16 Aylık Bebeğim Yürümüyor

elinden tutup yürütmeye calışıyorum,baya meraklı,kanepelewre tutunup yürümeye calışıyor,inşallah yakında yürür,oglumda ayrıca kansızlık var ,belkide oyüzden biraz zorlanıyor,şuruplarını vermeye calışıyorum.ama verdikten sonra kusuyor ne yapacagımı şaşırdım

hiç üzülmeyin..emeklemeyi cok sevenn cocuk ta gec yürüyor..
kızım 17.ayını doldurdu öyle yürüdü tüm yasıtları yürüyordu
doktoru da 2 yasına kadar zamanı var cocukların %20si geç yürür demişti

öncelikle şu yürüteç olayını ortadan kaldırmanı öneririm canım .kanepeden tutup ilerliyorsa 2,3 aya kalmaz kendisi gider inşallah .ben playskool ilk arabam almıştım arkadan iteklemeli içine oturtmalı değil yani.belden tutup kendimiz ona heveslendirdik ve 10 aylıkken benim oğlum yürümeye başladı.asla içine konulan yürüteçe koymadık .görümcemin oğlu 14. ayında yürüdü hem yürüteçe güveniyordu bir de kilosu vardı tabi ama senin çocuğun rahat ol yürür.özellikle yürütürken lütfen tek elinden tut.ayaklarını bassın paşacık .iki elle tutarsan sana güvenir bu sefer.

yürütecle yürümenin erken yada gec olması gibi ilgisi yok galiba
ben hiç kızıma yürütec almadım ki bana hep sen yürütece koymadın ondan yürümüyor diyen cok oldu

benim kuzuda onbeşinci ayını bitirmek üzere valla bizdede hala bişey yok serçe parmağımdan tutup çok rahat yürüyor ama asla bırakmıyor sanırım çok korkuyor.hiç onu düşürmedimde aslında bu kadar niye korktuğunu anlamıyorum gün boyu elinden tutup yürütüyorum bakalım beklemedeyiz inşallah en kısa zamanda yürürler

cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum,biran önce yürümesini okadar çok istiyorumki

Son düzenleme:
benim kızım CP hastası... yani engelli...
15 aylıkken oturmaya başladı 20 aylıkken emekledi...2 yaşını geçtik ama hala yürümedi...
çocuğunuzun gelişiminde herhangi bir sorun yoksa bence endişelenmeyin...
herhangi bir hastalıktan dolayı yürümeseydi eğer bu güne kadar hastalık kendini belli ederdi...
ama bence önce dr a danışın... dr uygun görürse nöroloğa götürün...
benim kızım fiziktedavi görüyor bizim fizyoterapistlerimiz 18 aya kadar yürümemeyi normal sayıyorlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaslar bende konuyu goggle a yazinca burasi cikti bir bakayim dedim yalniz olmadigimi gorunce acikcasi biraz sevidim ama yurumeyen bebekler icinde uzuldum benim kizimda yarin 15. ayini bitiriyor ve 16 aylik oluyor henuz yuruyemiyor jet hizinda emekleyip siralayabiliyor ama. yaklasik 4 aydir hergun yuruyecek diye umutla bekledim ruyalarima bile girdi ama yok yok yok ayaklarini inceliyorum uzun zamandir ve diyorumki ice dogru cok basiyor bir ayagida yan duruyor surekli. yani karsiya dogru bakmiyor agirligida tabana yayilmiyor hep yana yana kaykiliyor tay tay durmasi imkansiz gibi bir hali var yani ve cevredeki herkes en bastada esim ve kayinvaldem bana cok kizdilar sen cok abartiyosun diye ama zaman ilerledikce yurumemesi onlarida endiselendirdi ve bi gun dedim ki yuruyun ortopediciye gidiyorz neyse velhasil butun dr larin normal sen buyutuyosun dedigi bebege ortopedici duz taban ve ice basiyor deyip ozel ayakkabi onerdi yazidgi receteyi goturdum aldigim ortopedik ayakkabinin tabanina ozel bir taban yaptirdim. simdi heycanla okuyan arkadaslar ee noldu yurudumu diye dusunuyor :) 2 gundur giyor sanki farketti biraz ama netice alamadim henuz. hala elimi hic birakamiyor korkudan ama cok hevesli artik emeklemek istemiyor hep yruumek istiyor tabi elinden tutunca:)yerden kendisi kalkmaya cok calsiyor ama bi turlu basaramiyor . sonuc olarak kafayi tirlatmak uzereyim . hep diyorumki ay gec konusmus cisini soylememis hic dert etmeyecegim yeterki yurusun:) yasitlari kosyor konusyor hatta cisini soyleyen bile var biz o asmalara gelemedik bile:) ve farkettimki gec yuruyen bebegin diger konulardaki becerileride gec oluyor bizimki zaten hep bi geriden geliyor dis cikarmasi emeklemesi hepsi gece kaldi ama gorseniz nedenini cok iyi anlasriniz inanilmaz ehli keyif bi cocuk yatsin yayilsin hic zora gelemz yaramzlik yapayim oarayi burayi karsitirayim yok :) iste buda bizim hikayemiz:)

