1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

Evet, meyve sebze yıkarken musluk altına konan bir leğenle bahçenin bir çok kısmı sulanabilir.
Üşenmeden bunu yapan tanıdıklarım var.

Bahçeli evim olsa bende yapardım. Hem tasarruf yapıyorsun hem su israfının önüne geçiyor.

Bir kere yapmaya başlayınca alışıyor insan. Bu sayede su faturasındaki ksub (kullanılmış su uzaklaştırma bedeli ) de tavan yapmamış oluyor.

Rabbim yardimciniz olsun.Bebis kismetiyle geliyor krediniz bitiyormus yorumda gordum :) Aslinda ek is yapabilirsiniz evinizde avon,oriflame falan ya da bebek sekeri tarzi hem eglenirsiniz vaktiniz gecer hem butceye katkiniz olur :)
Kozmetik degilde el becerim iyidir.bebek sekeri benimde aklima gelmiyor degil.bakalim.hayirlisi

tamam faturalar 200 tutuyor.geriye kalan 1200 tl nereye gidiyor?
üstelik kirada vermiyormuşsunuz. kıyafet alamıyorum diyorsunuz,et alamıyorum diyorsunuz..
ee normal mutfak alışverişi de tutsun tutsun 300 tl tutsun.900 tl ile ne yapıyorsunuz? bence istediğinizi alıyorsunuz ama farkında değilsiniz.bereketsizlik var demekki?

hep söylerim yeni evliyken 350 tl kira vererek 1000 tl ile ev geçindirdik biz.ne gezmemizden,ne yememizden geri kaldık o dönemde.şimdi çook şükür o dönemden kat kat fazla kazanıyoruz ama yaşantımızda pek bi değişiklik yok. sadece biraz daha kafamız rahat harcıyoruz o kadar

Siz ne yiyorsunuz şaşırdım kaldım

Çalıştığınız yerde kaç kişi çalışıyordunuz? Çıkarıldığınız ne kadar oldu? Eğer şartları oluşmuş ise işe iade talepli bir dava açabilirsiniz. İhbar tazminatınızı aldınız mı? Hamilelik sebebi ile çıkarıldıysanız kadın olmanız ve hamilelik sebebi ile çıkarılmanız dolayısı ile işveren eşit davranma yükümlülüğünü ihlal ettiği için ayrımcılık tazminatı talep edebilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz ilin Barosunun Adli yardım bürosuna başvurun. En azından Baro ile görüşün onlar sizi yönlendireceklerdir. Bebeğinizi hayırlısı ile kucağınıza alın inşallah..

1400 iyi bence yaşlıların fazla masrafı olmuyo zaten. Eşim 1300 alıyor 300 kredi ödüyoruz kira yok 2 çocuk 1000 lirayla geciniyoruz Allaha şükür kışın biraz sıkıntı oluyor malum doğalgaz 300 civarı yinede şikayetim yok su beni de şaşırttı 50 liralık yukluyoruz 1.5 ay gayet bol ve rahat kismadan kullanıyorum senede 2 defa giyim alışverişi yapıyoruz onlardan kisiyoruz çocuk masrafı daha fazla inanın sukredin bence sizden daha zor durumda geçinmeye çalışanlar var

1400 liraya yasanır yasnamasına da insnaların istediği insan gibi yaşamak

Tabı kı şükür etmek gerek ama

Yılda bır kez tatıl

Et süt yemek

Her gördüğünü degıl ama arada bır yakısına alıp giymek

Ayda bır yada iki kere dısarıda yemek yemek

Sinemaya gıtmek yada çocukları tiyatroya spora eğlenceye götürmek lüks değil yapılması gerekn seyler olmalı

çok biliyorsun sen maşallah..sankı 1400 bu devırde çok para tövbe yarabbım yaa ben tek başıma 1700 maaş alıyorum kendıme yetmıyor

düşüncelerime tercüman olmuşsunuz
hükümet burayı okusa herkes halinden memnun deyip maaşlara zam yapmayacak

Allah yardımcın olsun canım. Bir kaç ay önce ben de aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Şansım ben tek başımayım..

Öncelikle faturaları azaltmaya bakın. Bahçeyi yıkadığınız suyu (eğer yakınlarda varsa) bidonla filan çeşme vb yerlerden getirin. Evde gereksiz tüm aletleri kapalı tutun, unutmayın fişte takılı kalan kullanılmayan adaptörler bile elektrik harcamaya devam eder. Alışverişinizi maaş günü toptan yapın, mümkünse indirimleri takip edin. Üç kuruş eksik için gerekirse uzaktaki marketi seçin. Üç beş derken ciddi fiyat farkediyor. Paranızın bir kısmını mutlaka yok kabul edin mesela her ay 50 tl'yi direkt çıkartın maaştan ve bir köşeye koyun. Böylelikle 3-4 ayda bir çeyrek altın alabilirsiniz ya da istediğiniz bir ihtiyacınızı bu parayla giderebilirsiniz. Ben bunu aylık 100 tl ile yapmaya başladığımda çok zorlanacağımı hatta hiç birikmeyeceğini düşünüyordum inanın çok güzel bereketleniyor o para. Telefon mutlaka kullanıyorsunuz, ucuz tarifelere geçin.

En önemlisi sabahları mutlaka güneş doğmadan uyanın, pencerelerinizi açın ve bir daha uyumayın. Ne alaka diyebilirsin. İnancınız nedir bilmiyorum ama Allah erken kalkılan eve bereket ihsan ediyor.

En kısa sürede rahatlığa kavuşun inşallah.

Elektrik 120, su 90?

3 kişilik aile için çok çok fazla.

Allah yardımcınız olsun, faturaların tasarruf yapılabilir.

Sizin eve katkı sağlama şansınız yok mu?

elektrik 120 çok fazla biz 3 yetişkin iki çocuk yaşıyoruz elektirk eve her gün süpürge açılır haftada 2 gün fırın çalışır mutlaka ama 80 lira geliyor..

su faturasıda öyle annem çok titiz hergün duş alınıyor çocuklar yıkanıyor sürekli çamaşır yıkanır malum iki çocuk var 2 de çalışan var evde ama su faturasıda 60 tl geliyor taş çatlasa 80 geliyor..

evet 1400 tl ile geçinmek çok çok zor çok haklısınız ama faturalardan birazcık tasarruf yapabilseniz ayda 1 gün köfte birgünde tavuk yeme imkanınız olur en azından

tam ben söyleyecektim arkadaşım sen yazmışsın.. sabah ezanı okunurken rızıklar dağıtılırmuş camını kapını ezan okunurken aç bereket olur derler.. allah rızkınızı genişletsin inşallah..

birazdaha açıklayıcı yazarsan sen ev hanımımısın elinden gelen bir yeteneğin varmı mesela.. yardımcı olmaya çalışalım.. mesela kayınvaliden annenler kışa hazırlık olarak sebze et gibi konularda yardım ederlermi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…