15 aylik oglu olanlar bebeklerimizib gelisimini paylasalim mi

benimmetem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
45
9
38
Arkadaslar 15 aylik oglum var boyu 88 kilosu 11. 800 . Baba kelimesininden baska kelime söylemiyor ama anlayabiliyor. Sizin bebeklerinizin gelisimi nasil. Bir de cok coj cok hareketli cevremdekiler biz boyle cocuk görmedik diyor

Yok mu 15 aylik anneleri
oğlum 13 aylık. bir yaş kontrolünde 81 cm 12 kiloydu. oğlum anne, baba, abi, hala, dede, nene, mama, nenni bir de abisinin ve benim adımı söylüyor. söylenenleri anlıyor. mesela elindekini " git abine ver" deyince abisinin odasına gidip veriyor. bulaşık makinesinin düğmesine bas ya da odayken git bunu çöp at deyince mutfağa gidiyor. televizyon izlemek isteyince kumandayı veriyor, müzik dinlemeyi çok seviyor

Masallah size nerde biz konusamiyoruz o kadar. Hatta sadece baba hecesini çıkarıyor galiba gec konuşacak. Birazda zayif

Arkadaslar 15 aylik oglum var boyu 88 kilosu 11. 800 . Baba kelimesininden baska kelime söylemiyor ama anlayabiliyor. Sizin bebeklerinizin gelisimi nasil. Bir de cok coj cok hareketli cevremdekiler biz boyle cocuk görmedik diyor

Masallah bebeginizin boyu cok iyi ne ile besliyorsunuz.benim oglan on dort aylik ve boyu hala 76 cm istahi hic yok hicbir sey yediremiyoruz

Her gun yogurt mayaliyorum ogle ve aksam uykusundan once yediriyorum. Genetik birazda. Bizimki de zayif. Ve cok hircin.

Masallah size nerde biz konusamiyoruz o kadar. Hatta sadece baba hecesini çıkarıyor galiba gec konuşacak. Birazda zayif
geç konuşması önemli değil. büyük oğlum da çok erken konuştu. 1,5 yaşında kısa cümleler kuruyordu. iki yaşında net anlaşılır şekilde ve uzun cümlelerle konuşmaya başladı.
bebeğim de çok hareketli ona taşdevrindeki bambam adını taktım. büyük oğluma kıyasla çok yaramaz.
söylenenleri anlıyor. bulaşık makinesininden kaşıkları alıp çekmeceye koydu ben de onların yeri orası değil üst çekmece deyip çekmeyi açtım. kaşıkları alıp o çekmeceye koydu. dediği olmayınca çok hırçınlaşıyor. istediğini vermezsen ne verirsen ver atıyor. büyük oğlumu mumla aratacak

oğlum bugünlerde çok sık emmek istiyor. yakamı hırsla bir çekiştiriyor. aç desem yemek verdiğimde pek yemiyor oyalayarak yedirebiliyorum. gece de çok sık uyanıyor.

merhabalar benim sarı fırtınam da 15 ayın içinde. ortak özellikleri çok asabi ve durdurak bilmemeleri herhalde :) anne,baba,dede,mama, bu (su), gol (top) diyor net olarak. yavaş yavaş da söylediklerimizi benzetiyo gibi. inanılmaz hareketli oyuncaklarıyla bile ayakta oynuyo. prizlere, elektrik süpürgesine, tv'ye , mutfak dolaplarına taktı. sürekli gözüm üstünde. nerden zarar gelceğini henüz bilmiyo. yaklaşık 2 aydır gitmedik doktora o yüzden kilosu ve boyunu bilmiyorum. bizimde yemek de sıkıntımız var. hala kahvaltı da bulamaç yiyoruz. sulu yemek yemiyoruz tükürüyo. hep çorba yada püre. yogurt da mmeyvede sıkıntımız yok. börek , krep , kurabiye tarzı şeyleri ısırarak da yiyo ama sulu yemek de sıkıntı yapıyo. gece de uyanıp süt içiyo. bu aralar ilk azıları çıkıyo o yüzden gece huzursuz

Ayni benim oglan. Annem ben boyle cocuk gormedim diyor. Yurumuyo resmen kosuyo cocuk. Hiperaktif mi diye dusunmeden edemiyorum ve endiseleniyorum. Sadece uyurken sabit durabiliyor uyanikken hep hareket halinde. Oyuncaklarina dalip gitmiyor cok cabuk sıkılıyor. Cok hareketli oldugundan zayif. Tv falanda izletmiyoruz ama yinede kelime yok. Sadecr ba ba hecesini soyluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…