• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaş kararıyla 79 yıl yerine beraat

marilyn monroe

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
8.379
24.176
398
Burcu PURTUL UÇAR/İSTANBUL 09 Nisan 2016 - 21: 20:00
570948be18c773162c4a6290.jpg

YARGITAY, Bakırköy’de kiraladığı evde 7 kız çocuğuna cinsel istismar ve müstehcen görüntü izlettirmek suçundan 79 yıl hapis cezası alan D.H.T. (68) hakkındaki kararı, kızların ‘15 yaşından büyük olduğu ve olayda rızaları olduğu’ gerekçesiyle bozdu.

Mahkeme savcının itirazına rağmen sanığı tahliye etti. 23 Nisan 2010’da minibüs ile 60-65 yaşlarında bir şahsın eve sürekli yaşı küçük kız çocukları getirdiğini ve yaşlı kişilerin de fuhuş amaçlı olarak adrese sürekli girip çıktığı ihbarı üzerine Ataköy’deki bir daireye baskın yapılmış, D.H.T. hakkında 188 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/15-yas-karariyla-79-yil-yerine-beraat-40084994

Savcıların erkek oluşu cezayı hafifletiyor ,buna erkeklerin işbirliği deniniyor her ortamda birleştikleri oluyor kadına karşı

Muhteşeemm, tek kelimeyle şahane, bravooo, koca bir tebrik koyuyorum:KK9:
68 yaşında bir adam, benim bile babam yaşında, o kızların dedeleri yaşında ama kızlar 15 yaşından büyük denip rızaları vardır diye karar bozuluyor, böylesi rezalet kararlarınız çoğalmaya başladıkça nutkumuz tutuluyor:KK12:
Sağolun varolun sayenizde tüm kart pislikler torunları yaşındaki çocuklara tecavüz etmeye devam edecek, sıfır toleranstı değil mi:KK62:

Allah korusun 15 yaşın üstünde olunca da hele de reşitse kadın mıdır kız mıdır denildiği için davada açılmaz:KK43:
Benim aklım cidden 15 yaşında bir çocuğun 68 yaşındaki bir erkeğe "karşı koyma" eylemini yerine getirebileceğini kesmiyor. Bu kızlar kim, nasıl yerlerde yaşıyorlar? Bu adam bu kızlara maddi bir imkan sağladı mı mesela?
Fuhuş değil. Ama bilirsin, Mune. özellikle yoksul mahallelerde tam bu yaşlardaki kızların peşine düşer bu tip adamlar. Kızın ailesinin, kardeşlerinin masrafını karşılar, kızın okul masraflarını karşılar, kız da bu para kesilmesin diye "gönülsüz" bir rıza gösterir.
Böyle tek bir kız bile yok mu mesela içlerinde. Allah aşkına 15 yaşında cinselliği "rıza dahilinde" keşfetmiş hangi kız 17 18 lik genç erkekler, hatta o çağlarda deli gibi özendikleri üniversiteli çocuklar dururken 68 yaşında dedesi yaşında adama he desin.
Akıl izan mı alır bu.

Benim aklım cidden 15 yaşında bir çocuğun 68 yaşındaki bir erkeğe "karşı koyma" eylemini yerine getirebileceğini kesmiyor. Bu kızlar kim, nasıl yerlerde yaşıyorlar? Bu adam bu kızlara maddi bir imkan sağladı mı mesela?
Fuhuş değil. Ama bilirsin, Mune. özellikle yoksul mahallelerde tam bu yaşlardaki kızların peşine düşer bu tip adamlar. Kızın ailesinin, kardeşlerinin masrafını karşılar, kızın okul masraflarını karşılar, kız da bu para kesilmesin diye "gönülsüz" bir rıza gösterir.
Böyle tek bir kız bile yok mu mesela içlerinde. Allah aşkına 15 yaşında cinselliği "rıza dahilinde" keşfetmiş hangi kız 17 18 lik genç erkekler, hatta o çağlarda deli gibi özendikleri üniversiteli çocuklar dururken 68 yaşında dedesi yaşında adama he desin.
Akıl izan mı alır bu.

