1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

Elektrik ve su parası çok fazla geldi bana, hiç normal değil. Fırsatınız olduğunda taksitle falan elektrikli eşyalarınızı, ampullerinizi falan A enerji olanlarla yenilemenizi öneriyorum. Onlar fazla elektrik yakmıyor. Bu şekilde ödediğiniz faturalarla daha fazla zarara giriyorsunuz çünkü.. Çamaşırlarınızı da mümkün olduğunca biriktirip haftada bir falan çamaşır makinasını çalıştırın. Oturmadığınız odaların ışığını açık bırakmayın vs. bu şekilde daha dikkatli olarak tasarruf edebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun..

Anne ve baban yaşları kaç? Yaşlılık maaşı alınıyor onlarda alabilirler nihayetinde. Çok fazla değil ama nefes aldırır en azindan

Bir ay sonra görümcem evlenecek nişanlısı şuan 1000 lira aliyor 250 lira kredi borcu var ev tutacaklar en uygun sobali ev 350 geriye 400 kaliyor nasil idare olacaksiniz diyorum yeter de artar bile diyor ki gezmeyi yemeyi giyinmeyi seviyorlar ama ev gecindirmek kolay değil cok zor diyemiyorum yanlis anlayip uzulmesin diye.sizin aldığınız miktar gayet yetebilecek durumda sadece hesap kitap yapmadan kullaniyorsunuz galiba. Evim Bahçeli değil sicaklardan dolayi günlük duş aliyoruz haftada iki yada en fazla üç kere makina calisiyor iki kisi olunca ve yazlik kıyafetler ince olunca çok çabuk makina dolmuyor hergün tuvalet banyo yikanir arti bulasik makinasi kullaniyorum 3 ayda 20 lira su param geliyor küçük bir ilçede oturuyorum büyük şehirlerde su daha pahali diye biliyorum ama unutmayin beterin beteri var sadece kullanmayi bilin çünkü para miktariniz ülke şartlarına bakarak kötü bir rakam değil

Evimiz kira olmasaydı bu para ile gayette güzel geçinirdik.
2 kişiyiz kiracıyız..kira parasını hesaba katmadıgımız zaman sizden daha az para giriyor evimize. Çocugumuz yok evet ama olsaydı da bırseylerden kısar Allah'ın izniyle yine geçinirdik.
Aslında bir çok kişininde uc asagı bes yukarı boyle oldugunu dusunuyorum.
Küçük bir yerde yasamıyoruz İstanbul da yasıyoruz. Hani hayat burada ucuz degil.
Cok sukur gözümüz hic birseyde kalmıyor. Evet dısarıda yemek vs yesek cok sıkısırız dogru. Ayda bir bazen ıkı ayda bır cıkıyoruz ben bu halımızden mutluyum.
Mesela neler yapılabılır. İlk olarak elektrık parası.. fazlanın daha fazlası gelıyor sıze hanı genc olsaydı evde yasayanlar yıne o kadar olmasada anlayacaktım.. telefonlar bılgısayarlar vs vs dıye.. Ama orta yaslı ınsanların harcayacagı elektrık onlar kadar olmaz. Bırden fazla tv falan var mı evde ? oyleyse buda nedenlerden bırı olabılır hanı herkes bır tv ızlıyor gıbı.. Tv izlerken mümkün oldugunca ısıgı kapatın derim biz her zaman olmasada cogu zaman oyle yapıyoruz. Tv izlemedıgınız zaman kapatın sadece ses için calısmasın. Mesela hep goruyorum ınsanlar mutfakta yemek yıyo ıcerıde tv acık.. yazık gunah bosa calısıyor. Su konusundan cok bısey dıyemıyorum kısmaya calısın ama evınız nasıl buyuk mu ne ıcın kullanıyosunuz suyu vs bılmedıgımden pas dıyorum :)
Mutfak bölümüne gelecek olursak ( kusuru bakmayın boyle konusuyorum ama belkı hayatınızda olurda bırseyler degısır vs dıye belkı yararım olur anlamında) öyle her gırdıgınız marketten aman alayım gıtsın demeyın.. Nerde ne uygun kovalayın. Ben bekarken calısıyordum fakat yıne bıle evın alısveısını market market dolanarak yapıyordum :) 50 krş 1 tl diye kucumsenen paralar bırıkınce guzel bır mıktara ulasıyor :) BIM marketlerı mesela ıyıkı var herseyı oradan almıyorum ama bır cok urunu oradan alıyorum gayette memnunum :) dıger urunler ıcın ındırım vs takıp edıyorum :) sebzeyi, meyveyı market yada manavdan pek almıyorum (indirim gunlerı harıc) pahalı oluyor onun yerıne pazara cıkıyorum hem daha taze sebzeler alıyorum :) pazarada aksam saati cıkarsanız gunduz saatlerıne gore daha uygun oldugunu goreceksınız
Camasır makınesını hergun calıstırmasanızda olur yanı biriktirin derim :)
İşte böyle şükürler olsun Rabbım bundan asagı etmesın, kimseye muhtac olmayalım ınsallah. Ne halde olan ınsanlar var. Allah onlarada versın.
İdare ederseniz ufaktan bırıkım dahı yapabılecegınızı goreceksınız
1 yıl boyunca ozel dıyetısyene gıttım komsularım tanıdıklarım bızı maasıyla 3 e hatta 4 e katlıyorlar ama hepsıne pahalı geldı gıdemeyız dedıler ahh diyoruz esımle onlar kadar biz kazansak dunyanın zengını bızız dıye dolanırız ortalarda
Birde birsey daha soylıcem ama konuyu din e cekmeyın vs denmez ınsallah İsraf etmemeye gayret gösterin, çöpe yıyecegınızı dokmeyın evinizin bereketi gitmesin yapıyosunuz tabıkı demıyorum
Son olarak hıcc daralıp sıkılmayın altıgınız ucret gecınılecek kadar

