16 aylik bebegim baba mama disinda kelime soylemiyor

cancanguness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
386
583
33
38
16 aylik bir bebegim var. Hic konusmuyor daha da kotusu konusma ile ilgili bir cabada yok. Benim soylediklerimi yapiyor. Ornegin kitabi getir dedigimde getiriyor. Sarki soylerken sarkinin hareketlerini yapiyor. Ama konusma yok herseyi isaret edip gosteriyor isaret ettigi seyi yanlis anladiysam kafasini hayir anlamind a sallayip tekrar baska bisekilde isaret ediyor. Surekli konusmaya calisiyorum oynuyorum ama yok. Zaten dogdugundan beri surekli aglayan bir bebek. Uerinde bi saniye durmuyor. Cok uzuluyorum.

e çünkü daha 16 aylık.

yine de telaş ediyorsanız doktorunuza sorabilirsiniz bu tarz kaygılarınızı.

ayrıca benim oğlan 22 aylık, "anne baba dede" diyor sadece. abisinin dil gelişimi de benzer olduğu için şuan pek kaygı duymuyorum. kreşe başlayacak yakında, onun iyi geleceğine eminim.

Üzülmeyin her çocuğun gelişimi farklıdır
İşaret ediyor sizde yapıyorsanız yapmamayı deneyin
Sürekli konuşun bebeğinizle
Tv veya telefon artık her neyse bunlarla zaman geçirtmeyin
Yaşıtlarıyla aynı ortamlarda bulundurun
Ve konuşur merak etmeyin

Üzülme canım her çocuk farklıdır. Benim 6 çocuğum var. Mesela 5. Si 10 aylıkken herşeyi konuştu. O zaman demiştim ki çocuğun ıh deyince istediğini yaparsan konuşmaz tabi. Büyük konuşmuşum. Sonraki 20 21 aylıkken anca anne dedi. Şimdi de 2 yaşında çok sınırlı konusuyor.
Üstüne dusmuyorum. Herşeyi çok iyi söylemek istiyor söyleyemediği için hiç konuşmuyordu. Şimdi hafiften başladı öğrenir herhalde.

Arkadaşımın kızı 3 yaşında böyleymiş.Doktor çocuğun hareketlerini anlamayacağı akrabalarıyla zaman geçirsin anlatmak zorunda kalır demiş.Bi d kreşe yönlendirmiş.

Ama 16 ay çok erken üzülme bence.İsteğini anlatabiliyormuş ne güzel

Benim kızım da 19 aylık.
Henüz iki kelimeli cümle kurmuyor. Bir kere "yanlışlıkla" anne bak kuş dedi o kadar :D
Toplam kelimesi 25 30 falandır. Endişe etmiyorum çünkü büyük topla oynayalım, pembe hamuru ver, cici bebeği getir uyutalım vs dediğimde sorunsuz yapıyor. Alakasız sorulara doğru cevaplar verebiliyor.
Konuşmama sebebini de biliyorum, kalabalıkta büyümüyor. Sadece benimle, evet konuşsam etsem de bir yere kadar oluyor. Farklı ses, farklı kelime yok. Bakışından anlıyorum, hööaağ deyip suluğu getirince bittiğini görüyorum. Kalabalığa girdiğinde değişiyor. Büyük ihtimalle bir süre sonra konuşsun diye kreş vs gerekecek. Emzik kullanıyor o da sorun misal.
Belki sizin de böyle durumlar vardır...

bebeklerin kaç kelime söylediklerinden çok kaç kelime bildikleri önemliymiş. sizin söylediklerinizi anlıyor mu önemli olan o. 19 aylık oğlum var. doktorumuz anne baba mama gibi şeyleri söylüyor mu elini burnunu kulaklarını gösteriyor mu ismine dönüyor mu tarzı şeyler sordu son gittiğimizde. bence endişe etmeyin. birde bilimsel açıklama var mı bilmiyorum ama erkekler geç konuşur derler büyükler. heee birde ohooo benimki bu yaşta trt spikeri gibi konuşuyordu diyenleri önemsemeyin. her çocuk farklıdır.

