Bende sorun etmiyodum ilk başlarda ancak her gittigim ortamda oğlumdan el aman ediyolar merak duyup etrafı kurcalamak istediği için aaa bu hiç söz dinlemiyo aaa annesi hiç terbiye veremiyosun yasak koymuyosun böyle bebek olurmu diyip benimde psikoljimi bozuyolar ve bu insanlara gidip gelmiyorum dısarı çıkmak istemiyorum oğlumla insanlarınrahatsız etmemek için en son bi psikoloji öğrencisiyle aynı ortama girdim bu bebekte asırı dikkat eksikliği var diyince süphelerim arttıben sorun olduğunu düşünmedim, çocuklar hep öyle. 14 aylık çocuk zaten kural mural bilmez. Ne güzel işte hareketli bir bebeğin var.
Bilmiyorum 14 ay dikkat eksikliği olduğunu düşünmek için erken gibi geldi bana. İnan benim çocuklarda aynen öyle. Bir oyuncakla 5 dakikadan fala oynamazlardı. Sadece resimli kartlarla uzun süre oynatabiliyordum( 15-20 dk) . Şimdi 18 aylıklar biraz daha arttı oyun süreleri.Bende sorun etmiyodum ilk başlarda ancak her gittigim ortamda oğlumdan el aman ediyolar merak duyup etrafı kurcalamak istediği için aaa bu hiç söz dinlemiyo aaa annesi hiç terbiye veremiyosun yasak koymuyosun böyle bebek olurmu diyip benimde psikoljimi bozuyolar ve bu insanlara gidip gelmiyorum dısarı çıkmak istemiyorum oğlumla insanlarınrahatsız etmemek için en son bi psikoloji öğrencisiyle aynı ortama girdim bu bebekte asırı dikkat eksikliği var diyince süphelerim arttı(
Bi karta 15dakika hiç bakmıyor ama tamda anlattıgın gibi benim oglumda:)) gizlice yapmıyo yaptıgnıda gösteriyo ama göze sadce benimki batıyo niyeyse insanlar böyle yapınca sinirimi oğluma kızıp çıkarıyom sonucta diyorum ya cocuk bu yetişkin gibi sessizce otursa asıl sorun olurdu ama dikkati eksikmi niye laf dinlemiyo denince insan ister istemez geriliyo ve ben suan nerdeyse hiç biryere gitmek istrmiyorum bebegimle sadece parka markete falan resmen dısarı cıkmıyom mecbur kalmadıkca kendimi soyutladım etraftanmerhaba bebeğim tam 15. aya girdi bugun ve çevremden sürekli aman ne yaramaz çocuk aman nasıl çocuk diyorlar aslında ayının gereğini yapıyor çekmece kurcalamayan oyuncakları alıp attı diye bağırmayan çocuk var mı bilmiyorum varsa bana denek gelmiyor onlar şuan dünyayı keşfediyor ve herşey yeni onlar için bence insanları çok kafana takma forumları dolaş herkesin bebeği böyle benim çevramde arda arda doğan 5 tane şubat bebeği var hepsi yaramaz ama benim oğluma daha çok laf ediyorlar çünkü oğlum düşse biri vursa ağlamıyor ama onlar hemen ağlıyor yada onlar işllerini sessiz hallediyor benim oğlum bildiğin canavar koşuyor atlıyor daha çok dikkat çekiyor bırak çocugu hem bir karta 15 dk bakan bir bebeğin varsa dikkat eksikliği yoktur inan bu günlerin keyfini çıkar
Ayrıca cok teşkkürler içimi ferahlatıyosunuz böyle tecrübenizi oaylasınca :)merhaba bebeğim tam 15. aya girdi bugun ve çevremden sürekli aman ne yaramaz çocuk aman nasıl çocuk diyorlar aslında ayının gereğini yapıyor çekmece kurcalamayan oyuncakları alıp attı diye bağırmayan çocuk var mı bilmiyorum varsa bana denek gelmiyor onlar şuan dünyayı keşfediyor ve herşey yeni onlar için bence insanları çok kafana takma forumları dolaş herkesin bebeği böyle benim çevramde arda arda doğan 5 tane şubat bebeği var hepsi yaramaz ama benim oğluma daha çok laf ediyorlar çünkü oğlum düşse biri vursa ağlamıyor ama onlar hemen ağlıyor yada onlar işllerini sessiz hallediyor benim oğlum bildiğin canavar koşuyor atlıyor daha çok dikkat çekiyor bırak çocugu hem bir karta 15 dk bakan bir bebeğin varsa dikkat eksikliği yoktur inan bu günlerin keyfini çıkar
