14aylık oğlumda dikkat eksiklği oldugunu düşünüyorum tecrübeli anneler ne yapmalıyım???

Sizinki karsı koymuyor demek ki benim oğlumda hayırın anlamını biliyo ama hayır demek onu engellemiyo eger kafasına koyduysa o an geri cekilse bile beş on dakika sonra aklındakine geri dönüyo sizin oğlunuz uysal ve söz dinlemeye müsait demekki maşallah ama her cocuk bir olmuyo işte benim etrafımda kuzenlerin iki cocukları var biri hayır dediğinde asla ikiletmez digeri ise hiç umursamaz saymaz bizimkinin sıkıntısı kıpır kıpır olması randevu aldık zatrn doktora danısıcaz daha önce danıstıgımda göz teması kurdugunu hiperaktivite olmadıgnı ama dikkat eksikliği tespiti için erken oldgnu ve pek öyle durmadıgını mutlu ve hareketli bi bebek oldugınu söylemiştiler çok teşşekkürler sizede
canım merhaba doktora gitmek bebeğin için değil ama senin içini rahatlatacak bende dediğin gibi her bebek bir değil mesela benim oğluma hayır deyince elini açıp ıııııı deyip ben arkamı döner dönmez yapıyor yada atma diyorum tamam mı diyorum bir bakıyorum attı diyor sen dışarıyı kafana takma gayet sağlıklı bir bebek ve unutma her bebek farklıdır yada her insan mesela benim eşim 5 dk bir yerde duramaz ama ben saatlerce kıpırdamadan duruyorum :)

benim oğlanda 3 ay önce boyu 78 cm kiosu 11.300 dü şimdi bilmiyom şu aralar hiç bişey yemiyo ya ben bi türlü süte alıştıramadım uyuduğunda mama içiriyorum artık süt içsin istiyorum
Üç ay öncesi benim oğlumunda boy kilo o civardaydı bi anda boyu ızadı kilo alımı azaldı yemek yedirmek cok sıkıntılı diş çıkarma agrıları oyun oynama merakı içinde yemek yemek istemiyolar bizimki hem sma3 mama içiyo hem süt içiyo ama peynir yogurt yemiyo malesef

benim kızım da çok hareketli, ve şu ara dünyayı keşfetmeye çalışıyor tam 18 aylık ve çekmeceler, tüm nesneler onun ilgi alanında.
her şeye bakmak, dokunmak ve ne işe yarar nasıl çalışır diye kurcalamak istiyor.. tabi sınır koymak için dikkatini dağıtmaya çalışıyorum. kıracağı şeylere müsade etmiyorum. başka bir evdeysek kapakları açmaması için onu oylayacak oyunlar kuruyorum. hareketli oyunlar. kovalamaca top oynama vs gibi.
bazen oyalayabiliyorum bazen inatlaşıyor. bunlar erken 2 yaş belirtileri bence.
Canım bizimkide aynen öyle elektronik eşyalara beyaz esyalara asırı ilgili bende bir yere gittigimizde hemen zarar verecegi seyleri korumaya alıyorum ama bunu yapmamamı hayır deyip tutturmamamı söylüyolar ama ben bunu zaten hayır dedginde yapmadigni bildigim be eve zarar vermesin diye yapıyorum yoksa hayır dedigimde inatlaşıp susmadan aglıyo

canım merhaba doktora gitmek bebeğin için değil ama senin içini rahatlatacak bende dediğin gibi her bebek bir değil mesela benim oğluma hayır deyince elini açıp ıııııı deyip ben arkamı döner dönmez yapıyor yada atma diyorum tamam mı diyorum bir bakıyorum attı diyor sen dışarıyı kafana takma gayet sağlıklı bir bebek ve unutma her bebek farklıdır yada her insan mesela benim eşim 5 dk bir yerde duramaz ama ben saatlerce kıpırdamadan duruyorum :)
Evet ya hayırın ne oldugnu biliyo ama uygulamıyo aynını yapıyo çekmecenin önünde hıııı diyip parmagını sallıyo ama yapıyo cok cok saol tavsiyelerin için

Üç ay öncesi benim oğlumunda boy kilo o civardaydı bi anda boyu ızadı kilo alımı azaldı yemek yedirmek cok sıkıntılı diş çıkarma agrıları oyun oynama merakı içinde yemek yemek istemiyolar bizimki hem sma3 mama içiyo hem süt içiyo ama peynir yogurt yemiyo malesef
ya ben metreyle boyunu ölçtüm hala 78 cm 3 ayda boyu hiç uzamazmı yada ben mi yalnış ölçtüm moralim bozuldu ya valla bizimki 3,4 aydır falan uyanıkken biberon almıyo uyurken mama içiriyom mamayıda değiştirdim yinede almadı ev biberon doldu bide şu normal biberonlardan mı denesemki diye düşünüyom siz biberonlamı içiyonuz bide onu deneyim

