15 aylık arada etrafında dönüyor

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.943
1.460
32
Arada etrafında dönüyor kısa süre sonra bırakıyor emmek istediğinde memeyi görünce heyecandan ellerini kıvırıyo onun dışında bilişsel gelişimi motor gelişimi vs iyi kelimeleri var ama önceden daha çok vardı bu ara azaldı endişelenecek bir durum var mı sizce

Bir de bu ara tırnaklarını yiyo ısırıyo tırnaklarını sadece ama dün koparmış da neden acaba kuzenimin kızı da bu aylarda tırnak yemişti dişleri kaşındığı için mi ısırıyor bilmiyorum

O zaman o kendi etrafında dönmeui oyun haline getirmiş olabilir tırnaklara gelince benim 14 aylık bebişde yiyor hatta bizim tırnaklarımızı ısırmaya çalışıyor tırnak sesini seviyor sanırım eline kalem vererek sorunu azalttım ben açıkçası pipet kalem böyle şeylerde hem ses var hem de dişini kaşıyor

Oğlum 3yasinda ne zaman ayaklandı dönme oyununu o gün bugündür yapar önceden birşey varsa yerde yada biz yerde oturuyorsak etrafimizda da koşarak dönerdi, dönmeyi seviyorlar, kelimeleri kullanmiyorsa unutur sürekli konuşturun şarkı falan söyleyin muhabebti cogaltin azaldıkça kelimesi de azalıyor, ev işiydi falan derken muhabbet azalır artar değişiyor insanlık hali ama anlıyor tepki veriyorsa biraz teşvikle kelimeleri de artar, tepki vermese bı doktora idin derdim ama siz bilirsiniz, sağlıcakla büyütün inşallah

TV telefon tablet hepsini kapatın, akranlarıyla bir araya getirin kelimeleri unutmasina izin vermeyin. Benim oğlum da konusuyordu kelimeler yavaş yavaş gitti önlem alin. Kitap okuyun, parka bahçeye cikip nesneleri gösterin ,şarkılar söyleyin.

Kızımda 2.5 yaşına kadar dans ederken kendi etrafında dönüyordu. Doktor, pedagog ne bulduysam götürdüm, oyun terapileri yapıldı edildi sonra öğrendik ki çocuğun dans tarzı buymuş
Gayet sosyal, göz kontağı olan, komut alan ve anlayan, söylenileni yapan bir çocuk. Şimdi 5 yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…