Sizinki karsı koymuyor demek ki benim oğlumda hayırın anlamını biliyo ama hayır demek onu engellemiyo eger kafasına koyduysa o an geri cekilse bile beş on dakika sonra aklındakine geri dönüyo sizin oğlunuz uysal ve söz dinlemeye müsait demekki maşallah ama her cocuk bir olmuyo işte benim etrafımda kuzenlerin iki cocukları var biri hayır dediğinde asla ikiletmez digeri ise hiç umursamaz saymaz bizimkinin sıkıntısı kıpır kıpır olması randevu aldık zatrn doktora danısıcaz daha önce danıstıgımda göz teması kurdugunu hiperaktivite olmadıgnı ama dikkat eksikliği tespiti için erken oldgnu ve pek öyle durmadıgını mutlu ve hareketli bi bebek oldugınu söylemiştiler çok teşşekkürler sizedeBence bir profesyonele göstermende fayda var
Oğlum 10 ayından beri hayır kelimesinin anlamını biyor
Yapmasını istemediğim birşeyi yapacağı zaman gözüme bakıyor uzun uzun ve açık kapı bulutsa yapıyor değilse uzaklaşıp başka birşeyle ilgileniyor
Oyuncaklarıyla 15-20 dk oynuyor sonra başka oyuncaklara yahut karşılıklı oyuna yöneliyor
Teşekkür ederim canım bunu bende söylüyorum ama bu defa ben ilgisiz hayırı öğretemeyen anne oglumda yaramaz herseye aglayan bebek konumuna koyuyolar insan ister istemez geriliyo oplumun karakteri inatcı bu ortada zaten ama insanlar anlayıssız ve ezberci şekilci yasıyolar adı üzerinde cocuk bebek neyin kuralı dahacanım her bebek aynı değilki sen etrafını umursama bence benim oğlum 15 aylık çekmece de karıştırıyor yerinde duramıyor sağlıklı olduğu için yapıyor etrafı keşfediyor sen kimseyi kafana takma
etrafı hiç kafana takma bence bazen benim annem bile 15 aylık oğlumu 2 yaşındaki yeğenimle kıyaslıyor çok sinirim bozuluyor ama allahıma şükürler olsun oğlum sağlıklı kim ne derse desin umrumda değilTeşekkür ederim canım bunu bende söylüyorum ama bu defa ben ilgisiz hayırı öğretemeyen anne oglumda yaramaz herseye aglayan bebek konumuna koyuyolar insan ister istemez geriliyo oplumun karakteri inatcı bu ortada zaten ama insanlar anlayıssız ve ezberci şekilci yasıyolar adı üzerinde cocuk bebek neyin kuralı daha
Çok saıl canım inan içim ferahlıyo :) bugun resim defteri kuru boya aldım 10dakika falan karalama yaptı ilgilendi sonra kalktı baska bişeylerle oynadı saglıkları iyi olsun kuzularımızın gerisi boş dogru diyosunetrafı hiç kafana takma bence bazen benim annem bile 15 aylık oğlumu 2 yaşındaki yeğenimle kıyaslıyor çok sinirim bozuluyor ama allahıma şükürler olsun oğlum sağlıklı kim ne derse desin umrumda değil
Ayyy evet cok dolap döküyo benim oğlumda resim defteriyle 10dakka çizdi karaladı bugunde birazda duvarlara sanat eseri yaptı malesef düzenli uyku saatimiz yok her gün aynı saatlerde uyuma yeme gibi düzenimiz yok gece uykumuzdan muzdaribim cok uyanıyo sabahta 6dan sonra uyanıyoruz,yemek düzeni günde üç yada nadiren dört ögün ama çok küçük porsiyonlar diil zırt pırt yemek yemiyo istemiyo ara ögünü yok meyve sevmiyo bol süt ve su içiyo boyu en son 85cm kilosu 13civarındaydı :)sorabilirsin tabi cok sormadın ayrıcaya benim oğlanda hiç oyuncak oynamıyor bol bol dolap karıştırıyor acaba bendemi boya falan alsam ilgilenirmiki acaba sizin yeme uyku düzeniniz falan nasıl kilonuz boyunuz kaç ayy çok sordum galiba
Bende burdan aldıgım fikir ve tavsiyelerden sonra diikat eksikliği düşüncemden kurtulmaya basladım yavas yavas evet haklısınız biraz fazla hareketli ama ayının gelişimi ve geregini yapıyo yanlız degilmişim cok teşekkürlerbana abartılı geldi dikkat eksikliği düşüncesi. bence çocuk yaşının gereğini yapıyor.
benim kızım da çok hareketli, ve şu ara dünyayı keşfetmeye çalışıyor tam 18 aylık ve çekmeceler, tüm nesneler onun ilgi alanında.Bende burdan aldıgım fikir ve tavsiyelerden sonra diikat eksikliği düşüncemden kurtulmaya basladım yavas yavas evet haklısınız biraz fazla hareketli ama ayının gelişimi ve geregini yapıyo yanlız degilmişim cok teşekkürler