• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 aylık kizim konusmuyor

SevdaCrm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
30
2
36
41
Merhaba hanımlar. 15 aylık kizim sadece arada mam diyor bilinçli olarak. Tabakta yemek gordugu zaman veya sevdigi çubuk krakerleri gordugu zaman.. vs. Bunun disinda bilincli kelime kullanmiyor. Sadece ıhhh ıhhhh. Herseyi anliyor. Komutlarimi yerine getiriyor. Esyalarin isimlerini biliyor. Sorunca gosteriyor. Hatta elimden tutup sordugum esyaya goturuyor. Saçlarimi kurutucam dedigimde dolabı acip bana sac kurutma makinesini veriyor. Gecmiste bu aylarda cocugu bu durumda olup da sonradan konuşan annelerin yorumlarina ihtiyacim var?

Oğlum neredeyse 2 yaşına kadar anne demek yerine A derdi sadece .
Baba mama dede ve birkaç kelime söylerdi .
Ben bebekliginden beri hep konuşur kitap okur ne yapsam anlatırdım eşyaları tanıtırdım 2 yaşına geldi her kelimeyi söylemeye çalışıyor,yavaştan 2 li 3 lü cümleler kurmaya çabalıyor .
Konuşmayacak diye korkuyordum ama öyle olmadı şükür. Sizde kitap eğitici bebek şarkıları ile destek verebilirsiniz.
Zamanla konuşur sıkıntı etmeyin.

Sıkıntı edilecek bir dönem mi?
Kızım memme diyor acıkınca, oğlum da baba. Başka kelimeleri de oldu ama unuttular, hiç endişelenmemiştim sizi okuyunca bi “acaba?” Oldum. Bende bekleyeyim gelecek yorumları kenarıda.

Benim kızım da 19 martta 2 yaşını dolduracak. Tek kelime kullanıyor. Anne,baba,dede,hala,anneanne,aba
Çoğu zaman git,gel,yap,tut,aç bunları da söylüyoruz ama yok. Zamanı gelince konuşur
Siz de sıkmayın canınızı

Merhaba hanımlar. 15 aylık kizim sadece arada mam diyor bilinçli olarak. Tabakta yemek gordugu zaman veya sevdigi çubuk krakerleri gordugu zaman.. vs. Bunun disinda bilincli kelime kullanmiyor. Sadece ıhhh ıhhhh. Herseyi anliyor. Komutlarimi yerine getiriyor. Esyalarin isimlerini biliyor. Sorunca gosteriyor. Hatta elimden tutup sordugum esyaya goturuyor. Saçlarimi kurutucam dedigimde dolabı acip bana sac kurutma makinesini veriyor. Gecmiste bu aylarda cocugu bu durumda olup da sonradan konuşan annelerin yorumlarina ihtiyacim var?
Ay bu benim oğlum anlattıklarınız her dediğimi anlar ve uygular kendisi birsey istediğinde de elimden tutup yaptırır ama ağzından tek kelime çıkmıyor ya erken yürüdü büyükler hep ayağı dilini bastırdı diyo ama bilmiyorum ya ne zaman konusurlar

Tv ekran vs var mı ? bebeğinizle konusuyor musunuz ?
Surekli sabahtan aksama kadar konusuyorum. Tv gunde tadimlik aciyoruz. Her yaptigimi ona da anlatiyorum. Zaten o yuzden tum ev esyalarini ogrendi. Sordugumda yerini gosteriyor. Ama bunun adi ne diye sordugumda cevap yok.

Benim kızım da 19 martta 2 yaşını dolduracak. Tek kelime kullanıyor. Anne,baba,dede,hala,anneanne,aba
Çoğu zaman git,gel,yap,tut,aç bunları da söylüyoruz ama yok. Zamanı gelince konuşur
Siz de sıkmayın canınızı
15 aylik civari iken kac kelime konusuyordu bilincli olarak?

Bıcır Bıcır - Ana sayfa bu sayfaya bir bakın. sayfa sahibi konuşma terapistinin youtube kanalı da var. bana sorun var gibi gelmedi ama kanalda normali nedir, hangi ayda neleri nasıl söyler hepsini anlatıyor.

Ay bu benim oğlum anlattıklarınız her dediğimi anlar ve uygular kendisi birsey istediğinde de elimden tutup yaptırır ama ağzından tek kelime çıkmıyor ya erken yürüdü büyükler hep ayağı dilini bastırdı diyo ama bilmiyorum ya ne zaman konusurlar
Benim de oğlum 15 aylık oldu bugün 3-4 kelimesi var , konu açıp soracaktım ama sizin yorumunuzu gördüm , böyle bir şey var mı cidden ? Oğlum 9 aylık yürüdü olabilir mi ki 🙄

Benim de oğlum 15 aylık oldu bugün 3-4 kelimesi var , konu açıp soracaktım ama sizin yorumunuzu gördüm , böyle bir şey var mı cidden ? Oğlum 9 aylık yürüdü olabilir mi ki 🙄
Merabalar ya bizimki de öyle birkaç anne baba dede kelimesi var ama gel git su mama hiçbir kelimesi yok büyükler öyle diyo çevremdeki ama doktora götürüp sormadım hiç bizde 10 aylık gibi yürüdük kafamı kurcalıyor bide bizim dişler çok sizin

Merabalar ya bizimki de öyle birkaç anne baba dede kelimesi var ama gel git su mama hiçbir kelimesi yok büyükler öyle diyo çevremdeki ama doktora götürüp sormadım hiç bizde 10 aylık gibi yürüdük kafamı kurcalıyor bide bizim dişler çok
Aynen oğlumun da dişleri erken çıktı , geçen gün arkadaşımı arayıp danıştım , pedagog kendisi gelişim psikolojisi alanında doktorasını yapıyor , kaba motor becerisi erken gelişen bebekler ince motora ağırlık vermez genelde dedi , beyinde ellerin ince motor gelişiminden sorumlu bölgesi ile konuşmadan sorumlu bölgesi aynı yerde bulunur , o yüzden ince motor becerilerine ağırlık verin oyun oynarken dedi , eller parmaklar çalışsın yani :)) genetikte olabilir kızım 2,5 yaşına kadar ıhh ıhh diyordu her şeye

Back