• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 aylik bebegim var emziriyorum ramazan orucu tutmak konusunda kararsizim.

Elif Celik5454

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
53
1
1
28
İyi aksamlar hanımlar.Benim 16 aylik oğlum var.Ek gida 3 saatte bir yiyor ama dosya bile emmek de istiyor gece illa 1 kere emiyor ve bende insulin direnci de cikti(3.5 çıktı ilaç kullanmiyorum) ama bir şey 4 5 saat yemediğim zaman ellerim titriyor çok acikiyorum.Ramazan orucu tutmalı miyim?Bebegim büyük olduğu icin de içimde vicdan azabı da var.

Benim oğlum da 4 aylık daha küçük bende tutmam çünkü emziriyorum .bu ramazanda zaten
Geçen ramazan hamileydim tutmadım.

Benim oğlum 14 aylık civarındaydı ama sürekli emerdi geceleri bile iki bazen üç kalktığı olurdu.ben tutmustum ama o akdar zorlanmıştim ki .bütün gün surundum yerlerde o.Allah affetsin diyordum bu ramazan sadece aç kaldım hic sevabını alamadım sürekli şikayet ettim diye.bir sonraki sene sütten kesince anladım arada ki farkı gerçekten o kadar rahat tuttum ki.sonra dedim kendi kendime emzirirken tuttuğum oruç bence daha makbuldu çünkü zordu.

İyi aksamlar hanımlar.Benim 16 aylik oğlum var.Ek gida 3 saatte bir yiyor ama dosya bile emmek de istiyor gece illa 1 kere emiyor ve bende insulin direnci de cikti(3.5 çıktı ilaç kullanmiyorum) ama bir şey 4 5 saat yemediğim zaman ellerim titriyor çok acikiyorum.Ramazan orucu tutmalı miyim?Bebegim büyük olduğu icin de içimde vicdan azabı da var.

Çocuğum olmadığı icin yorum yapamıyorum o konuya fakat insülin direncim 5.25
Bu sizin elinizde , sağlıklı beslenip , hareketli bir yasama gecince altta da yatan baska hormonal sorunlar yoksa insülin direncinin sebep olduğu 4 , 5 saat açlık sonrası el titremesi kalmaz çünkü insülin direnci sorunu ortadan kalkmış olur.

Back