Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 16 aylık kızım ve kreş l ütfen yardım dedim bir akıl verin

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

selinim25

Başlangıç:95 Guncel;76.5 Hedef;65
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
1.791
1.094
Arkadaşlar belirttigim gibi kızım çalıştığım özel okulun kreşine gidiyor bugün öğlen uğradığım da hocam biz hiç bir şekilde laf dinlemiyoruz bir şeyi yapmak istemediğin de sürekli ağlıyor yemekte oturtamıyoruz dediler çok üzüldüm çok hareketli bir çocuk evet ama kreşte sorun olmasına üzüldüm.bu kadar büyük bir problem olduğunu düşünmemistim

Ne yapmalıyım?nasıl kurallara alıştırmaliyım? Anne olmak ne kadar zor o kadar üzüldüm ki...

merabalar kızınız çok küçük kendini anlatamadığından hırçın oluyorlar bu aylarda bende 2 gün önce kötü bir deneyim yaşadım 25 aylık oğlum 2 aydır kreşe gidiyordu kreşin müdürü arayıp oğlumun arkadaşını ısırdığını söyledi ve ara ara bunu yaptığını, yarında çocuğunuzu alamıcam dedi. tabiki çok üzüldüm ben çalışıyorum ve bırakacak kimsem olmadığı için kreşe verdim başka bir kreşe bakmama müsade bile etmediler.yinede gönderdiğiniz kreş iyiymişki sizi bilgilendiriyorlar bizde böyle birşey olmadı ayrıca bizim şikayetlerimiz vardı kreşten çocuk 2 ay içerisinde 3 kere boğaz enfeksiyonu 1 kere kulak enfeksiyonu ve bir kerede göz iltihaplanması geçirdi. eve ısırılmış yanağı kıpkırmızı geldi yüzü çizik geldi ve biz hep olabilir gözüyle baktık.kreşe doktor getirdik dediler o gün oğlumun ateşi vardı muayenesi yapıldıktan sonra oğlunuzun hiçbirşeyi yok diye bir yazı yazmışlar ve biz ertesi gün tüm günü hastanede geçirdik ateşi düşmedi havale geçirmek üzereydi ve kulak enfeksiyonu çıktı.bütün bunlara hoşgörü ile yaklaştık ama onların bu yaptığını kabul edemiyorum ve sinirlerim çok bozuk.yazıyorum buraya eğer ankara etimesgut elvankent tarafında çocuğunu kreşe gönderecekler varsa minikellerim kreşini tercih etmesin ve malesef sonradan öğrendim orayı şu anda işleten oranın eski bir çalışanıymış eğitimci değil yani.kendime çok kızıyorum araştırma yapmadan gönderdiğim için.
çocuk ısırabilir yada vurabilir ama orda 2 öğretmen (!) var parayla ilişkilendirmek istemiyorum ama kreşler resmen ticarethane olmuş yazık biz oraya o çocukları eğitim alsın diye gönderiyoruz onlar 3-4 saat uyutup sonrasındada bir iki boyama yaptırıp eve gönderiyorlar.bende çareyi bir bayan arkadaşımda buldum güvenilir olduktan sonra bakıcı en iyisi kesinlikle kreşlere olumlu bakmıyorum.iyi günler..

Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler bizimki tam kreş değil bakıcıları biz bulduk okul yer ve yemek verdi.agresif değil kızım fazla hareketli ve inat demek istemiyorum ama istediği birsey olmadığında ağlıyor.ben biraz rahat bırakırım eşim de öyle.ama diğer çocuklar sakin haliyle bizimki ablalarI yoruyor ve uyumur bu da onlara zor geliyor

kızınız aynı ortamda olduğunuzu bildiğinden belki bu davranışlarla sizi yanına getirebileceğiniz düşünüyordur.Biraz bağırsam annem gelir diye düşünebilir.Özlüyor çocuklar kendilerince tepki gösteriyorlar bence.

