Tuvalet Eğitimi 16 aylık kızım var..anne çişş demeye başladı ama ya hazır değilse..

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
31
158
Ankara
1 yaşından sonra bezini açtıkça klozete oturttum ara ara çişş dedim oda yaptı..sonra yaklaşık1 aydır çiş diye yere çömeliyor çömeldiği sürede hep çiş diyordu.sonra bitti deyip kalkıyordu..şimdi bana söylemeye başladı.elimden tutup çiş diyor bende götürüyorum ya kakasını ya çişini illa yapıyor ama ben bezi çıkarıp çıkarmama konusunda çok kararsızım çok küçükmüş gibi geliyor..ama hazır gibide sonuçta bana bi şekilde belli ediyor..havalar sıcakken bezdende kurtulmasını istiyorum..nefret ediyor çünkü..bazen kendişi cırtcırtları açıp çıkartmış oluyor..
ne yapmalıytım 10 gün falan kendimi sıkıp sürekli wc ye götüreyimmi.daha erkenmi..:uhm:

bence erken değil
kızında zaten bez bağlamak istemiyormuş
bizim bir komşumuz kızı 9 aylıktı çişini söylemeye başlamıştı ve oyda bez olayı bitmiş
benim kızım 2 yaşında söylemeye başladı şuan 2.5 yaşında ve gecede bez bağlamıyoruz artık
ne kadar erken o kadar iyi olur aslında
sadece biraz sabret ve iyice öğrenmesini sağla

o zaman bugün başlayayım bari..tahriş oluyor vücudu bezden..kenarlar beli,sırtı..onada sıkıntı oluyor..
peki nasıl başlamalıyım..bezi tamamen çıkarıp sık sık wc yemi götürmeliyim.

Canım çok şanslısın. Maşallah kızına:nazar:. Benimde 11,5 aylık kızım var ara sıra wcye götürüp çişş diyorum ama anlamıyor daha.Hiçbirinde de yapmadı malesef.Biraz sabır.. Cevap yazamadım daha acemiyim ama senin adına çok sevindiğimi dile getirmeden edemedim.

masallah canimm :nazar:
hemen cikar bezini..
bence senin kiz tamamdir :)
benim oglan 2 yasinda.. o kadarini bile yapmiyor..
kakasiyla bile cok barisik..
ben anlamasam yaptim demiyor :D

sevindim ya eğer hazırsa..acemiyim valla annemde çabuk öğrenir diyor bu diyor..biraz etraf batacak ama olacak o kadar:))

ben çocuk gelişimi mezunuyum ve başlığı görünce yazmak istedim bezini çıkar ve alıştırma kilotlarından al canım hem yaparsa etraf krlenmez hemde onun özgüveni sarsılmaz saat başı tuvalete götür veya önce sor yok derse vardır vardır deme çocuk algılamada problem çeker acaba varda ben mi anlamıyorum der kendi kendine onun hareketlerini takip et illa bi hareketiylr belli eder yada söyler geceleri sen kaldır bezi çıkardıktan sonra gecede takma gece serbest diye düşünmesin gece hep aynı saatte kaldır alışır hep o saatte uyanır ve tuvalatini yapmak ister sonuç olarak tuvalet eğitimi 2-2buçuk yaş arasında veya çocuk sinyal vermeye başlayınca başlanır anlattıklarına göre senin prensesin hazır çok üstüne gitmeden kazalarda ani tepkiler vermeden kolay bi şekilde alışıcak inşallah kolay gelsin

haksever ben gece kaldirmanin uygun olmadigini okumustum..
cocuk idrar kesesinin dolulugunu hissedip , kendi kalkmasini ögrenmeliymis.

gece de bez takmamaya kendi karar vermeliymis. eger takmak istemiyorsa ve islatiyorsa , bundan huzursuz olup , kendi kendine kalkarmis .

