6. sınıfa giden bir kızım var benim de onun da arkadaşlık ilişkileri pek iyi değildiriyi oldukları derslerde biribirlerine yardım ediyorlarmış bizimki quiz de arkadaşına kopya vermiş son bir soruda başkasından etkilenip cevabı doğru olan soruyu değiştirmiş geldiği gün demişti zaten Pelin benden yüksek alacak diye sonuçların açıklandığı gün hocaya açıklama yapmış soruda hata var diye puanını yükseltmek için ama hoca aa haklısın diyip sorudaki hatayı düzeltip yanındaki arkadaşının notunu düşürmüş 2 puan 84 ken 82 olmuş oda kızmış didişmişler sende benden kopya çektin demiş hoca yakınlarındaymış duymadı anne dedi hepimizi tanıyor çok iyi biliyor hocamız artık bizi dedi kızmış tepki olarakta sıra arkadaşlığını bitirmiş gruptaki diğer bir kızla takılmaya başlamış kızlar onu haklı bulmuşlar sonra bizimki etkisiz eleman olarak daha kötü hissetmeye başladı özür dilemiş ama nafile soğudu onlardan artık ama yalnız oturuyor buda dokunuyor ona sınıf öğretmenine söylemiş yer değiştirmiş ama liseliler herkesin yeri yerleşmiş artık herkesin grubu var benim arkadaşım yok diye ağlanıyor
katılıyorum.Yanlış anlamayın yorumumu ama..
Benim kuzenimde hep aynı şeylerden şikayet ediyordu.. arkadaşı olmadığından.. teyzem de çok üzülüyordu.. şöyle iyi böyle iyi ama arkadaşları onu dışlıyor falan diyordu.. anneme bi gün dedim anne bak bu kız okulda değiştirdi herkes mi kötü denk geldi.. sorun kızda olmasın diye.. yok hippo kız şansız falan dediler hep.. yurtdışında yaşıyorlardı.. sonra bize geldiler tatil için.. gerçekten kuzenim sürekli kendini övüyor ve memnuniyetsiz biri.. yani kimsenin arkadaş olarak isteyeceği biri değil.. siz kızınız olduğu için tarafsız bakamıyorsunuz olaya bence.. illa ki kızınızda da hata vardır.. onunla konuşup arkadaş olmanın fedakarlık gerektirdiğini, hoşgörülü olmasını falan anlatabilirsiniz..
Bence evde arkadaşlarını toplayıp davet edip daha sonra onlarla aralarda konuşabilirsin.Organizasyon yapıp arkadaşlarının numaralarını öğretmeninden alıp hepsini davet et kaynaşma daha iyi olur daha güzel olabilir bence.Ben olsam bunu yapardımkızımın sağlıklı devamı gelen arkadaşlıklar kuramadığını ve sürdüremediğini düşünüyorum çok üzülüyor çok ağlıyor her gün bunlardan bahsediyoruz aylardır konumuz bunlar her gittiğimiz yerde ve ortamda dönüp dolaşıp aynı şeyden bahsederek beni de bunaltıyor hep aynı noktada takılı çözüm üretemiyorum tıkandım artık
yardım istiyorum ona nasıl yardımcı olabilirim okula gitmek istemediğini söylüyor yazılı notları da çok iç açıcı değil geçen yıla nazaran düşük bunları takıntı yaptığı için diye düşüyorum
en son sıra arkadaşını öğretmenin yanında mahçup etmiş (istemeden olduğunu söyledi özür dilemiş öğretmen anlamadı bile dedi) arkadaşı da tavır almış yerini değiştirip diğer gruptaki kızlara da anlatmış o günden sonra gruptan da uzaklaştı yanlarına gittiğimde bana ilgisiz davranıyorlar sorularıma cevap vermiyorlar diyor en sonda onun olduğu watsapp grubunu kapatıp kızımsız grup açmışlar oda dışladıklarını düşünüyor bu olay olmadan önce de şikayetleri oluyordu beni beklemeden yemeğe gidiyorlar lavaboya benimle hiçbiri gelmiyor gibi şikayetlerde bulunuyordu
sürekli görüştüğü mesajlaştığı dışarı çıktığı arkadaşı yok ortaokulda da öyleydi sıra arkadaşı çok yanlış bir şey yaptı ona çok kırıldı diğer kızlarla da samimiyeti yoktu (hiç ayıldığı bayıldığı bir arkadaşı olmadı) ama yalnız olmak onu mahvediyor akranları ile sosyalleşemediği için sonrasında ne olur diye düşünüyorum
her gün ağlaması üzücü yalnız yemekhaneye lavaboya gidiyor sınıfta uyuyorum teneffüslerde diyor içim eziliyor çok hareketli enerji dolu bir yapısı var normalde kendini eziyor özgüveni zedeleniyor dinlediklerim bunlar ama arkadaşları onun için ne düşünüyor problem nerede çözemedim ne yapmalıyım nasıl yardım edebilirim ne düşünmeliyim
Yani şöyle bir durum var maalesef çocuklar çok acımasız olabiliyorlar. Kızım 5 yaşında geçen hafta arkadaşı beceriksiz demiş kızıma okulda. Eve geldi resim yaparken istediği gibi olmadı ve aglamaya başladı ben beceriksizim diye. Ben tabiki şok oldum zira bizim kullandığımız bir kelime değil beceriksiz. Kızımında agzından ilk kez duydum zaten. Sakinleşince oturup konuştuk,arkadaşı söylemiş hatta sonuna da eklemiş sakın öğretmene söyleme diye. O akşam öğretmenine yazdım dakikalarca ağladı,böyle böyle olmuş diye. Ikisiyle de konuştu öğretmeni şimdilik çözüldü. Ama ben üzüldüm tabi,şimdiden bunlar yaşanıyorsa ilerde neler olur diye.Başka sınıf var da öyle mi çözmeliyim? ya orada da aynısı olursa?