Oğlum şu an 5 yaşında.1 yaşından beri kreşlere gidiyor çok üzülüyorum onun adına,keşke bakıcı bulsaymışım evde biraz çocukluğunu yaşasaymış diyorum çünkü sosyal olsun paylaşmayı öğrensin istedim ama hergün erkenden kalktı şimdi hergün sabah uyandırdığımda bugün tatil değil mi diye soruyor,hep kapalı bir ortamda büyüdü doya doya oynayamadı kuzum,satranç saati,boyama saati,uyku saati,tv saati,yemek saati.Tamam belki düzenli yaşamaya alıştı varsın alışmasındı şimdi tepki veriyor artık bıktı kuzum çocuk olmak istiyor zıplamak bağırmak çağırmak koşmak oynamak dilediği kadar uyumuk.Ve kreşler herşeyi çok bilen öğretmenler! en ufacık şeyde çocuğunuzun psikolojisi için... derler çocuklara ufacık şeyler için akıl almaz cezalar verirler.Neyse çok dertliyim ben kreşlerden biraz uzun oldu umu eğeğr fırsatınız varsa çocuklarınıza çocukça yaşayabilmeleri için fırsat verin sonra size ben niye bunlurı bunları yapamadım o zaman çalışma anne dediğinde ne cevap vereceğinizi bilemiyorsunuz.

Merhaba ben tecrübemle çocukların ruh hallerini çözdüm.çocuklar anne baba eksiklgini hırçınlıkla belirtirler.21yıllık tecrübemle hiçbir kreş egitim kurumu bakıcı anne sıcaklıgını veremez.ancak çocugunuzun sevdigi kabullendigi kişi terbiyede etkili olur .ben her istedigini yaptıran kendini yere atıp aglayan ilgisizligi olan birkaç çocugu sıcak candan davranışımla sabrm ve şefkatimle onlara evde degişik oyunlar oynatarak sevgilerini kazandım benden ayrılmak istemezlerdi .arkadaşlar bakıcı çok önemli hayatından bıkmış olan birisi çocugunuzu nasıl hayata baglarki .kreşlerde sayı çok birebir ilgi yoktur diger arkadaşına ögretmenler fazla ilgi gösterince çocuk kıskançlıgı ögreniyor.ben kreş önermyorum

Bir cok noktada haklisiniz ama benim sikintim su ben bakicimiz gibi kizimin kural tanimadigini dusunmuyorum bu kizimin kisiligi hareketli ve aksama kadar ayni yerde kalamaz kendileri bile özgur kiz diyor

çok tatlı kızınız var maşallah ileride çok olgun hanım bir kız olacak benimde kızım öyleydi ele avuca gelmiyordu şimdi anne oldu ogluda kendisi gibi üzülmeyin iyi bir yetiştirmeyle oda öyle olur:)

Çok teşekkürler yorumunuz için.ben de
Çok teşekkürler bizde öyle ümit ediyorz bizim orda delinin sonu veli olur derler

cnm ben iki kardeşe bakıyorum biri 1 diğeri 32 yasında 2 yasında olan cok hareketli ve aşırı zeki ben öglen uyuturken yada baska konularda hep sorun yasıyordum sonra bunu çözdüm ödül ceza uygulayarak artı yası itibari ile anne ilgisine daha çok ihtiyacı oldugundanda bunu yapıyor olabilir. çocuklar genelde ağlama yada inatlaşma nedeni kendilerine ilgiyi çekmektir. mesela anneleri işe gittiği zaman kapıya kadar ugurluyoruz biz cunku onlara annelerinin para kazanması gerektiğini ve kazandığı zamanda bize daha güzel oyuncaklar alacağını ve bizi çeşitli yerlere götüreceğini aşılayıp annelerinin gittiğinde ödüllerinin ne olduğunu anlıyolar.Ama hafta sonu yada aylık zamanı yani uzun sure oyuncak gelmese yada gezmek ozaman işte sorunlar başlıyolor sana tavsiyem cnm onunla daha cok zaman harcamaya bak ve onu sen çocuksun değilde sen de benim gibisin gibi arkadas gibi konusmayı dene. çocukların hepsi buyuk olmayı isterler.

Eklentiler

• 10659323_10152782891768622_7147825057586589393_n.jpg
    100,1 KB · Görüntüleme: 70
Bu baktiginiz cocuklar sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…