1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

siz çalışmadan önce nasıl geçiniyordunuz,annem babam çalışmıyor demişsiniz ondan soruyorum kusura bakmayın

Eşimin maaşı 1500 ve ev kira. Borclarimiz var ayni durumdayiz arkadaslar sukredin falan diyebilirler sukur ediyoruz tabiki ama insan bi alisveris, arada bir yemek, senede bi kac gun tatil istiyor. Sirf yazin bu yuzden facebook a bakamiyorum. Herkes tatil fotografi koyuyor uzuluyorum o_O bunaliyorum bende biraz uzaklasmak gezmek kafa dinlemek istiyorum

Eşimin maaşı 1500 ve ev kira. Borclarimiz var ayni durumdayiz arkadaslar sukredin falan diyebilirler sukur ediyoruz tabiki ama insan bi alisveris, arada bir yemek, senede bi kac gun tatil istiyor. Sirf yazin bu yuzden facebook a bakamiyorum. Herkes tatil fotografi koyuyor uzuluyorum o_O bunaliyorum bende biraz uzaklasmak gezmek kafa dinlemek istiyorum
tatil kısmını çok ta takmaya gerek yok.baya baya zengin değilsek zaten en fazla bir hafta ,doyamadan dönüyorsun.sadece canım sadece belki ömrümde bir kez olsun alışveriş için alışveriş istiyor.bir kere sırf beğendiğim için birşey alayım.hobilerime para bulabileyim,çok sevdiğim spiral kitaplığı alayım,taş duvar yapabileyim mesela.

annem ev hanımı ,gençler bile iş bulamıyor burda ki, kendisinin sağlık sounları var epey.babam da astımlı gençken bile yılın ancak yarısını çalışabilirdi.önceden kardeşlerim vardı,evlendiler.herkes kendi yağında kavruluyor.aslında mutfak masrafına yetiyor elbet.ama işte insanca yaşamayı özledim.

tamam faturalar 200 tutuyor.geriye kalan 1200 tl nereye gidiyor?
üstelik kirada vermiyormuşsunuz. kıyafet alamıyorum diyorsunuz,et alamıyorum diyorsunuz..
ee normal mutfak alışverişi de tutsun tutsun 300 tl tutsun.900 tl ile ne yapıyorsunuz? bence istediğinizi alıyorsunuz ama farkında değilsiniz.bereketsizlik var demekki?

hep söylerim yeni evliyken 350 tl kira vererek 1000 tl ile ev geçindirdik biz.ne gezmemizden,ne yememizden geri kaldık o dönemde.şimdi çook şükür o dönemden kat kat fazla kazanıyoruz ama yaşantımızda pek bi değişiklik yok. sadece biraz daha kafamız rahat harcıyoruz o kadar
mutfak alışverişi 300 lira? sadece aylık ekmek 100 tl.bunun yoğurdu sütü,kahvaltılığı bakliyatı,sebze meyvesi var.tavuğu,balığı eti var.kuruyemişi var.mutfak masrafımız aylık 800-900 bizim.300 lira ancak ekmek yumurta ve yoğurda yeter.

1400 tl ile nasıl rahat geçinilir diyebiliyorsunuz?
400 ü gitsin faturalara, kalsın 1000 tl
günde 33 tl yapar
3 kişiye günde 3 ekmek, 3 yumurta, 1 litre süt, kahvaltılık, yarım kilo et tavuk ya da balık (her gün olmasın o da) yarım kilo sebze, yarım kilo meyve (3 şeftali yarım kilo ediyor zaten) alın bakalım. üstüne de arttırın, arttırdığınızla da giyinin, gezin, evin kırılanını dökülenini yenileyin, sinemaya, tiyatroya gidin...

ihtiyaçların arttığı bir dünyada para yetiştirmek çok zor ama gelir arttıkça giderde artıyor biz çift maaş yetişemiyoruz hiçbir şeye çünkü gözümüz hep bi fazlasında
eskiden ne güzel yaşarmış insanlar

Abimin eşi çalışmıyor ve bugün abime "Pişman mısın çalışmayan biriyle evlendiğine?" diye sorduğunu söyledi sohbet arasında...

Ki o kadar hanımefendi, kültürlü, sıcakkanlı, terbiyeli, becerikli, hoşsohbet bir kadın ki onunla evlenmeyi dert edecek adam yoktur yeryüzünde.

İçim ezildi, çok kötü oldum, ihtiyacını gördükten sonra parayı ne kadar harcadığın ne kadar kazandığından önemli aslında.

Ki onlar da çevrelerindeki çift maaşlılardan çok daha fazla şeye sahipler.

