• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 aylık bebeğimin boyu çok kısa

nazcemaltuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
4
1
36
İzmir
bebeğim 16 aylık kilosu 8400gr. boyu 71cm. yemek yemekten nefret ediyor. ama 11 aylık yürüdü ve 16 tane dişi var. zihinsel gelişiminde hiçbir problem yok ama büyümüyor. yüzde 3 persentilin altında. çok endişeleniyorum. konu hakkında bilgisi/önerisi olan var mı?

doktorun ne diyor bu duruma benim bir arkadaşım kızı da öyleydi onun boyu iyiydi ama kilosu azdı doktor bir çeşit süt vermişti rapor cıkartıp onla almıştı bayağı kilo aldırmıştı.

bebeğim 16 aylık kilosu 8400gr. boyu 71cm. yemek yemekten nefret ediyor. ama 11 aylık yürüdü ve 16 tane dişi var. zihinsel gelişiminde hiçbir problem yok ama büyümüyor. yüzde 3 persentilin altında. çok endişeleniyorum. konu hakkında bilgisi/önerisi olan var mı?

benim kızım da benzer durumda.18 aylık 70 cm 6 kg.bebeğiniz kaç kg-cm doğmuştu ? kızım 1700 gr - 43 cm doğdu.gebelikte de gelişim sorunu vardı.büyüme hormonları yetersiz salgılanıyor.2.5 -3 yaşlarına gelince hormon desteği alıcak.eğer 3 persantilin altındaysa muhakkak çocuk endokrin doktoruna götürün.hormonal gelişim geriliği ya da çölyak vb. bir sorunu olabilir.

Back