• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 aylik oglum hala konusmuyor

Gurbette1anne

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
2.089
71
363
A.B.D.
Oglum aylar oncesinde ba ba ba demeye baslamisti, cok guzel sekilde baba diyordu, simdileri ise onuda birakti ve mum mum diye kendince bir dilde cokda guzel tonlamalar yaparak kendince konusuyor ama hala tek anlamli kelime cikmiyor agzindan, en onemliside hala anne demedi:(((

Biliyorum her bebek farklidir, farkli zamanlarda konusur ama yinede sizlerinde fikrini almak istedim. Sizlerin bebekleri ne zaman ilk anlamli kelimelerini cikarmaya basladi?:ecrin_bebek:

benim oğlumda 17. ayına girdi tek tük şeyler söylüyo anne baba tu(su)
orda burda diyo ameniii diyo o da al beni demekmiş yeni farkettim:)

sizde yazmışsınız zaten her bebek faklıdır diye
arkadaşlarımın bebekleriyle kıyasladığımda oğlumdan üstünde konuşanlarda var aşağısındada..

Son düzenleme:
canım benim oğlumda 17.ayında birkaç kelime dışında söylemiyor
sürekli konuşuyorum onunla
yaptığım herşeyi anlatıyorum
ama o ne zaman söylemek isterse o zaman söyleyecek,bekliyoruz

konuşmuyor olabilir ama senin söylediklerini anlıyordur
sende konuş,su veriyorsan su,mama veriyorsan mama hatta babasını gösterip baba,burnun,kulağın,ağzın vs vs....anlat
dr.umuz kitap okumamı önermişti ama oğlum kitabı elimden alıp yere atıyor
sadece resimleri gösterip anlatıyorum bende:))

benim oğlumda 17. ayına girdi tek tük şeyler söylüyo anne baba tu(su)
orda burda diyo ameniii diyo o da al beni demekmiş yeni farkettim:)

sizde yazmışsınız zaten her bebek faklıdır diye
arkadaşlarımın bebekleriyle kıyasladığımda oğlumdan üstünde konuşanlarda var aşağısındada..
Cevabin icin tesekkur ederim..

canım benim oğlumda 17.ayında birkaç kelime dışında söylemiyor
sürekli konuşuyorum onunla
yaptığım herşeyi anlatıyorum
ama o ne zaman söylemek isterse o zaman söyleyecek,bekliyoruz

konuşmuyor olabilir ama senin söylediklerini anlıyordur
sende konuş,su veriyorsan su,mama veriyorsan mama hatta babasını gösterip baba,burnun,kulağın,ağzın vs vs....anlat
dr.umuz kitap okumamı önermişti ama oğlum kitabı elimden alıp yere atıyor
sadece resimleri gösterip anlatıyorum bende:))

Dediklerimi kesinlikle anliyor. Ayak, burun, el, arabanin kapisini ac kapa, anne baba hepsini biliyor ve dedigimde gosteriyor ve yapiyor. Bir tek konusmuyor, oda ya cani istemiyor yada tembellik ediyor cunku gecen ay oyun oynarken sadece bir kere hoppa dedim ve arkasindan hemen oda hoppa dedi hemde kac kere. Bugun o benim yanagimi severken cici cici dedim, oda bir kere cici dedi. Demekki bir ilerleme var insallah. Aslinda burda benimde sucum var, cok ilgilenemedim hep is guc derken ama bundan sonra insallah su montesori egitimi yardimi ilede daha cok ilerleme kaydederiz. Cevabin icin cok tesekkur ederim.

