- 4 Kasım 2014
- 119
- 73
-
- Konu Sahibi lilith2013
Çamaşır makinesi her gün çalışıyor demişsiniz. Tasarrufa buradan başlayabilirsiniz. Makineyi dolmadan çalıştırmayın , makine dolsun diye aman bu da yıkansın demeyin.
Acil yıkanması gereken , ancak makineye yetmeyen günlük 1-2 bluz vs için makine açmak yerine elde yıkama yapabilirsiniz.
Erzurum da hangi bölgedesiniz , market zincirleri var mı bilemiyorum ancak varsa indirim kağıtlarını inceleyin , ihtiyaçlarınızı indirimden almaya çalışın.
Bulaşıkları elde yıkıyorsanız duruladığınız en son berrak , deterjansız suyu kovaya doldurup bahçe sulamak için kullanabilirsiniz. Meyve sebze yıkadığınızda da çıkan suyu yine bahçe sulamada kullanabilirsiniz.
Babanızın sgk başlangıcı ve ödenmiş prim gün sayısına bakın. Şayet başlangıcı var ise toplam prim günlerini kontrol edin. Askerlik borçlanması yaparak yaşı dolunca emekli olma imkanı olabilir.
Çamaşır makinesi her gün çalışıyor demişsiniz. Tasarrufa buradan başlayabilirsiniz. Makineyi dolmadan çalıştırmayın , makine dolsun diye aman bu da yıkansın demeyin.
Acil yıkanması gereken , ancak makineye yetmeyen günlük 1-2 bluz vs için makine açmak yerine elde yıkama yapabilirsiniz.
Erzurum da hangi bölgedesiniz , market zincirleri var mı bilemiyorum ancak varsa indirim kağıtlarını inceleyin , ihtiyaçlarınızı indirimden almaya çalışın.
Bulaşıkları elde yıkıyorsanız duruladığınız en son berrak , deterjansız suyu kovaya doldurup bahçe sulamak için kullanabilirsiniz. Meyve sebze yıkadığınızda da çıkan suyu yine bahçe sulamada kullanabilirsiniz.
Babanızın sgk başlangıcı ve ödenmiş prim gün sayısına bakın. Şayet başlangıcı var ise toplam prim günlerini kontrol edin. Askerlik borçlanması yaparak yaşı dolunca emekli olma imkanı olabilir.
Evet, meyve sebze yıkarken musluk altına konan bir leğenle bahçenin bir çok kısmı sulanabilir.
Üşenmeden bunu yapan tanıdıklarım var.
Bahçeli evim olsa bende yapardım. Hem tasarruf yapıyorsun hem su israfının önüne geçiyor.
Kozmetik degilde el becerim iyidir.bebek sekeri benimde aklima gelmiyor degil.bakalim.hayirlisiRabbim yardimciniz olsun.Bebis kismetiyle geliyor krediniz bitiyormus yorumda gordum :) Aslinda ek is yapabilirsiniz evinizde avon,oriflame falan ya da bebek sekeri tarzi hem eglenirsiniz vaktiniz gecer hem butceye katkiniz olur :)
3 kişiyiz evde aylı gelirimiz 1400 tl.ekstra bir masraf çıktığında aklımız şaşıyor.ev kira değil ama çok zor,yetişemiyoruz hiçbir şeye.ne et yenebiliyor,ne doğru dürüst kıyafet alınıyor,ne de tatile çıkıyoruz.yarım saatlik mesafeyi bile yürürüm.ama elektrik 120 ,su 90'dan aşağı düşmez.bizimle aynı nüfusta ve gelirde olan varsa nasıl yetirebiliyor.?
Esimim maasi 1500 lira
Evimin kirasi 600lira
Elektrik su ortalam 150 lira
Telefon,tv,guvenlik sistemi vs faturalari en az 300 lira
Kredimiz var 450 lira
Oyle boyle derken yine gidiyor
Hamile oldugum icin isten cikarildim.bir sure issizlik maasi alacam.yakinda bebis geliyor.kis geliyor.