Bunun da formülünü söyle bulmuş yengem, günlük harcama limitini aştıktan sonra ne lazımsa ertesi güne erteliyorlar.

Böylelikle ertesi gün daha dikkatli davranıyorlar yeni bir harcama eklendiği için.

Tabii ertesi günün eksiğini de görmüş oluyorlar yani sonraki günlerden yemiyorlar belirledikleri limit bir nebze esneme payına sahip olduğu için.

Tek maaşla geçiniyorlar, dünya tatlısı kızlarını harika yetiştiriyorlar, iki tarafın ailesini de sık sık ziyaret edip bol bol hediyeler alıyorlar ve hatırı sayılır bir birikim yaptılar, yakında ev alacaklar kısmetse.

Yani yazdığım ekstra kısmı çıkarsak geçinmeye dediğiniz kadar bir miktar kalıyor neredeyse ve geçiniliyor, umarım siz de düzlüğe çıkarsınız.

Abimin eşi çalışmıyor ve bugün abime "Pişman mısın çalışmayan biriyle evlendiğine?" diye sorduğunu söyledi sohbet arasında...

Ki o kadar hanımefendi, kültürlü, sıcakkanlı, terbiyeli, becerikli, hoşsohbet bir kadın ki onunla evlenmeyi dert edecek adam yoktur yeryüzünde.

İçim ezildi, çok kötü oldum, ihtiyacını gördükten sonra parayı ne kadar harcadığın ne kadar kazandığından önemli aslında.

Ki onlar da çevrelerindeki çift maaşlılardan çok daha fazla şeye sahipler.

Bunun da formülünü söyle bulmuş yengem, günlük harcama limitini aştıktan sonra ne lazımsa ertesi güne erteliyorlar.

Böylelikle ertesi gün daha dikkatli davranıyorlar yeni bir harcama eklendiği için.

Tabii ertesi günün eksiğini de görmüş oluyorlar yani sonraki günlerden yemiyorlar belirledikleri limit bir nebze esneme payına sahip olduğu için.

Tek maaşla geçiniyorlar, dünya tatlısı kızlarını harika yetiştiriyorlar, iki tarafın ailesini de sık sık ziyaret edip bol bol hediyeler alıyorlar ve hatırı sayılır bir birikim yaptılar, yakında ev alacaklar kısmetse.

Yani yazdığım ekstra kısmı çıkarsak geçinmeye dediğiniz kadar bir miktar kalıyor neredeyse ve geçiniliyor, umarım siz de düzlüğe çıkarsınız.

işte bunun adı bereket sanırım ne güzel kurmuşlar düzenlerini

annem ev hanımı ,gençler bile iş bulamıyor burda ki, kendisinin sağlık sounları var epey.babam da astımlı gençken bile yılın ancak yarısını çalışabilirdi.önceden kardeşlerim vardı,evlendiler.herkes kendi yağında kavruluyor.aslında mutfak masrafına yetiyor elbet.ama işte insanca yaşamayı özledim.
Annen mantı yapıp marketlere satsa nasıl olur en azından ufak ufak birseyler olur. El işi. Oya vb işler biliyordur onları işleyip satabilir diye düşünüyorum.

Sukrun gerekliligine paranin bereketine vs. İnaniyorum inanmasina ama
Su mutfak masrafini 300 tl hesap etmeyi bir turlu cozemiyorum
Mutfak masrafi giderler arasinda en yuklu kalemlerden biridir
Buna market alisverisi adi altinda bakarsak
Temizlik malzemesi tuvalet kagidi ped vs eklendiginde bu rakam arttikca artar
İnsan gelirine gore hayatini kucultur genisletir bu dogru da
Konu sahibi zaten biraz daha rahat yasamaktan bahsetmis kit kanaat gecinmekten degil
100 lira su icin cok degil
Bizde 3 kisiyiz
Bu sicakta sık dus almak terleyip sık sık ust degistirmek vs derken 100 lira geldi su faturasi
Zaruri seyler bunlar
Allah bol kazanclar versin size
Keske babanizin odenmis ssk primi falan olsa da emekli olabilse

su bahçem var,ama elektriği ben de çözemedim.gerçi isnisnasız hergün çamaşır makinası çalışır.
Elektrik belli saatler de ucuz belli saatlerde 3 katı oluyor .Tarifenin nasıl öğrenin bakalım. Mesala elektrikli şofben termisifon varsa çok yakıyor .Elektrik de bende 16.00 22.00 arası sayaç uçuyor .

