1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

1400 -3 kısı coookkkkk zor
allah bol bereket versın

1400 lira çok az değil mi üç kişi için. Bunları önceden hesap etmek lazımdı. Şimdi ne desek boş. Faturaları kısın. Akşam otururken ışıkları yakmayın mesela. kullanmadığınız elektrikli aletler fişte bırakmayın. Ek iş yapsanız evde?

Ev kira değil diyorsunuz ve 1400 maaşla nasıl geçineyim diyorsanız biz toptan ölelim o zaman:-)700 civarı kira veriyorum 2 kızım okuyor ve eşim 1800 maaş alıyor. Sizin birde anne babanız büyüktür bizim kızlar yokluktan da anlamıyor her gün okul harçlıgı falan bu senede liseye gidecek ve servis tutulacak mecburen ama Allaha bin şükür Rabbim daha beterinden korusun diyorum halime hamd ediyorum. Ya suriyeli myanmarmı müslümanlar gibi savaşın ortasında yiyecek ot bile bulamayıp ölseydim:KK17:
Bana göre şahsi fikrim eğer ev kirası vermiyorsanız 1400 çokta küçümsenecek bir para değil ( hemen yanlış anlayıp saldırıya geçilmesin.Ben miktarı çok bulmuyorum ama kendine dert sıkıntı edecek kadar da az bir miktar değil diyorum)

valla bızım gelırımızde 1500 ve ıkı kısıyız toplamda ve evcıl hayvanımda (kızım ) var. Hanfendının masrafları yetıskın bır ınsan kadar hatta.
yetıyoda artıyo bıle cok sukur . evım dubleks ve hıcbırseyden kısmıyorum tatılımıde yapıyorum kılık kıyafette alamıyorum . hatta okul kredısı bıle oduyoruz.
hatta arabayla fellık fellık gezıyoruz.
sızın ıse aklım ermedı dogrusu.
Allah yardımcınız olsun.

valla bızım gelırımızde 1500 ve ıkı kısıyız toplamda ve evcıl hayvanımda (kızım ) var. Hanfendının masrafları yetıskın bır ınsan kadar hatta.
yetıyoda artıyo bıle cok sukur . evım dubleks ve hıcbırseyden kısmıyorum tatılımıde yapıyorum kılık kıyafette alamıyorum . hatta okul kredısı bıle oduyoruz.
hatta arabayla fellık fellık gezıyoruz.
sızın ıse aklım ermedı dogrusu.
Allah yardımcınız olsun.

Sizinkine de benim matematik hesabım yetmedi.

Dubleks ev, aya bölünce elektrik, su, telefon, ısınma 300ü kesinlikle bulur.

Yol, yemek, benzin, okul kredisi ve tatil için ayda kişi başına 600 lira yetmez. Yavruyu saymadım bile.

Sizinkine de benim matematik hesabım yetmedi.

Dubleks ev, aya bölünce elektrik, su, telefon, ısınma 300ü kesinlikle bulur.

Yol, yemek, benzin, okul kredisi ve tatil için ayda kişi başına 600 lira yetmez. Yavruyu saymadım bile.

memnunıyetle acıklayabılırım .
gereksız harcama yapmıyorum , ındırımlerı takıp edıyorum , tatıle gıderken 5 yıldızlı otelde konaklamak yerıne fırsat sıtelerını kontrol edıyorum kafamıza yatan otel hakkında sıkayet sıtelerıne gırıp bakıyorum goze batan bı sıkayet yoksa orada konaklıyoruz . ucak ıle gıtmek yerıne arabamız lpg lı oldugu ıcın aracımzla gıdıyoruz .
mutfak kısmında da cıddı anlamda hıcbırseyden kısmıyoruz hatta haftanın cogu gunu evımızde mısafırımız mutlaka kı olur . sadece cope atmamak ıcın yeterı kadar pısırıyorum herseyı .
okul kredımız 2 ayda bır 400 tl . 3 ayda bır 550 tl kıra gelırımız var sadece kıra gelırını okul kredısıne aktarıyoruz .
kılık kıyafet ıcınde aynı sekılde ındırımlerden yararlanıyoruz.
bır tek kızımın hıcbrıseyını ındırımden almıyoruz malum maması asısı duzenlı kontrollerı mumkun degıl .
telefon faturamızı ayrı ayrı 50ser lıra odemek yerıne aıle tarfısı olan 65 tl'ye tasıdık .
Saka gıbı gelebılır ama her soledıgımde cıddıyım . Cok sukur yetıyo hatta fazla kaldıgı bıle oluyor .
benım en buyuk avantajım tutumlu davranmak demıyelım de gereksız harcama yapmıyoruz.
artı ıkımızde sıgara kullanıyoruz :)

gıder gelırlerı aylık hesaplayp o rutının dısına cıkmamaya calsııyoruz. Durum bundan ıbaret .