Sen dusun artik bende senin gibi konumu acsam acaba
Yine allahima sukurler olsun mutluyum.bence sende halinden.memnun olmaya calis
Çalıştığınız yerde kaç kişi çalışıyordunuz? Çıkarıldığınız ne kadar oldu? Eğer şartları oluşmuş ise işe iade talepli bir dava açabilirsiniz. İhbar tazminatınızı aldınız mı? Hamilelik sebebi ile çıkarıldıysanız kadın olmanız ve hamilelik sebebi ile çıkarılmanız dolayısı ile işveren eşit davranma yükümlülüğünü ihlal ettiği için ayrımcılık tazminatı talep edebilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz ilin Barosunun Adli yardım bürosuna başvurun. En azından Baro ile görüşün onlar sizi yönlendireceklerdir. Bebeğinizi hayırlısı ile kucağınıza alın inşallah..çalışma bakanlığını aramıştım.iş yerinde yılım dolmadan herhangi bir işlem yapamıyorlar.belki gidip dava açma hakkım vardı bilmiyorum ama dava takibiyle uğraşacakne maddi ne manevi gücüm var
Yaş kaç çok olgunsunuz maşallahsebze yetiştirmeye başladım ,pırasa,ıspanak,soğan,nane ,marul,semizotu lahana falan .henüz fideler.işallah onların biraz katkısı olur :)
çok biliyorsun sen maşallah..sankı 1400 bu devırde çok para tövbe yarabbım yaa ben tek başıma 1700 maaş alıyorum kendıme yetmıyor1400 TL ile rahat gecinirsiniz ki rv de kira değil alışveriş yaparken indirimleri takip edin elektrikli cihazlara dikkat edin ne bilim her gün ev supurmeyin TV izlenmiyosa kapatın en önemlisi şarj aletleri pirize takılı bırakmayın utuyu tek tek değil biriktirip aksam 10 snra yapın camasr 10 dan dnra uikansin hatta bulaşık makinasını gece çalıştırın suyu idareli kullanmakta sizin elinizde unutmayın çok su harcamak temizlik degildir
1400 ile geçim çok zor. şu aza kanatçı arkadaşlar. bu para az değil ki yok gibi bir şey. şükretmeyi ben de çok severim, bilirim. ağzımdan düşürmem ama hakkı yenen, enayi yerine konan insanın şükretmesi de biraz saçma oluyor. 1400 tl kirasız da yetmez. etin kilosu 40ı geçmiş. 1 kilo et te mi yemesin insanlar. yağ desen en uyduruğu 15-20 lira. yol parası zaten soygun. yani bu şartlarda şükrede şükrede bu hale geldik zaten.
konu sahibi arkadaşım işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun. her gün makina çalıştırmayın, bir de eğer elektrik sayacınız zaman dilimine göre ayrılmışsa akşam 10'dan sonra idi sanırım baya indirimli oluyor. başka da ne yapılır bilmiyorum babanızın emekli maaşı filan da yok sanırım. Allah yardımcınız olsun.
su bahçem var,ama elektriği ben de çözemedim.gerçi isnisnasız hergün çamaşır makinası çalışır.
:)düşüncelerime tercüman olmuşsunuz
hükümet burayı okusa herkes halinden memnun deyip maaşlara zam yapmayacak
Elektrik 120, su 90?
3 kişilik aile için çok çok fazla.
Allah yardımcınız olsun, faturaların tasarruf yapılabilir.
Sizin eve katkı sağlama şansınız yok mu?
Allah yardımcın olsun canım. Bir kaç ay önce ben de aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Şansım ben tek başımayım..
Öncelikle faturaları azaltmaya bakın. Bahçeyi yıkadığınız suyu (eğer yakınlarda varsa) bidonla filan çeşme vb yerlerden getirin. Evde gereksiz tüm aletleri kapalı tutun, unutmayın fişte takılı kalan kullanılmayan adaptörler bile elektrik harcamaya devam eder. Alışverişinizi maaş günü toptan yapın, mümkünse indirimleri takip edin. Üç kuruş eksik için gerekirse uzaktaki marketi seçin. Üç beş derken ciddi fiyat farkediyor. Paranızın bir kısmını mutlaka yok kabul edin mesela her ay 50 tl'yi direkt çıkartın maaştan ve bir köşeye koyun. Böylelikle 3-4 ayda bir çeyrek altın alabilirsiniz ya da istediğiniz bir ihtiyacınızı bu parayla giderebilirsiniz. Ben bunu aylık 100 tl ile yapmaya başladığımda çok zorlanacağımı hatta hiç birikmeyeceğini düşünüyordum inanın çok güzel bereketleniyor o para. Telefon mutlaka kullanıyorsunuz, ucuz tarifelere geçin.
En önemlisi sabahları mutlaka güneş doğmadan uyanın, pencerelerinizi açın ve bir daha uyumayın. Ne alaka diyebilirsin. İnancınız nedir bilmiyorum ama Allah erken kalkılan eve bereket ihsan ediyor.
En kısa sürede rahatlığa kavuşun inşallah.