- 12 Şubat 2015
- 708
- 305
- Konu Sahibi lilith2013
siz çalışmadan önce nasıl geçiniyordunuz,annem babam çalışmıyor demişsiniz ondan soruyorum kusura bakmayın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tatil kısmını çok ta takmaya gerek yok.baya baya zengin değilsek zaten en fazla bir hafta ,doyamadan dönüyorsun.sadece canım sadece belki ömrümde bir kez olsun alışveriş için alışveriş istiyor.bir kere sırf beğendiğim için birşey alayım.hobilerime para bulabileyim,çok sevdiğim spiral kitaplığı alayım,taş duvar yapabileyim mesela.Eşimin maaşı 1500 ve ev kira. Borclarimiz var ayni durumdayiz arkadaslar sukredin falan diyebilirler sukur ediyoruz tabiki ama insan bi alisveris, arada bir yemek, senede bi kac gun tatil istiyor. Sirf yazin bu yuzden facebook a bakamiyorum. Herkes tatil fotografi koyuyor uzuluyorum bunaliyorum bende biraz uzaklasmak gezmek kafa dinlemek istiyorum
mutfak alışverişi 300 lira? sadece aylık ekmek 100 tl.bunun yoğurdu sütü,kahvaltılığı bakliyatı,sebze meyvesi var.tavuğu,balığı eti var.kuruyemişi var.mutfak masrafımız aylık 800-900 bizim.300 lira ancak ekmek yumurta ve yoğurda yeter.tamam faturalar 200 tutuyor.geriye kalan 1200 tl nereye gidiyor?
üstelik kirada vermiyormuşsunuz. kıyafet alamıyorum diyorsunuz,et alamıyorum diyorsunuz..
ee normal mutfak alışverişi de tutsun tutsun 300 tl tutsun.900 tl ile ne yapıyorsunuz? bence istediğinizi alıyorsunuz ama farkında değilsiniz.bereketsizlik var demekki?
hep söylerim yeni evliyken 350 tl kira vererek 1000 tl ile ev geçindirdik biz.ne gezmemizden,ne yememizden geri kaldık o dönemde.şimdi çook şükür o dönemden kat kat fazla kazanıyoruz ama yaşantımızda pek bi değişiklik yok. sadece biraz daha kafamız rahat harcıyoruz o kadar
işte bunun adı bereket sanırım ne güzel kurmuşlar düzenleriniAbimin eşi çalışmıyor ve bugün abime "Pişman mısın çalışmayan biriyle evlendiğine?" diye sorduğunu söyledi sohbet arasında...
Ki o kadar hanımefendi, kültürlü, sıcakkanlı, terbiyeli, becerikli, hoşsohbet bir kadın ki onunla evlenmeyi dert edecek adam yoktur yeryüzünde.
İçim ezildi, çok kötü oldum, ihtiyacını gördükten sonra parayı ne kadar harcadığın ne kadar kazandığından önemli aslında.
Ki onlar da çevrelerindeki çift maaşlılardan çok daha fazla şeye sahipler.
Bunun da formülünü söyle bulmuş yengem, günlük harcama limitini aştıktan sonra ne lazımsa ertesi güne erteliyorlar.
Böylelikle ertesi gün daha dikkatli davranıyorlar yeni bir harcama eklendiği için.
Tabii ertesi günün eksiğini de görmüş oluyorlar yani sonraki günlerden yemiyorlar belirledikleri limit bir nebze esneme payına sahip olduğu için.
Tek maaşla geçiniyorlar, dünya tatlısı kızlarını harika yetiştiriyorlar, iki tarafın ailesini de sık sık ziyaret edip bol bol hediyeler alıyorlar ve hatırı sayılır bir birikim yaptılar, yakında ev alacaklar kısmetse.
Yani yazdığım ekstra kısmı çıkarsak geçinmeye dediğiniz kadar bir miktar kalıyor neredeyse ve geçiniliyor, umarım siz de düzlüğe çıkarsınız.
Annen mantı yapıp marketlere satsa nasıl olur en azından ufak ufak birseyler olur. El işi. Oya vb işler biliyordur onları işleyip satabilir diye düşünüyorum.annem ev hanımı ,gençler bile iş bulamıyor burda ki, kendisinin sağlık sounları var epey.babam da astımlı gençken bile yılın ancak yarısını çalışabilirdi.önceden kardeşlerim vardı,evlendiler.herkes kendi yağında kavruluyor.aslında mutfak masrafına yetiyor elbet.ama işte insanca yaşamayı özledim.
Elektrik belli saatler de ucuz belli saatlerde 3 katı oluyor .Tarifenin nasıl öğrenin bakalım. Mesala elektrikli şofben termisifon varsa çok yakıyor .Elektrik de bende 16.00 22.00 arası sayaç uçuyor .su bahçem var,ama elektriği ben de çözemedim.gerçi isnisnasız hergün çamaşır makinası çalışır.
Bahçenizde sebze yetiştiriyor musunuz acaba?bahçe var .
çok biliyorsun sen derken düzgün konuş evet çok biliyorum ve 1400 TL ile geciniyrum ki yeni bebeğim olucak bunun 550 de kira yaptığımı söyledim bir öneri tabi ....sen gecinemiyosan sorun senin ....çok biliyorsun sen maşallah..sankı 1400 bu devırde çok para tövbe yarabbım yaa ben tek başıma 1700 maaş alıyorum kendıme yetmıyor
Nasıl idare ediyorsunuz harcamalarınızı merak ettim?çok biliyorsun sen derken düzgün konuş evet çok biliyorum ve 1400 TL ile geciniyrum ki yeni bebeğim olucak bunun 550 de kira yaptığımı söyledim bir öneri tabi ....sen gecinemiyosan sorun senin ....