ev kendinizin ve bu parayla geçinemiyorsunuz ben bu parayla 750 tl kredi ödüyorum

Esimin maasi 1500lira 900 lira ev kredisi.eve yeni gectik kombi falan taksitle alindi her ay 300 o odeniyo.elektrik su dogalgaz 120civari geliyo 2hafta sonra bebegimiz olucak ama yinede cok sukur yapcak bisey yok

Valla canim kusura bakma ama uc kisi icin cookk ama coook faturalar yuvayi dis kus yapar o begenmedigin esinin aldigi maasla kira odeyip cocuk okuyan aileler var.bu de bu taraftan bak olaya...

Valla canim kusura bakma ama uc kisi icin cookk ama coook faturalar yuvayi dis kus yapar o begenmedigin esinin aldigi maasla kira odeyip cocuk okuyan aileler var.bu de bu taraftan bak olaya...
Konu Sahibi evli değilmiş ki.maasi kendi alıyor. Anne ve babası ile beraber yasiyor mus.

1300 maaş. ..10 bin kredi kartı 15 bin banka borcu..3 kişilik aileyiz..Rabbim büyük vardır elbet bu geceninde sabahi..

O yönden cogu insanın sıkıntısı var gercekten ülkemizde bu asgari ücretle gecim cok zor birazda evi kadın döndürüyo adam calışıp getiriyo bizler onu herseye yetirmeye calışıyoruz benimde faturalarım cok geliyodu tasarruf yapmayı dene camasır bulasık malinasını gece acarsan faturan yarı yarıya düşer denedim ve oldu gercekten birazda olsa rahatlatsın Allah herkezin yardımcısı olsun kardeşim eve iş falan al aksamları bir iki saatini ayırır yaparsan ek bi gelirin olur

babanız kaç yaşında emekli maaşı var mı? anneniz kaç yaşında? şehirde mi köyde mi oturuyorsunuz? kredi kartı borcu falan var mı? biraz daha detaylı bilgiler verirseniz biz de akıl verebiliriz.

Biz 4kisiyiz cift klima calisiyor 100 tl geldi fatura firin falan calisti bide bayramda dusunun Akdenizde yasuyoruz her gun banyo yapilir su faturasi 60i gecmez napiyorsunuz oyle? Elektrik faturanizda cok geldi bana
Ev kira degilmis faturalari kisarsaniz rahat gecinirsiniz bence

klima varsa surekli yakmayin gunluk 3 4 saati gecmesin

firini cok kullanmamaya calisin

lambalari surekli kapali tutun

buzdolabini cok acip kapatmayin

ütüyü toplu yapin surekli calistirmayin

kettlei surekli kullanmamaya calisin

balkonunuzu hortumla yikamak yerine kovayla yikayin valla aklima gelenler bunlar :)

Rabbim yardimciniz olsun.Bebis kismetiyle geliyor krediniz bitiyormus yorumda gordum :) Aslinda ek is yapabilirsiniz evinizde avon,oriflame falan ya da bebek sekeri tarzi hem eglenirsiniz vaktiniz gecer hem butceye katkiniz olur :)

öncelikle Allah yardımcınız olsun
bizde neredeyse beş yıldır aynı sıkıntıyla boğuşuyoruz
beş ay iyiysek geri kalanında sıkıntıyla boğuşuyoruz
yani her ay düzenli bir para girmiyor bizim eve
ev desen zaten kira
yeri geldi çoğu zaman benim cep harçlıklarımla günlerimizi geçirdik
demem o ki 1400 lira da hiç olmamasından iyi
kolay değil yinede bu parayla ev geçindirmek
Allah sağlıktan yana sıkıntı vermesin yeterki

Eve giren maaş fazla olunca hayat standardı da yükseliyor galiba. Yeni evliyken (3 sene önce) 1500 tl ile geçinirdik 500 de kiraydı. Ufak tefek borçlarda olurdu her ay. Şuan eşimin maaşı iyi çok şükür ama yine sıkıntı çekiyoruz. Ev kredisi var 1250. Kartların limitini artırdık bi 1200 de oraya gidio her ay. Hiç yeme içmeden de eksik kalmayız gerçi. Tatil falan yapamıyoruz tabi seneye kısmetse.. Bizdr bi dengesizlik var çözemedim.. Ama elktrk 55 su 20. O konuda sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…