16 Aylık Bebeğim Yürümüyor

derya0

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
353
53
318
Ankara
merhaba arkadaşlar bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var.ben 1 mart 2010 da 35-4 olarak dogum yaptım.oglum 2250 gr ve 47 cm olarak dünyaya geldi.şu anda 9500 gr ve 78 cm.oglumda ayrıca kansızlık problemi var.ilaclarını zorla veriyorum.10 aylıkken desteksiz oturmaya başladı.istedigi gibi dönüyor.elinden tutunca yürüyor.kanepelere tutunup kalkmaya calışıyor fakat tek başına tek adım anca atıyor.yürütecte cok güzel yürüyor.deneyimlerinize ve bilgilerinize göre oglumun yürümesinde bir problem olabilirmi lütfen yardımcı olun.kızlarımda böyle bir sorun yaşamamıştım.yardımlarınız için şimdiden teşekkür edrim

Elinden tutunca yürüyor ve kanepelerden tutup kalkmaya çalışıyorsa hiç telaş etme bugün yarın yürür erkek çocukları kızlara göre daha geç yürüyor .

merhabalar benım oğlumda yürümüyor.
28 nisan 2010 doğumlu.doğduğunda 3350kğ 52 cmdi
şuan 11 kğ 83 cm
8. ayda desteksiz oturmaya -başladı gec emekledi 11 aylıkken. ondan önce sürekli yuvarlanarak gidiyordu .

şuan tutunarak yürüyor koltuktan yataktan inebiliyor yürütece özellikle koymadım. gec yürütür dedi doktorumuz.
beklemekten başka çaremiz yok canım....keyifleri ne zaman isterse doktorumuz elinden tutarak yürümeye teşvik edin dedi. ama o oturup emekliyor.:51:

cevaplarınız için teşekkür ederim.inanın içimi rahatlattınız.iyiki kadınlar külübü ve sizin gibi duyarlı arkadaşlarımız var :16::16:

merhaba,
ben hiç endişelenmeyin derim her bebeğin gelişimi aynı değildir
benim oğlum 13 aylık 15 gün falan oldu rahat yürüyeli hiç çabalamasaydı ozaman endişe edebilirdiniz
sabırlı olun ve oğlunuzu korkutmayın yani:hafif düştüğünde,ayağı kaydığında vb. aman ayyy diye tepkiler verdiyseniz korkmuşta olabilir
ayakta durdurun onun iki adımı kadar uzaklaşın ve çağırın yanınıza mutlaka gelecektir ha düşebilir ama tepki gösterip korkutmayın bebişinizi
unutmayın ki düşüp kalkmassa öğrenemez.ayrıca yürütecin kalçayı sabit tutup tembelleştirdiğini duymuştum ben hiç yürütece koymadım bence sizde artık kullanmayın
ayrıca ilk cocukta değilmiş ablaları sık sık bahsettiğim oyunu oynarlarsa inşallah en kısa zamanda yürüyecektir ve sizde göreceksiniz yürüdüğünü.....:emir_bebek:

bu konuda sınır 18 ay.... benim oğlum 18,ayında yürüdü... endişeni bende yaşamıştım... buarada kız çocuğunun gelişimi oğlan çocuklarına göre çok daha hızlı oluyor....

Emin ol yürür ama annelik işde insan ister istemez evham yapıyor eğer bir problem olsaydı sizin elinizi tuturakda yada kendi biryerlere tutunarakda yürümezdi korkuyordur

Benim Yeğenimde Geç Yürüdü..
Korkma..:27:

İşlerine Gelmiyor..:27:
Rahat Bırakın Küçük Beyleri.. :27:

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkür ederim arkadaşlar.gercekten annelik zor iş.kızlarım 13 aylıkken yürümüştü.büyük kızım şu an 12 yaşında,küçük kızımda 3 yaşına girecek.onlarda beyle bir problem yaşamayınca inanın cok korktum.verdiginiz bilgiler sayesinde biraz olsun rahatladım.:16:

mrhb bende aynı durumdayım oğlum 18 mayıs doğumlu tek parmağımdan tutarak çok rahat yürüyor ama barakmaya kalkışsam basıyor çığlığı çok çok korkuyor ondan sonra doğanlar bile yürüdü bide her gören sorunca dahada sinirleniyorum her kese her çocuk bir değil diye anlatmaya başlarsam ooo işimiz var bende bıraktım kendi haline ne zaman yürürse artık bence sende öyle yap mutlaka yürüyecektir biz acele ediyoruz artık biraz otursunlar diye dua edicez sevgiler:69:

bugün yarın yürür Allah'ın izniyle.. sonuçta yürüteçle yürüyor,emeklemiş ws.herşeyin sırası var onada sıra gelecektir ve yakındır.. benim oğlumda yaşında emeklemeye başlamıştı(ben direk yürüyeceğini düşünüştüm,emeklemediği için)12 aylık emeklemeye başlamasıda şaşırttı bizi.. 14,5 aylıktı yürüdüğünde de.. telaş etmeyin,gerekirse doktorunuzla görüşün içiniz rahat etsin.. yada internet üzerinden danışaraktan bi doktordan bile bilgi edinilebilir..