e çünkü daha 16 aylık.

yine de telaş ediyorsanız doktorunuza sorabilirsiniz bu tarz kaygılarınızı.

ayrıca benim oğlan 22 aylık, "anne baba dede" diyor sadece. abisinin dil gelişimi de benzer olduğu için şuan pek kaygı duymuyorum. kreşe başlayacak yakında, onun iyi geleceğine eminim.
Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.

işaret ettiği şeyleri anlamamazlıktan gelin. getir dediğinizi getiriyor, kafasını hayır anlamında sallıyor ise sizi anlıyordur. "işaret ettiğin şeyi anlamıyorum bana ne istediğini söyler misin?" vs. şeklinde konuşmaya teşvik edebilirsiniz. işarete alışmış ve konuşmaya üşeniyor gibi. Ayrıca her çocuğun gelişimi de farklıdır bunu da unutmamak gerek. birlikte şarkılar söyleyebilirsiniz. şarkı şeklinde alfabeyi sayarak sizi tekrar etmesini sağlayın bakalım harfleri çıkarabiliyor mu. siz alfabeyi sayarken ağzınıza bakmasını sağlayın ve sizde harfleri mümkün olduğunca belli bir şekilde çıkartın. oyuna da dönüştürebilirsiniz mesela. Aaaa orda ne varmış? gibi.

Üzülme canım her çocuk farklıdır. Benim 6 çocuğum var. Mesela 5. Si 10 aylıkken herşeyi konuştu. O zaman demiştim ki çocuğun ıh deyince istediğini yaparsan konuşmaz tabi. Büyük konuşmuşum. Sonraki 20 21 aylıkken anca anne dedi. Şimdi de 2 yaşında çok sınırlı konusuyor.
Üstüne dusmuyorum. Herşeyi çok iyi söylemek istiyor söyleyemediği için hiç konuşmuyordu. Şimdi hafiften başladı öğrenir herhalde.
6 çocuk mu ?

Arkadaşımın kızı 3 yaşında böyleymiş.Doktor çocuğun hareketlerini anlamayacağı akrabalarıyla zaman geçirsin anlatmak zorunda kalır demiş.Bi d kreşe yönlendirmiş.

Ama 16 ay çok erken üzülme bence.İsteğini anlatabiliyormuş ne güzel

ahaha, hep anlatırım, benim büyük sıpa 24 aylıkken kreşe başladı. Tabi daha konuşmuyor. Okula gittim, ingilizce dersi alsın mı diye sordu müdürümüz. dedim çocuk daha türkçe konuşmuyor, ingilizceye ne hacet. Bana garip garip baktı, oğlunuz çok güzel konuşuyor dedi :KK70:meğer benim sıpa konuşmayı sökmüş de bizimle konuşmaya tenezzül etmiyormuş.

Doktoruma her gittigimde daha cok moralim bozuluyor. Iki ay once 3 e kadar sayiyor mu diye sordu. Bu ay 2 kelimeli cumle kuruyormu diye sordu. Ben yapamiyor deyince bisey demiyor.

anladım canım, çok enteresan geldi bana.
ben de her gittiğimde soruyorum, konuşmuyor falan diye, hep rahatlatıcı konuştular.
Abinin dil gelişimi de geç olduğu için özellikle çok normal diyor doktoru ve hemşiresi.