marilyn, valla 15 yaşında bir kız çocuğu henüz aklı selim değildir, kandırılmaya gayette müsaittir, kimi zaman maddi imkanlar sunulması cezbeder, kimi zaman aileden görmediği ilgiyi gördüğünü sanıp kanar.
Bir kere o tuzağın içine çekildi mi şantajla tehditle istediğini yaptırmak mümkün hale gelir:KK43:

Velev ki gönüllü rıza var diyelim, yoktur ya, hadi var diyelim yine de, yahu 15 yaşındaki bir çocuk sokak ortasında benim rızam var diye tepinse ne rızası deyip ağzına çarparsın, hadi yine rızası var diyelim kızların, yahu 68 yaşında bir adamın hiç mi ar namusu yok, Allah korkusu yok o besbelli de, hiç bir gram vicdanı da mı yok?
İnsan, evladı torunu ya da yaşıtı biri karşısında anadan üryan soyunsa ar etmeli, oradan uzaklaşmalı, edep haya bunu gerektirir, insanlık bunu gerektirir.

Ama biz kime neyi anlatıyoruz gülüm, bu gibi durumlarda suçu kızlara atmayanları tenzih ederim ama kadınlar bile böyle vakalarda hele yaşı 15 ve üzeriyse kıza yükleniyor, o kız zaten biraz hoppaydı, giydiklerine dikkat etmezdi, erkeklerle rahattı, daha ağırlarını diyorlarda ben diyemiyorum edebim elvermiyor sen anla.

Yahu komşum komşum, hep anlattım ya tecavüz vakalarında, kapı komşum yahu, anne, torun sahibi koca kadın 11 yaşındaki kıza neler dedi, tecavüz etmeye çalışan evli barklı, çocuk sahibi olan kazık kadar oğlunu aklamak için 11 yaşında kız çocuğuna etmediği laf kalmadı, bir ben karşı çıktım, ne kadar acı değil mi? Koca semtte bir yürekli benmişim demek ki, çatır çatır saydırdım lafları komşuma.

Sana yemin ediyorum, ki bu yemini o komşumun oğlu 11 yaşındaki çocuğa tecavüz etmeye kalktığında ar duymayan o ailenin yüzüne karşı ettim, zira o adamdan boşanmayıp arkasında duran karısına da sinir olmuştum, benim eşim, ki canımdır benim, 21 yıl aynı yastığa baş koydum, benim eşim evladı yaşında birine elini uzatsın o eli kimseye bırakmaz ben kırarım.

Yeni Türkiye'de çok şükür adalet var oh oh içimiz rahat.
Erkeklere cennet vatanım! O 15 yaşı da yakında on dört asır öncesinden emsal alarak 9'a çekerler. :KK51:

18 yaşından küçük olunca ceza alınmıyor muydu?Hangi ara 15 yaşına düştü ?:KK64:.Bence olayda başka hafifletici! nedenler var.Acaba ne?:cool:
Hafifletici neden ağır tahriktir kesin, hani o çocuklar kız çocuğu ya, işte sana tahrik unsuru ve hafifletici neden, cinsiyetleri. daha ne olsun :KK62:

18inden küçük her birey çocuk olarak adlandırılır. Yahu bu çocuk haklarına aykırı. Biz bile bunu bilebiliyorken nasıl bu karara varılır??? Yurtdışına çıkamaz ama çocuk denir, alkol vermez, sigara içirtmezsiniz ama sevişirsiniz. Sevişilebilir çünkü rızası var... Hatta sevişirsiniz, gebe bırakırsınız ama kürtaj için bile çocuk denir ve aile onayı gerekir. Bu ne lanet iş?

peki bu cezanın düşmesinin zinanın suç kapsamından çıkması ile bir alakası var mı?
hadi diyelim kızlar 18 yaşında olsun, çok fazla kızdan ve eve girip çıkan yaşlı erkeklerden bahsediliyor.
küçük yaştaki kızlara istismar olmasa bile, burada değişik dolaplar döndüğü aşikar değil mi.

yakın tarihte suç işlemeyenleri içeri alırlarsa memleket daha güvenli olacak gibi.
zira suç işleyenler genel itibariyle dışarıda geziyor.

Back