• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kızımı psikiyatriste götürmeye nasıl ikna ederim. Lütfen yardımcı olun.

akyurt

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
6
0
16
Kocaeli
15 yaşındaki kızım bu sene lise biri bitirmek üzere. Sene başından beri çok kötü bir dönem geçirdik. Her zaman mutsuz, sürekli 8 yaşındaki kız kardeşini kıskanıyor. Okulunu sevmedi, bizlerden nefret ediyor. Çok basit bir tartışma sonucu geçen gün intihar girişiminde bulundu. İlaç almış zehirlendi. Şu an pişman olduğunu söylüyor. ders başarısında aşırı bir düşüş var. Belki de sınıfta kalacak. Çok acil İstanbul'da ya da (Kandıra'da yaşıyoruz) Kocaeli'nde iyi bir psikiyatriye ihtiyacım var.
Benimle iletişim kuramıyor. Aile içi huzurumuz hiç kalmadı.Psikiyatriste götürmek istiyorum ama kabul etmiyor nasıl ikna ederim?

15 yaş çok tehlikeli bir yaş ne çocuk ne genç

Öncelikle bir kendiniz konuşsanız psikologla. Kızınızın durumunu anlatsanız ailenizin durumunu anlatsanız.
Kızınızıda şu şekilde ikna edebilirisiniz.
Kendiniz gidiyormşsunuz gibi yapıp onuda yanınızda götürebilirsiniz.
Ya da psikolog size yardımcı olacaktır. ONu ikna edebilmeniz konusunda

Yoksa o yaştaki bir çocuğa gidelim derseniz eminim şunu diyecektir "ben delimiyim" .Çünkü o yaş grubunun genel vereceği cevap budur.

15 yaşındaki kızım bu sene lise biri bitirmek üzere. Sene başından beri çok kötü bir dönem geçirdik. Her zaman mutsuz, sürekli 8 yaşındaki kız kardeşini kıskanıyor. Okulunu sevmedi, bizlerden nefret ediyor. Çok basit bir tartışma sonucu geçen gün intihar girişiminde bulundu. İlaç almış zehirlendi. Şu an pişman olduğunu söylüyor. ders başarısında aşırı bir düşüş var. Belki de sınıfta kalacak. Çok acil İstanbul'da ya da (Kandıra'da yaşıyoruz) Kocaeli'nde iyi bir psikiyatriye ihtiyacım var.
Benimle iletişim kuramıyor. Aile içi huzurumuz hiç kalmadı.Psikiyatriste götürmek istiyorum ama kabul etmiyor nasıl ikna ederim?

Biraz önce bir başka konuda bir yer önermiştim.
Size de aynı yeri önerebilirim, benim annem tedavi olmuştu ve gayet memnun kalmıştı.
İstanbul dediğiniz için, İstanbul'da bir yer öneriyorum...

Öncelikle Allah yardımcınız olsun, zor bir durum.
Tam ergenlik dönemi ve en deli zamanları.
Akla gelebilecek en tutarsız şeyleri yapabilecek kapasitedeler.
ama bence bunu en doğru yoldan halledebileceğiniz tek adres bir psikiatrist ile görüşmeniz.
Yani çocuğunuza bir doktora gitmesini istediğinizi nasıl anlatacağınızı size en iyi bir psikiatrist cevap verebilir düşüncesindeyim.
Çok hassas bir durum ve hassas bir dönem. Tekrardan akla gelmeyecek yanlışları yapmasına sebep olunmasın.
Bir şu siteye göz gezdirin ve telefon ederek konuyla ilgili de bilgi alabilirsiniz.
Tekrardan çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda dermanını bulursunuz...

Pedam :: Psikiyatrik Eitim Danma Aratrma ve Tedavi Merkezi

Burada sorulara benden başkalarının cevap vermelerine çok kızıyorum, ama bu sefer dostlar doğru yazmışlar. Siz öncelikle ergenlerle çalışan bir psikiyatra başvurun. Gerekli yönergeleri kendisi verecektir.

Back