rica ederim canım
biz anneler hemen olsun istiyoruz sanırım
yoksa onlar zamanı gelince yapıyorlar:)))
ileride konuşup bize verdikleri cvp.lara bile şaşırıp gülücez:)))))

canım daha birbuçuk yaşına bile girmemiş bir çocuk var ortada lütfen kendini üzme üzülecek birşey yok ben bir sağlık personeli olarak söylüyorum bunu sana bir çocuk eğer 3 yaşına gelmişse ve hala hiçbişey konuşmuyorsa o zaman telaşlanmakta haklısın şu an daha çok küçük ona bu tip iletişim onakolay geliyo zamanla sıkılıp konuşmaya başlayacak emin olabilirsin ben iki çocuk annesiyim biri kızı biri oğlan oğlan şu an 9 yaşında ve 2 yaşından sonra çenesi düştü adeta ama kızımm daha 7 aylık herşeyi nerdeyse söyleyecek kadar hevesli kızlar daha çabuk konuşuyu bu kesin erkekler daha ağır gidiyor her konuda genellikle bu yüzden merak etme kendine eziyet etme kafana takarak böle şeyleri

benim oğlumda baba dede canı isterse anne cu( su) cüt (süt) elini gözünü kulağını ayağnı pipisini dilini gözlerini ağzını hep gösteriyor maşallah. mesela bisikletini getir dediğimizde getiriyor topunu al dediğimizde alıyor anlıyor yani dediğimizi ama çok fazla konuşmıyor ay dede de diyor bu arada

canım daha birbuçuk yaşına bile girmemiş bir çocuk var ortada lütfen kendini üzme üzülecek birşey yok ben bir sağlık personeli olarak söylüyorum bunu sana bir çocuk eğer 3 yaşına gelmişse ve hala hiçbişey konuşmuyorsa o zaman telaşlanmakta haklısın şu an daha çok küçük ona bu tip iletişim onakolay geliyo zamanla sıkılıp konuşmaya başlayacak emin olabilirsin ben iki çocuk annesiyim biri kızı biri oğlan oğlan şu an 9 yaşında ve 2 yaşından sonra çenesi düştü adeta ama kızımm daha 7 aylık herşeyi nerdeyse söyleyecek kadar hevesli kızlar daha çabuk konuşuyu bu kesin erkekler daha ağır gidiyor her konuda genellikle bu yüzden merak etme kendine eziyet etme kafana takarak böle şeyleri
Cok tesekkurler canim...

benim oğlumda baba dede canı isterse anne cu( su) cüt (süt) elini gözünü kulağını ayağnı pipisini dilini gözlerini ağzını hep gösteriyor maşallah. mesela bisikletini getir dediğimizde getiriyor topunu al dediğimizde alıyor anlıyor yani dediğimizi ama çok fazla konuşmıyor ay dede de diyor bu arada

Canim aynen bizimkide ayagini elini burnunu hep gosteriyor. Topunu al gel oyanayalim deyince topunu alip geliyor. Ozellikle babasina cok duskun ve baba babaaa diye bagiriyor. Ama anne yok. Ve baska seyleri soylemektede tembellik ediyor bence. Cevabin icin cok tesekkur ederim...

benım oglumda 16 aylık ama dedıgın gıbı hala konuşmuyo.varsa yoksa şımarıklık yapsın.incelesın karıştırsın.bence dıkkatını daha cok keşfetmeye yonlendırdıgı için konuşmak istemedıgını düşünüyorum.ufak tefek seyler sölüyo ama o kadar.ama herseyı anlıyo.yap dedıgım seyı yapar.babanı cagır gel derım.cagırmaya calısır.topunu al gel oynayalım derım getırır.baba gelecek bekle derım aglama derım susar.dütt gıdelımmı derım hemen arabayı gosterır.yanı dıcem anlar ama konuşma yok.zamanı geldıgınde onu da yapacagını dusunuyorum.herseyın bı zmaanı var.konuşmaya basladımı sonrada bi sus artık derız.ne acayıbız aslında.ah bı yuruse derız.yurudumu de ah bı 5 dakka otur olum derız.işte isanoglu dimi

benimki de 18.aya kadar anne baba diyodu.su (bu )bile demiyordu.o kadar çok gösterip tekrar ettiğim halde.bazı kelimeleri bi kere söylüyor bi daha söylemiyordu.18.aya kadar kaydediyolar heralde.sonra yavaş yavaş çıkarmaya başlıyolar.şu an 22 aylık.artık dertlerini isteklerini anlatcak kadar konuşuyo ve hergün bişeyler katıyo konuşmasına.bi de çocuklardan daha çabuk kapıyolar sözcükleri.imkan varsa çocuklu ortamlarda sık bulunun.hiç sıkıntı etmeyin kendinizeyerimseniben