16 aylik bir bebegim var. Hic konusmuyor daha da kotusu konusma ile ilgili bir cabada yok. Benim soylediklerimi yapiyor. Ornegin kitabi getir dedigimde getiriyor. Sarki soylerken sarkinin hareketlerini yapiyor. Ama konusma yok herseyi isaret edip gosteriyor isaret ettigi seyi yanlis anladiysam kafasini hayir anlamind a sallayip tekrar baska bisekilde isaret ediyor. Surekli konusmaya calisiyorum oynuyorum ama yok. Zaten dogdugundan beri surekli aglayan bir bebek. Uerinde bi saniye durmuyor. Cok uzuluyorum.
:D ay bül bül gibi ötsünmü istiyorsunuz ufak daha cocuk

Benim kızım da 19 aylık.
Henüz iki kelimeli cümle kurmuyor. Bir kere "yanlışlıkla" anne bak kuş dedi o kadar :KK70:
Toplam kelimesi 25 30 falandır. Endişe etmiyorum çünkü büyük topla oynayalım, pembe hamuru ver, cici bebeği getir uyutalım vs dediğimde sorunsuz yapıyor. Alakasız sorulara doğru cevaplar verebiliyor.
Konuşmama sebebini de biliyorum, kalabalıkta büyümüyor. Sadece benimle, evet konuşsam etsem de bir yere kadar oluyor. Farklı ses, farklı kelime yok. Bakışından anlıyorum, hööaağ deyip suluğu getirince bittiğini görüyorum. Kalabalığa girdiğinde değişiyor. Büyük ihtimalle bir süre sonra konuşsun diye kreş vs gerekecek. Emzik kullanıyor o da sorun misal.
Belki sizin de böyle durumlar vardır...
Oncelikle masallah 25 -30 kelime cok guzel biz 10 u bile bulamiyoruz.Anlamli hic kelime yok. Cok kalabalik ortamlarda yani evde yanliz degil. Emzik de kullanmiyor.

ahaha, hep anlatırım, benim büyük sıpa 24 aylıkken kreşe başladı. Tabi daha konuşmuyor. Okula gittim, ingilizce dersi alsın mı diye sordu müdürümüz. dedim çocuk daha türkçe konuşmuyor, ingilizceye ne hacet. Bana garip garip baktı, oğlunuz çok güzel konuşuyor dedi :KK70:meğer benim sıpa konuşmayı sökmüş de bizimle konuşmaya tenezzül etmiyormuş.

Ay çok güldüm :D

Merhaba,
Alıcı dil becerilerinde bir sorun yoksa bence dert değil.
16 ay da zaten erken değil mi, standartı bilmiyorum ama benim çevremdeki bebekler yaklaşık 2 yaşında cümle kurmaya başladılar. Oğlum da 22 aylıkken cümle kurmaya başladı. Öncesinde tek kelime dönemindeydi.
Demem o ki evham annenin göbek adıdır ama sakin olmaya çalışın.

bebeklerin kaç kelime söylediklerinden çok kaç kelime bildikleri önemliymiş. sizin söylediklerinizi anlıyor mu önemli olan o. 19 aylık oğlum var. doktorumuz anne baba mama gibi şeyleri söylüyor mu elini burnunu kulaklarını gösteriyor mu ismine dönüyor mu tarzı şeyler sordu son gittiğimizde. bence endişe etmeyin. birde bilimsel açıklama var mı bilmiyorum ama erkekler geç konuşur derler büyükler. heee birde ohooo benimki bu yaşta trt spikeri gibi konuşuyordu diyenleri önemsemeyin. her çocuk farklıdır.
Organlarini gosteriyor.agzini burnunu sacigini kulagini falan biliyor. Ama benim soylediklerimi isaret edip gosteriyor.kendinin soyledigi hic bisey yok.Agzini acmiyor.

ailede geç konuşan varmı onu ögren
bebeğiniz erkekse onlar biraz daha geç konuabiliyorlar ,

benım yiğenım 3,5 yaşında konuşmaya başladı , telaş etmeyin

Ama daha çok kucuk. Benim kızım 20 aylıkken bir kerede dili çözüldü. Bildiğin cümle kurup sohbet etti. 20 ayına kadar sayılı kelimeleri soyleyebiliyordu.
Çocuklar kayıt cihazı gibi herşeyi kaydediyorlar. Zamanı gelince da ortaya dokuyorlar

Back
X