Ay maşallah,bencede hiç gecktirme bende başladım.Tuvalete oturtmaya filan.
Amacım 2 yaşını karşılasın.
Kolay gelsin sana lütfen bu başlıktan bizi bilgilendir.

valla hala tam anlamıyla başlamadım..lazımlık alacağım önce..yine çişş deyip bezini tutuyor bende tuvalete götürüyorum,ben yokkende çömelip çiş deyip sonra bitti deyip kalkıyormuş babası diyor..hele bi lazımlık layaım çok ta zorlamak istemiyorum

Benimde 16 aylık kızım çiş demeye başladı, daha öncesinde beni görüyordu tuvalette bende kızım anne çiş yapıyor diyordum ilk başlarda klozetten korkuyordu özellikle sifonu çekince o zamanlar daha kızımı klozete oturtmamıştım sonra kendiliğinden korkusunu yendi ve birgün annemim evinde klozete oturalım mı kızım dedim hiç itiraz etmedi ve oturdu ben de ara ara oturttum her defasında çiş dedik beraber sonra bu sıcakarda gündüz genelde altını bağlamadım ve ara ara hadi kızım çiş yapalım dedim elimi tutup her seferinde koşarak gidiyoruz tuvalete daha altı açıkken çişini yapmadı, ama bu akşam altını bağladım ve bi ara kızım çiş dedi elimi tuttu beni tuvalete götürdü bende bezle oturttum ve çişini yaptı beze biraz daha zaman geçerse sanırım artık bezsiz de yapacak aslında hemen bezi bırakmak bebek içinde kolay değil sanırım, bu akşam bunu daha iyi anladım kızımın tarafından düşününce...Ha birde çiş bitince de bitti diyor kızım ve kalkmak istiyor...

üstrüne pek düşmedim kızlar 1 ay oldu bırakayım dedim birazcık büyüsün..sonra kloset adaptörü ve alıştırma külodu aldım bugün geldiler.halıları topladım,giydirdim yarım saatte bişr oturtuyorum.klozet adaptörüne bayıldı oturunca ötüyor çığlık atıyor..hadi tuvalete deyince kendisi koşarak gidiyor zaten ona oturacağım diye.

oğlumda kaka yaptıktan sonra eliyle bezini tutuyor
tuvalete alıştırmak istedim ama klozette oturmak istemedi
hemen bıraktım
daha 17.ayında
biraz daha beklicem

bugün 15 dk 30 dk da bir götürdüm oturttum..yapmıyor hiç..külodunada yapmıyor.ama uyrken bezledim öğle uykusu için ona yapmış.

arkadaşlar ben dün doktora götürdüm kızımı..benimki kakasını söylüyor bazen.öenmli bişey olduğunu hissettirmemen lazım dedi eğr kakasını yada çişini eve yaptı çok tepki verirsen yada üzüldüğünü belli edersen annem üzülmesin diye tutarmış ve daha ciddi problemler ortaya çıkarmış.ben rafa kaldırdım en azından 18.ayı tamamen bitsin öyle başlayacağım..

ay kıyamam ne kadar hassaslar yaa..bizimki bugün 1 kere tuvalete bir kere küloduna yaptı akşama doğru..yaptığınıda tavrından anladım..açmış bacakları ilginç bişey var gibi bakıyor aşağı..sesimi çıkarmadım hemen yıkadım yenisini giydirdim..sabır istiyor vallahi..bazen söylüyor bazen umru bile değil.

sonuc ne oldu ustunden 2 sene gecti.o ay hamile oldugumu ogrendim asiri halsizlik ve mide bulantisindan tuvalet ogretmeye mecalim kalmadi.aralari 2 yas olacakti.herkes dogduktan sonra ogret,once ogrenirse kardesi bezlendigi icin oda tekrar yapmaya baslar dediler.neyse dogum oldu,kardesini benimsesin dedim 26 aylikken ogrendi.simdi 2. kizim 15 aylik ama onda bi numara yok :))

Back