• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri 16 aylık oğlum hiç konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Kitsunee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
397
422
103
32
16 aylık oğlum çok nadir anne baba diyor başka bişey söylemiyor sürekli değişik sesler heceler var ama kelime yok bu normal mi yoksa uzmana danışmamız gerekiyor mu

Benimkide 16 aylik konuşmuyor canı istemiyor hatta ugrasiyorum dinlemiyor bile kendi kendine e ü e ü diye sesler çıkarıyor anca

16 aylık oğlum çok nadir anne baba diyor başka bişey söylemiyor sürekli değişik sesler heceler var ama kelime yok bu normal mi yoksa uzmana danışmamız gerekiyor mu
Evet beni de hiç dinlemiyor oyun oynuyoruz o başka tarafa gidiyor kendince oynuyor yüzüme bile bakmıyor normal demek ki sağolun

Aynı sorun bizde de var. Bebeğim Anne baba mama emme diyor. Kendince konuşmaya çalışıyor nadiren. Hatta bazen Sürekli anne diyor her şeye. Bir arkadaşım memeden kesilene kadar etrafıyla pek ilgilenmiyorlar demişti onun bebeği ancak emmeyi bıraktığında babasını kanıksamış ve konuşmaya başlamış. Ben de memeden kesilince kelime sayısını arttırır diye bekliyorum.

Ben de hala emziriyorum inşallah bizde de memeden ayırınca konuşmada ilerleme olur teşekkür ederim

Ihh ıhh deyip duruyo herşeye göz temasında isminde sorun yok bence ama genede endişeleniyorum

Sizce çocuk psikiyatri veya çocuk nörolojiye götürsem mi beklemek çok zor
Ben çocuk doktoruna götürmüştüm sorun olduğunu sanmıyorum çünkü tepki veriyor çevresine demişti biz götürmedik ama içiniz rahat etmiyorsa tabi ki bir uzman görüşü iyi olur

Herşeyi anlıyor aslında sadece konuşma emaresi yok bizce ama bazen götürelim diyoruz ama evlat işte konduramıyor insan korkup götüremiyoruz sonra ve zamana bırakıyoruz ikilemdeyiz yani

Iyi bir cocuk doktoruna goturun ve o normal derse iciniz rahat etsin. Cunku gelisimde kriterler farklilik gosterebiliyor. Konusmuyor ama diger bazi seyleri iyi yapiyorsa sorun yoktur ama belki de sizin fark etmediginjz baska eksiklikler de vardir ve dr a goturmeniz erken teshis saglar.
Yani benim esim net olarak 5 yasinda konusabilmis mesela. Ama oglum 6 aylikken bircok seyi soylemeye baslamisti.

Göz teması olsun ismini bilme olsun sorun yok yabancıyı biliyor parmağınla gösterdiğin yere bakıyor anlıyor çoğu şeyi bizle oyun oynuyo tek kalmayı sevmiyor ama gel gör ki herşeyi ıhh ıhh diye gösteriyor anlıyoruz biz şunu istiyo bunu istiyor diye

Back