Biz ilk sözlüğüm tarzı kitaplara bakıyoruz beraber. 10 tane filan kitabı var. Cok faydasını gördük. Şimdi 19 aylık tam olarak adlarını söyleyemesede kitaplarındaki hemen hemen herseyin adını biliyor. Bir TV de klip, reklam gibi seyler izletmenin konusma acısından zararlı oldugunu söylüyorlar.
Ama bazı programların faydası olduguna inanıyorum. BabyTV, Luli veya diger kanallarda calliou, gece bahcesi gibi programların konusmaya olumlu etki yaptıgını düşünüyorum.

Tabii bir de genetik biraz. Anne baba ne kadar konusmayı seviyor mesela. Biz sülalece gevezeyiz :utangac:. Oğlum da geveze olacak gibi.

Her cocuk farklıdır bir de. Cevremde gec konusan cocuklara bakıyorum. Artık hic susmuyorlar :)

kendini üzme cnm zamani gelince susturamazsin benim kizim 20 aylik bende kucagima aldigimdan beri ne zaman anne diyecek diye merak eder dururdum simdi inanirmisin susturamiyorum istedigi herseyi anlatiyor anlatamadigi zamanlarda elimden tutup beni istedigi seyin yanina götürüp gösteriyo simdide askim demesini ögrendi onu uyutacagimi anliyacagi zaman boynuma atilip
adgimm diye sariliyor hele bide babana kizsin babasina hemen sikayet ediyor kiz cocugu cok dilli oluyor
seninkide zamani gelince konusur insALLAH

Son düzenleme:
geç konusan cocuklar daha cabuk konusmayı ilerletiyorlar genelde. Yani bekleyip bekleyip birden tam konusan cocuklar var. Benim arkadasımın kızı 2 yasında sadece ııı ııı diyordu. 2.5 yasında cümle kurarak gayet akıcı konusuyordu. Arada kısa zaman olmasına ragmen cok cabuk ilerletti konsumayı.

Benim oğlumda 15 aylık 8-10 kelime hazinesi var.Şu an için normal.Başkalarıyla kıyaslama yapmayın bazı çocuk geç konuşur erken yürür,bazı çocuk erken konuşur, geç yürür endişelenmeyin.Onunla çocuk gibi değil büyük insan gibi konuşun.Birşey yaparken mutlaka anlatın gösterin kelimeleri tekrarlayın kitap okuyun çok faydası olacaktır.

Oglum aylar oncesinde ba ba ba demeye baslamisti, cok guzel sekilde baba diyordu, simdileri ise onuda birakti ve mum mum diye kendince bir dilde cokda guzel tonlamalar yaparak kendince konusuyor ama hala tek anlamli kelime cikmiyor agzindan, en onemliside hala anne demedi:(((

Biliyorum her bebek farklidir, farkli zamanlarda konusur ama yinede sizlerinde fikrini almak istedim. Sizlerin bebekleri ne zaman ilk anlamli kelimelerini cikarmaya basladi?:ecrin_bebek:

canımmm kuzenimin oğlu 4 yaşında konuştuu düşün artıkk kızcağızın götürmediği doktor kalmadıı.artık bu konuşmaz die hergün ağlıoduuu.bu konuşsunn başka bişi istemem dioduu.tek kelime bile etmiodu çoçuk düşünnn.ama şimdi şakır şakır konuşuoooo

Back