Davranış Bozuklukları 16 aylık kızımın aşırı heyecanı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

elf07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
89
9
96
Belki bu problem değildir ama etrafımda bu yaş grubunda kimse olmadığı ve internetten yeterli bilgiye ulaşamadığım için sizlerden fikir almak istedim. benim kızım aşırı hareketli bir bebek. bazen ve gün içinde sıklıkla birşeylere o kadar heyecanlanıyor ki çığlıklar atıyor, bana koşuyr, dizlerime sarılıyor. bazen korktuğunu falan zannediyorum ama değil. mesela çok sevdiği bir ablası var komşumun kızı. onu gördüğü zaman, onunla saklambaç oynarken, eve birisi geldiğinde, bazen de hiç sebepsiz (yani en azından ben sebebini anlayamıyorum).

tam açıklayabildim mi bilmiyorum ama sizce normal bir durum mu bu? sizin de bebeklerinizde benzer durumlar oluyor mu ya da olmuşmuydu?

Sanırım coşkulu bir çocuk. Pedagog değilim ama iki çocuğum var. Bazen büyük olan oğlum da lüzumsuz yere çok heyecanlanıyor. En azından bize öyle geliyor :) Normal olabilir ama yine de hareketlerini ve nelere heyecanlandığını gözlemleyin, her zaman aynı şeylere mi heyecanlanıyor, yoksa etrafındaki olayları ya da nesneleri heyecanlanmak için bahane olarak mı kullanıyor bunu keşfetmeye çalışın. Eğer psikolojik bir bozukluk sezerseniz uzmana gittiğinizde elinizde çok kıymetli veriler olur. Dediğim gibi konunun uzmanı değilim, sadece şahsi fikrim bu.

Back