derya0 arkadasım nasıl durumlar yürüme çabaları arttımı sizin ufaklığın?
ben gecen muaynede doktorumuza sordum, kalça çıkıklığı olmadığı sürece bir sorun yoktur dedive sık sık yürütün dedi ve ordanda ortapedi doktoruna gittik. muayne etti ve film istedi kemik gelişimi ayından 2 3 ay önde dedi bize suan sadece beklemek düşüyor kiloda arttıkca taşımakta zor oluyor.
merhaba arkadaslar bende konuyu goggle a yazinca burasi cikti bir bakayim dedim yalniz olmadigimi gorunce acikcasi biraz sevidim ama yurumeyen bebekler icinde uzuldum benim kizimda yarin 15. ayini bitiriyor ve 16 aylik oluyor henuz yuruyemiyor jet hizinda emekleyip siralayabiliyor ama. yaklasik 4 aydir hergun yuruyecek diye umutla bekledim ruyalarima bile girdi ama yok yok yok ayaklarini inceliyorum uzun zamandir ve diyorumki ice dogru cok basiyor bir ayagida yan duruyor surekli. yani karsiya dogru bakmiyor agirligida tabana yayilmiyor hep yana yana kaykiliyor tay tay durmasi imkansiz gibi bir hali var yani ve cevredeki herkes en bastada esim ve kayinvaldem bana cok kizdilar sen cok abartiyosun diye ama zaman ilerledikce yurumemesi onlarida endiselendirdi ve bi gun dedim ki yuruyun ortopediciye gidiyorz neyse velhasil butun dr larin normal sen buyutuyosun dedigi bebege ortopedici duz taban ve ice basiyor deyip ozel ayakkabi onerdi yazidgi receteyi goturdum aldigim ortopedik ayakkabinin tabanina ozel bir taban yaptirdim. simdi heycanla okuyan arkadaslar ee noldu yurudumu diye dusunuyor :) 2 gundur giyor sanki farketti biraz ama netice alamadim henuz. hala elimi hic birakamiyor korkudan ama cok hevesli artik emeklemek istemiyor hep yruumek istiyor tabi elinden tutunca:)yerden kendisi kalkmaya cok calsiyor ama bi turlu basaramiyor . sonuc olarak kafayi tirlatmak uzereyim . hep diyorumki ay gec konusmus cisini soylememis hic dert etmeyecegim yeterki yurusun:) yasitlari kosyor konusyor hatta cisini soyleyen bile var biz o asmalara gelemedik bile:) ve farkettimki gec yuruyen bebegin diger konulardaki becerileride gec oluyor bizimki zaten hep bi geriden geliyor dis cikarmasi emeklemesi hepsi gece kaldi ama gorseniz nedenini cok iyi anlasriniz inanilmaz ehli keyif bi cocuk yatsin yayilsin hic zora gelemz yaramzlik yapayim oarayi burayi karsitirayim yok :) iste buda bizim hikayemiz:)
Yurur yurur hic merak etme benim kizimda cok korkuyordu aylarca elinden tutunca yurudu birakinca oldugu yerde kaliyordu adim atmiyordu sonra sonra yurudu. Bende cok okudum bu sayfalari kizimin yurumedigi zamanlarda. Biz esimle karsisina gecip gel gel yapmanin cok faydasini gorduk.Merhaba benim kızımda 16 aylık poposunu üstünde emekliyor elinden tutunca yürüyor yürüme arabasında yürüyor ama cok korkuyor önceden zırr zırr titredi şimdi biraz korusu geçti ama hala yürümüyor koltuga tutunup kalmıyor bide bebegim 6 aya kadar hep agladı hiç susmadı yere felan hiç bırakamadım acaba o zaman fırsat bulamadı diye mi böyle geri kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?