15 aylık kızım yürümüyor!!

ZOE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
1.732
655
Merhaba, kızım tam 15 aylık oldu ama hala yürümüyor. Popo üstü bütün evi geziyor. Sehbaya tutunup kalkmaya çalışıyor yapamıyor , bizden yardım istiyor popodan destekli kalkıyor. Ellerinden tutup yürütüyoruz bir koridor boyu yürüyüp oturuyor devam etmiyor. Parka götürüp yürüteyim diyorum 2-3 adım atıp hemen oturmak istiyor.
Algılama konusunda sıkıntı yok. Ne desem anlar, getirir, götürür, oyuncaklarıyla oynar, taklit yapar, kitap okumaya çalışırı içindeki kuşları gösterir cik cik , kendi adını söyler dili döndüğünce. Anne, baba, dede, burda, çay, su vs. Kelimeleri de söylüyor ama iş yürümeye gelince yok maalesef.
Sizin var mı böyle örnekleriniz ne zaman yürüdü acaba bebekleriniz?
H.sonu ortopediye götürücem bakalım ne diyecek?
Başka ne yapmam gerekir?

Ortopediye gittik sol ayakta dışa basma var dedi tekrar bir çocuk ort. Götürücem. Var mı böyle birşey başına geşen çok mu geç yürür sizce??
Son gelişme: kızım bugün akşam üstü koltuğa tutunarak sıralamaya başladı çok şükür. Hala tutunarakta olsa ayağa kalkamıyor ama çalışmaları var bu yönde. Ohhhh içim biraz da olsun rahatladı.

Kizim19 Aylik olunca yurudu..boyle birsey yasayan olursa diye konuyu devm ettirmek istedim..

Son düzenleme:
Maşallah herkesi bebeği 8aylık yürümüş galiba..bizimkin de var bir gariplik desenize neyse...

Benim kizimda 17 aylik yurudu cok endiselenmistim yurutecle firil firil donerdi ama kendi cabasiyla yurumezdi destekle yurutunce hemen oturmak isterdi bence doktora yinede gotur en azindan icin rahat eder ben goturdum doktora bi sorun yok dedi cocuktsn cocuga degisir yurume zamani dedi simdi vakti gelince yurur moralini bozma bizimki gibi usengectir belki..

Perşembe günü hem çocuk bölümü, hem ortopediye götürücem bakalım...Ben hiç yürütece koymadım hatta koysan yürürdü diyip duruyorlar ama bu saatten sonrada ben koymak istemiyorum..Senin kızın bir andamı yürüdü, benimki sıralamıyor bile..

demekki kızınız konuşmayı tercih etmiş annesi,yürüseydi konuşmayı ertelerdi merak etmeyin hiçbişeyi yoktur,allah uzun ömürler nasıp etsin sağlıkla.

Benimki de 13 ayini doldurmak üzere ama desteksiz yürümüyor.Hemşire geç değil dedi.Götür yine de doktora ama bence zaman istiyor biraz daha...

Reactions: ZOE
demekki kızınız konuşmayı tercih etmiş annesi,yürüseydi konuşmayı ertelerdi merak etmeyin hiçbişeyi yoktur,allah uzun ömürler nasıp etsin sağlıkla.
İnşallah öyledir çene maşallah süper çalışıyo dilili dilili başlıyor kalkınca yatana kadar:)

merak etmeyin benim kizom tam 17 aylikken yurudu... cevremde vok var 15 , 16 aylik cocuk onlarda yurumuyor...bende telaslanmistim ama bir gun bibaktim kendi kendine kalkti adim atti bir kac adim atti dustu iki gun sonra adim sayilari artti sonra yurumeye basladi ben hic zotlamadim kaslarina gereksiz baski olur diye zorlamadim kendine biraktim..kizim kendini hazir hissedince kendi yurudu...sizde telas yapmayin birakin hazir olunca yurur...

İnşallah dediğin gibi olur, artık takmamaya çalışıyorum . Ama doktor en azından sıralaması lazım filan diyince dert ettim. Birbakmışım benimkide bir anda kalkmış yürümüş ohh ne güzel olur. Çocuk nöroloğuna götürün dedi doktor ama babası istemiyor sanırım haklı da henüz zaman dolmadı çünkü ve kızım maşallah herşeyi anlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…