(orta okulda sporcuydu yarışmıycam dedi korktu parkur çok zordu inat etti ikna edemedik dinledik sonuncuda olsa o gün yarışmalıydı o olaydan sonra antremanları düşüşe geçti yorulmuştu da antreman okul ev antreman aynı döngüden takımından ayrıldı profesyonelspor hayatını bitirdi şimdi geri dönmek istiyor ama dönüş yok birlikte başladığı arkadaşlarının hızına yetişmesi tekrar yarışması çok zor ama kabul etmek istemiyor
Geçen yıl lise1 adaptasyon ve ergenlik krizleri yaşadık çok korkuttu beni takıntılı ve hassas ama şükür ilaçlık değil psikolog a götürdüm bir sürü test yaptırdı benim söylediğim her şeyi kağıt üzerinden bana geri söyledi defalarca böyle gittik geldik para tuzağı terapilere harcayacak maddiyatım yok zaten bir gram olumlu enerji vermedi bana doğru kişi değildi muhakkak ama ilaca gerek olmadığını konuşarak çözeceğini söyledi okuldaki vakalar dan ve yaşıtlarının durumlarından duyduklarım okullarda ilaç kullanan çok öğrenci var hakikaten dünya onların etrafında dönüyor diye düşünüyorlar çok üzücü şeyler yaşayan da pireyi deve yapan da kendini mahveden çocuklar var neden burnum eğri diye hayata kahreden çocuklar yeni nesil çok değişik adapte olmaya anlamaya çalışıyorum
ergenlik başa bela
kızım kursa gidiyor oradakilerle iyi şimdilik ama bugün kur arkadaşıyla yemek yiyip ders çalışacaktı kızım dersteyken aramış bizimki açamamış çıkınca aramış arkadaşı açmamıç çok bozuldu anlaşıp sözleşiyorlar vakit geldiğinde benim ki ortada kalıyor hep sanırım bu 4. oldu
benim annem hep bende suçu buldu.kardeşimde de tam tersini yapıyor.komedi gibi görsen gerçekten kardeşim çok cins biri onu görmek istemiyor.Yaşına göre normal bu yaşadığı şeyler. Hepimiz o dönemlerde küsüp barıştık, bir arkadaş grubundan diğerine geçtik. Kendilerini tanıdıkları yaşlar bunlar. Mühim olan bilerek kötülük yapmaması. Arkadaşları da onun kalbini kırıyordur muhakkak tek suçlu kızınız değil ya. Yine de özgüvenine destek olması açısından bir psikolog ile görüşmesi iyi olur bence.
30 yaşındayım. Belli ki bu durumlar kızınızı olumsuz etkiliyor bir önlem almazsanız notları iyice düşecekSiz kaç yaşındasınız ortalaması 80 di geçen yıl iyi bir anadolu lisesinde son olay patlayınca 4 dersinden ortalamanın altında aldı diğerleri iyi öğretmenleri de seviyor oda bu güne kadar disiplinlik bir vukuatı olmadı
Ben lisede de öyleydim şimdi de öyleyim. Keşke terapi alabilme durumum olsaymış zamaninda. Şuan hala aynı sorunları yaşıyorumEvdeki haliyle okulda hali ayni degildir. Okulda cok ezik duruyorsa ve arkadas kaybetmemek icin susan, kendini pek savunamayan bir tipse ondan oluyordur. Kendi lise donemimi hatirliyorumda en cabuk gozden cikarilan dislanan tipler bunlar oluyordu.
Ben lisede de öyleydim şimdi de öyleyim. Keşke terapi alabilme durumum olsaymış zamaninda. Şuan hala aynı sorunları yaşıyorum
Bir kaç defa gittim ama faydası olmadı bende galiba kalıcı oldu bu durum kemiklesti. Yoruldum artık . Kabullendim. Ama çok üzülüyorum. Hala dışlanıyorm ezik görüyor lar .Hala alabilirsiniz
Canım bir kac defa terapi almak ne kadar kalici sonuc saglar ki eger dedigin kadar uzüluyorsan ciddi ve uzun sureli bir tedavi düşünmelisin bence.Bir kaç defa gittim ama faydası olmadı bende galiba kalıcı oldu bu durum kemiklesti. Yoruldum artık . Kabullendim. Ama çok üzülüyorum. Hala dışlanıyorm ezik görüyor lar .