0-3 yaş kreşler de var. Ben oğlumu 2,5 yaşındayken kreşe vermiştim, çok memnun kaldığım için aynı okulun anaokulu kısmına devam ediyor şimdi. Ancak tavsiyem şudur ki;
Ben oğlum 10 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım. 10 aylık bir bebek kendini ifade edemeyeceği ve özel ilgi beklediği için bakıcıya bıraktım. Bakıcının referansı olmalı mutlaka ve referansını arayıp bilgi almalısınız. Ayrıca mutlaka evinizde bakılmalı çocuğunuza. Ayrıca ben evimin iki odasına (salon ve bebek odası) kamera taktırmıştım. Kamera kayıt yapmıyordu ancak telefonuma yüklediğim uygulaması ile anlık izleyebiliyordum herşeyi. Bunu da baştan bakıcıya söylemiştim, kabul etmişti. Zaten bu fikri kabul etmeyen bakıcıdan şüphe edin derim. Sonuçta çalışan anneyim, bebeğim küçük ve onun yanında olamadığım anlarını bu şekilde izlemek istiyorum, amacım sizi tedirgin etmek değil demiştim. Anlayışla karşıladı.
Oğlumu aslında 3 yaşına geldiğinde ve düzgünce konuşmaya başladığında anaokuluna verecektim ama bizim biraz ani gelişmeler oldu, 2,5 yaşında kreşe verdim.
Çocuk kendisini ifade edene kadar, sorduğunuz sorulara anlayabileceğiniz şekilde cevaplar verene kadar kreş önermem.