hiç dert etme canım benim ki kız olduğu halde 16 aylıkken yürüdü :)))
eninde sonunda yürüyecek bana demişlerdiki boşver asıl sorun yürüyünce başlıyor
:)) öyleymiş... ama seni çok iyi anlıyorum biz annelerin telaşı hiç bitmez mesala
benim kızımda hala konuşamıyor... bende bunu dert ediyorum şimdi.. ama yine diyolarki
yahu konuşuncada susmuyor bunlar :)) tadını çıkarmaya bak oğluşunun her halinin...

sevgiler...

canım okuyunca aynı oğlumu gördüm valla bizde dişler bi yaşında çıktı emekleme hala yok poposunun üstünde ilrliyo bi yerlere tutunup kalkmaya çalışıyor düşüyor yani bizde yaşıtlarımızın çok gerisindeyiz yanılmıyorsam mayıs annesisin benim oğlumda 18 mayıs doğumlu ben çok üzülüyorum ama yapabilecek bişey yok benimkisi keyfine çok düşkün yemek yesin banyo yaptırayım ve uyusun.

kızım 11 aylıkken yürümeye başladı bacaklarının gelişmesi gerekiyor.bir elinden ben bir elinden teyzesi tuttu dışarıda yarım saat hiç durmadan yürüttük bunu bir kaç gün tekrarladık tabii arada birer gün arayla 1 hafta sonra yürümeye başladı buna devam ettikçe yürümesi kolay ve daha hızlı oldu şimdi resmen koşturuyor...Allah kolaylık ve sabır versin hazır ayaklanmamışken tuvalet eğitimini tamamlayın ayaklanınca zor oluyor:))

ve yürümesi için teşviklerde bulunun.ayakta duruken bir yere yaslayıpsevdiği bir oyuncağını yukarıdan gösterip almasını isteyin ve kendinizi yavaş yavaş geriye çekin oda onu yakalamak için kendisini yürüken bualacak bir-iki adım dahi olsa attığında alkışlayın sizi sevindirdiği mutlu ettiği için ve alkışı aldığı için çabası artacaktır kolay gelsin

slmm kızlarr
primanın yarışmasına katıldık
bizi desteklerseniz seviniriz :))
Prima Yıldızını Arıyor
sitesine girip medaa isimli videolara oylarınızı bekliyoruz :))
üyeliği aktifleştirme linki genelde gereksiz klasörüne düşüyor
şimdiden teşekkür ederiz

Benim bebeğimde yürümüyordu. Çok araştırıyordum sizin gibi. Herkes zamanla yürür takma kafana diyordu. 2 yaşına girecek ve şükürler olsun ki yürüdü. Şimdi hiç düşmeden dikkatli bir şekilde yürüyor. Kafanıza dert etmeyin, zamana bırakın

Merhaba benim kızımda 16 aylık poposunu üstünde emekliyor elinden tutunca yürüyor yürüme arabasında yürüyor ama cok korkuyor önceden zırr zırr titredi şimdi biraz korusu geçti ama hala yürümüyor koltuga tutunup kalmıyor bide bebegim 6 aya kadar hep agladı hiç susmadı yere felan hiç bırakamadım acaba o zaman fırsat bulamadı diye mi böyle geri kaldı

Yurur yurur hic merak etme benim kizimda cok korkuyordu aylarca elinden tutunca yurudu birakinca oldugu yerde kaliyordu adim atmiyordu sonra sonra yurudu. Bende cok okudum bu sayfalari kizimin yurumedigi zamanlarda. Biz esimle karsisina gecip gel gel yapmanin cok faydasini gorduk.

Konu hortlamış ama ilk mesajda yurutecten bahsedilmis. Yurutec yurumeyi geciktirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…