mrhb bende aynı durumdayım oğlum 18 mayıs doğumlu tek parmağımdan tutarak çok rahat yürüyor ama barakmaya kalkışsam basıyor çığlığı çok çok korkuyor ondan sonra doğanlar bile yürüdü bide her gören sorunca dahada sinirleniyorum her kese her çocuk bir değil diye anlatmaya başlarsam ooo işimiz var bende bıraktım kendi haline ne zaman yürürse artık bence sende öyle yap mutlaka yürüyecektir biz acele ediyoruz artık biraz otursunlar diye dua edicez sevgiler:69:

canım seninki 18 mayıs dogumluymuş,benimki 1 mart dogumlu hala yürümedi,inşallah enkısa zamanda yürürlerde bizde rahatlarız

Annem bizim 15 aylık yürüdüğümüzü anlatıyordu.Sanırım her çocuk farklı.

merhaba arkadaşlar bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var.ben 1 mart 2010 da 35-4 olarak dogum yaptım.oglum 2250 gr ve 47 cm olarak dünyaya geldi.şu anda 9500 gr ve 78 cm.oglumda ayrıca kansızlık problemi var.ilaclarını zorla veriyorum.10 aylıkken desteksiz oturmaya başladı.istedigi gibi dönüyor.elinden tutunca yürüyor.kanepelere tutunup kalkmaya calışıyor fakat tek başına tek adım anca atıyor.yürütecte cok güzel yürüyor.deneyimlerinize ve bilgilerinize göre oglumun yürümesinde bir problem olabilirmi lütfen yardımcı olun.kızlarımda böyle bir sorun yaşamamıştım.yardımlarınız için şimdiden teşekkür edrim
cnm benm oğlumda erken doğdu ve 22aylıkken yurudu...bnce korkma bızımkı felaket emeklıodu çok emekleyen cocukta gec yururmuş...bızde çok uzuldk yurumuo dıe ama şimdi yurumuo koşuo 2 yaşına kadr yolu var olmuosa doktora gidersın ama sanmıorum çunku elınden tutunca yürüo..

eğer elinden destekle yürüyorsa sorun yok demektir.
benim oğlumda şu an 16 aylık. 7 aylıkken emeklemeye başladı ama yürümesi 13. ayı buldu.
ilk aşama kendi tutunarak ayağa kalkması
ikinci aşama senin elinden tutup yürümesi.
son aşama kendi kalkması.
kalkmayı keşfettiği zaman da oturtabilene aşkolsun..
ben de senin gibi endişeleniyordum yaşıtları koşuyo bizimki emekliyo diye...ama herşey zamanla oluyo.kendine güveni gelince o zaten yürür..
ben doktora sormuştum neden yürümüyo diye..elinden tutunca yürüyorsa biraz üşengeçlik var canı isteyince yürür dedi..
gerçekten de öyle oldu.yerde bir yere tutunmadan kalkmayı öğrenince güven kazandı..şimdi yürümüyo,koşuyo...
bunun için kendini üzme....her çocuk bir olmaz..
elbet yürüyecektir...ama unutma o isteyince yürür..üzerine gitme hiç yürümk istemez...

Canım hiiiç üzülme yürüyecek ve sen peşine koşturmaktan bitap düşeceksin:) biliyorum çünkü kızım 18 aylıkken birden bırak yürümeyi koşmaya başladı:) bu linkte yaşadıklarım yazıyor.Yardımı olur belki....

http://www.kadinlarkulubu.com/cocugum-buyurken/357882-14-aylik-kizim-halen-yuruyemiyor.html
:42:

arkadaşlar inşallah dediginiz gibi enkısa zamanda oglum yürür.oglum yerde yuvarlanıyor fakat emeklemiyor şu anda,2 gündür kanepelere tutunarak kalkıyor tutunarak yürümeye calışıyor.umarım cabucak yürür.dualarınızı eksik etmeyin.

derya0 arkadasım nasıl durumlar yürüme çabaları arttımı sizin ufaklığın?
ben gecen muaynede doktorumuza sordum, kalça çıkıklığı olmadığı sürece bir sorun yoktur dedive sık sık yürütün dedi ve ordanda ortapedi doktoruna gittik. muayne etti ve film istedi kemik gelişimi ayından 2 3 ay önde dedi bize suan sadece beklemek düşüyor kiloda arttıkca taşımakta zor oluyor.

Back