- Konu Sahibi Gurbette1anne
-
Cevabin icin tesekkur ederim..benim oğlumda 17. ayına girdi tek tük şeyler söylüyo anne baba tu(su)
orda burda diyo ameniii diyo o da al beni demekmiş yeni farkettim:)
sizde yazmışsınız zaten her bebek faklıdır diye
arkadaşlarımın bebekleriyle kıyasladığımda oğlumdan üstünde konuşanlarda var aşağısındada..
canım benim oğlumda 17.ayında birkaç kelime dışında söylemiyor
sürekli konuşuyorum onunla
yaptığım herşeyi anlatıyorum
ama o ne zaman söylemek isterse o zaman söyleyecek,bekliyoruz
konuşmuyor olabilir ama senin söylediklerini anlıyordur
sende konuş,su veriyorsan su,mama veriyorsan mama hatta babasını gösterip baba,burnun,kulağın,ağzın vs vs....anlat
dr.umuz kitap okumamı önermişti ama oğlum kitabı elimden alıp yere atıyor
sadece resimleri gösterip anlatıyorum bende:))
Cok tesekkurler canim...canım daha birbuçuk yaşına bile girmemiş bir çocuk var ortada lütfen kendini üzme üzülecek birşey yok ben bir sağlık personeli olarak söylüyorum bunu sana bir çocuk eğer 3 yaşına gelmişse ve hala hiçbişey konuşmuyorsa o zaman telaşlanmakta haklısın şu an daha çok küçük ona bu tip iletişim onakolay geliyo zamanla sıkılıp konuşmaya başlayacak emin olabilirsin ben iki çocuk annesiyim biri kızı biri oğlan oğlan şu an 9 yaşında ve 2 yaşından sonra çenesi düştü adeta ama kızımm daha 7 aylık herşeyi nerdeyse söyleyecek kadar hevesli kızlar daha çabuk konuşuyu bu kesin erkekler daha ağır gidiyor her konuda genellikle bu yüzden merak etme kendine eziyet etme kafana takarak böle şeyleri
benim oğlumda baba dede canı isterse anne cu( su) cüt (süt) elini gözünü kulağını ayağnı pipisini dilini gözlerini ağzını hep gösteriyor maşallah. mesela bisikletini getir dediğimizde getiriyor topunu al dediğimizde alıyor anlıyor yani dediğimizi ama çok fazla konuşmıyor ay dede de diyor bu arada
Oglum aylar oncesinde ba ba ba demeye baslamisti, cok guzel sekilde baba diyordu, simdileri ise onuda birakti ve mum mum diye kendince bir dilde cokda guzel tonlamalar yaparak kendince konusuyor ama hala tek anlamli kelime cikmiyor agzindan, en onemliside hala anne demedi((
Biliyorum her bebek farklidir, farkli zamanlarda konusur ama yinede sizlerinde fikrini almak istedim. Sizlerin bebekleri ne zaman ilk anlamli kelimelerini cikarmaya basladi?:ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?