Bahçenizde sebze yetiştiriyor musunuz acaba?
Bırakın ekonomik olarak katkısını, öyle bir bahçe imkanım olsa her şeyi denerim.
Kısa süreli bir arkadaşımın evinde denemiştik.
Domates, fasulye, biber, patlıcan, kavun, salatalık ve hatırlamadığım bir sürü şey güzel de ürün vermişti Ankara'nın göbeğinde.
Fideleri zaten 1-2 tl ama ürünü kilolarca alıyorsunuz.

Diğer bir aklıma gelen faturalarınızı kontrol edin, çift zamanlı tarife ise 22:00 dan sonra tüm elektronik eşyaları çalıştırın.
Karıştırmıyorsam, her gün makine çalışıyor demişsiniz ama bu çok fazla.
Bekletin, biriktirin gerekirse.
Elektrik sayacını fırfır döndüren aletlerin başını ütü ve kettle çekiyor.
Kumaş pantolon, gömlek hariç ütüleri geçiştirmeye çalışın.
Şahsen kadınların bluzlerini, keten olmayan kumaşları saç kurutma makinesi oldukça güzel 1 dk da açıveriyor, hem daha pratik.
Marketlerin kampanyalarını mutlaka takip edin, sakızın bile 3-4 tl yi bulduğu günümüzde, koca kalıp peyniri bugünlere denk getirip 3 tl ye almışlığım var.
Ekmeğe kadar evinizde üretmeye çalışın, hem israf olmaz hem de küçük de olsa elbet katkısı olur.
Evinizde fazlalık bulduğunuz, hiç kullanmadığınız eşyaları satın alacak 2. el dükkanlarını araştırın.
Bunlar kıyafet de olabilir, fuzuli eşyalar da.
Aynı zamanda çok yoğun çalışmıyorsanız, beceri ve eğitimize göre sizi yormayacak evden ek gelir sağlayacak küçük bir iş de düşünebilirsiniz.
Allah kolaylık versin.

çok biliyorsun sen maşallah..sankı 1400 bu devırde çok para tövbe yarabbım yaa ben tek başıma 1700 maaş alıyorum kendıme yetmıyor
çok biliyorsun sen derken düzgün konuş evet çok biliyorum ve 1400 TL ile geciniyrum ki yeni bebeğim olucak bunun 550 de kira yaptığımı söyledim bir öneri tabi ....sen gecinemiyosan sorun senin ....

Ayda 300 lira mutfak masrafi mi olur yahu, gunde 3 ekmek 3 yumurta alsa 3 kisinin aylik gideri 120 lira eder.
Haftada kilosu ortalama 4 liradan 5 kilo sebze alsa aylik 80 de o
Yine kilosu 4 liradan 5 kilo da meyve ekleyelim etti aylik 80

Eee neyle peynir, zeytin, yag, seker, bakliyat, et, tavuk, balik, yogurt, sut, tuz hatta su alacak bu insanlar, 20 lirayla mi?

Bi de ayda 300 lira mutfak masrafi olup her seyi (!) Yiyenler var. Zaten en ucuz etin kilosu 40 lira, standart bir porsiyonda kisi basi 200-250 gr et olur, yani 3 kisinin 600-750 gr et pisirmesi lazim, yanina pilavi salatasi cacigi ile eder 50 lira. Haftada bir kere et yeseler sirf o yapiyor aylik 200 tl.

Hele bir de toplam market alisverisiyse Hic mi deterjan sabun sampuan camasir suyu tuvalet kagidi dis macunu vs kullanmayacaklar?

Valla insanlar ya cevrelerinden aldiklari destegi azimsiyorlar ya da beslenmekle doymak arasindaki farki bilmiyorlar.

ülkemizin vahım durumu...
inanın buryaa bır ıkı bır sey karalardım ama sadece üzgünüm.. Allah yardımcıınız ollsun

hayat gerçekten çok pahalı bizim de çok şükür 2400 lira maaş alıyoruz ama düğün borcu bitmedi 1500 lira kredi ödüyoruz hemde yarısı bize ait değil ve tedavi gördüğüm için ayda 3 veya 4 kez 600 km yol yapıyoruz en yakın kapasiteli hastane bu su yakmıyor sonuçta 400 lira benzin en az ve kalan 500 ile de elektrik internet 100 lira ve geçen gün aldığım ilaç 360 ve kalan 40 lira ile de muayene ücreti ödedik :)

çok biliyorsun sen derken düzgün konuş evet çok biliyorum ve 1400 TL ile geciniyrum ki yeni bebeğim olucak bunun 550 de kira yaptığımı söyledim bir öneri tabi ....sen gecinemiyosan sorun senin ....
Nasıl idare ediyorsunuz harcamalarınızı merak ettim?
Faturalarınız ne kadar?
Market alışverişiniz nasıl oluyor?
Yol paranız, kışın yakıt paranız nasıl çıkıyor?

X