ya ben metreyle boyunu ölçtüm hala 78 cm 3 ayda boyu hiç uzamazmı yada ben mi yalnış ölçtüm moralim bozuldu ya valla bizimki 3,4 aydır falan uyanıkken biberon almıyo uyurken mama içiriyom mamayıda değiştirdim yinede almadı ev biberon doldu bide şu normal biberonlardan mı denesemki diye düşünüyom siz biberonlamı içiyonuz bide onu deneyim
Yanlış ölçmüş olma ihtimalin yüksek metrelerde fark olabilir merak etme sen ben normal biberonla mama süt veriyorum öyle pahalı bi biberonda degil biri wee digeri adını bilmedigim bi marka :))

Yanlış ölçmüş olma ihtimalin yüksek metrelerde fark olabilir merak etme sen ben normal biberonla mama süt veriyorum öyle pahalı bi biberonda degil biri wee digeri adını bilmedigim bi marka :))
yanlış mı ölçtüm bilmiyorum canım sıkıldı bende bügün bambino aldım bide onu deneyim belki benim oğlan masraf yapmak istemyrdur inşallah bunu alır

bence de normal bebeğiniz. bu yaşta hareketli olur zaten kırlent gibi oturan erkek bebek ben görmedim daha. benim oğlum da her yeri karıştırmak istiyor. düzenli olarak çocuk doktoruna götürüyorsanız kontrol ediyordur, yine de içinizde bir şüphe varsa bir dahaki kontrolde sorun. 1 yaşından sonra 3 ayda bir gelin dedi bizim dr umuz.

yerim ben onun parmağını :)

Evet ya hayırın ne oldugnu biliyo ama uygulamıyo aynını yapıyo çekmecenin önünde hıııı diyip parmagını sallıyo ama yapıyo cok cok saol tavsiyelerin için
merhaba ölçüm yaparken birinin dizini dik tutması lazım yoksa hafifi bükük oluyor ya sonuç yanlış çıkabiliyor bide bizim dr farklı ebe farklı ben farklı ölçüyorum yani takılma boya :)

yerim ben onun parmağını :)

merhaba ölçüm yaparken birinin dizini dik tutması lazım yoksa hafifi bükük oluyor ya sonuç yanlış çıkabiliyor bide bizim dr farklı ebe farklı ben farklı ölçüyorum yani takılma boya :)
Tek basına zaten cok zor ölçülür bebek boyu ama arkadasında dediği gibi boya takma doktor sıkıntılı olursa söyler zaten

Sürekli kıpır kıpır, birşeyler anlatırken oyun oynarken misafirlikte yerinde duramıyo elektronik herseyi kurcalamak istiyor resmn oturmuyo desem yeridir.. İkaz ettiğimde kural koydugumda umursamıyor kendi istemedikçe birlikte oyun oynamıyor ve bir oyuncaktan hoğ diğerine geçiyo birşeylere ilgisi cok kısa süreli daldan dala resmen yardımcı olun fikirlerinizle yol yakınken ilaçsız düzelmesine destek olmak istiyorum
bütün çocuklar böyledir ne ilacı ne tedavisi bu kadar panik olmayın ve abartmayın. çocuk bu daha ne oldunuz bu yaşta komutlarınıza uyum sağlamasını mı bekliyorsunuz yoksa robot gibi mi olsun anlamadım hareketli ,meraklı çocuk iyidir.

Bende sorun etmiyodum ilk başlarda ancak her gittigim ortamda oğlumdan el aman ediyolar merak duyup etrafı kurcalamak istediği için aaa bu hiç söz dinlemiyo aaa annesi hiç terbiye veremiyosun yasak koymuyosun böyle bebek olurmu diyip benimde psikoljimi bozuyolar ve bu insanlara gidip gelmiyorum dısarı çıkmak istemiyorum oğlumla insanlarınrahatsız etmemek için en son bi psikoloji öğrencisiyle aynı ortama girdim bu bebekte asırı dikkat eksikliği var diyince süphelerim arttı :KK43:(
doktorlar bile o ka dar küçük bebekte teshiş koyamazken öğrenci hemencik koyuvermiş. oğlum da 1,5 yaşında O da aynen sizin anlattığınız gibi bir dışarı çıkayım peşinden sürekli koşuyorum. oyuncaklarla pek oynamıyor. bir abisinin tabletiyle biraz zaman geçiriyor. hep çevresinde insanlar olsun, ilgilensin istiyor. biz de enerjisini atsın diye her gün parka götürüyoruz. evde oyunlar oynuyoruz.ben de saçma bir endişe farkındayım ama konuşmamasına taktım. daha doğrusu daha cümle kurmuyor sadece kelimeler. oğlum 1,5 yaşında kısa cümleler kuruyordu 2 yaşında anlaşılır şekilde konuşuyordu

X