gereksız harcama yapmıyorum , ındırımlerı takıp edıyorum , tatıle gıderken 5 yıldızlı otelde konaklamak yerıne fırsat sıtelerını kontrol edıyorum kafamıza yatan otel hakkında sıkayet sıtelerıne gırıp bakıyorum goze batan bı sıkayet yoksa orada konaklıyoruz . ucak ıle gıtmek yerıne arabamız lpg lı oldugu ıcın aracımzla gıdıyoruz .
mutfak kısmında da cıddı anlamda hıcbırseyden kısmıyoruz hatta haftanın cogu gunu evımızde mısafırımız mutlaka kı olur . sadece cope atmamak ıcın yeterı kadar pısırıyorum herseyı .
okul kredımız 2 ayda bır 400 tl . 3 ayda bır 550 tl kıra gelırımız var sadece kıra gelırını okul kredısıne aktarıyoruz .
bır tek kızımın hıcbrıseyını ındırımden almıyoruz malum maması asısı duzenlı kontrollerı mumkun degıl .
telefon faturamızı ayrı ayrı 50ser lıra odemek yerıne aıle tarfısı olan 65 tl'ye tasıdık .
Saka gıbı gelebılır ama her soledıgımde cıddıyım . Cok sukur yetıyo hatta fazla kaldıgı bıle oluyor .
benım en buyuk avantajım tutumlu davranmak demıyelım de gereksız harcama yapmıyoruz.

gıder gelırlerı aylık hesaplayp o rutının dısına cıkmamaya calsııyoruz. Durum bundan ıbaret .
vallahi bravo
ben sizi takdir ettim.bizim eve sizin gibi hesapli kitapli biri lazim:KK47:

Şaka gibi gelmeyi bırakın, takdir ediyorum.

İnsanlar gereksiz masraflar yapıyorlar genelde yetersiz bilgiden. Dediğiniz gibi tatil alternatiflerinde bu belirgin bir örnek olarak ortaya çıkıyor.

Ya da telefon faturalarında.

Ancak yine de bir nebze evcimen bir aile olduğunuzu varsaymam gerek. Yoksa sigara ile gerçekten yetmez.

Umarım daha çok kazanır, gönlünüzce harcarsınız.

Şaka gibi gelmeyi bırakın, takdir ediyorum.

İnsanlar gereksiz masraflar yapıyorlar genelde yetersiz bilgiden. Dediğiniz gibi tatil alternatiflerinde bu belirgin bir örnek olarak ortaya çıkıyor.

Ya da telefon faturalarında.

Ancak yine de bir nebze evcimen bir aile olduğunuzu varsaymam gerek. Yoksa sigara ile gerçekten yetmez.

Umarım daha çok kazanır, gönlünüzce harcarsınız.

Aslında cok savurganım pazarlık felan da yapamazdım hıc . Ta ki bir arkadasın esı ıle karsılasana kadar.
ondan ogrendım aslında bu saydıklarımı sonra dedım neden bende yapamayım kı .

Bende calısırken herseyı bol keseden harcadım bırazda bırıkım yaptım hastalık sokerlık ıcın .
Sımdı de dedıgınız gıb evcımen evcımen yasıyorum :)

Amın ıns hepımızın gonlune gore verır rabbım.

Yapmayın arkadaşlar, bence gayet normal insanlar asgari ücretle iki çocuk okutuyor üstelik konu sahibinin evi kira değil ailesinin de öyle lüks ihtiyaçları olacağını sanmam. Faturalar gereğinden fazla geliyor her gün çamaşır yikamayin biriksin uc dort günde bir atin bulaşık makinesini habire calistirmayin tasarruf edin zaten az gelir. Anormal fazla geliyor çünkü su an. Onun dışında kiyafetlerinizi lüks yerlerden almayın bence ucuz ama güzel kıyafetler satan yerler var. Ne biliyim çok zor durumda değilsiniz ya lukse kacmadikca bu parayla rahat yaşanabilir. Bizim eve 1300 lira giriyor annemle yaşıyoruz ama gram sıkıntı yok her istediğimizi yeriz fakat hic havyar ıstakoz almadik ona üzüldüm simdi :))

babaniz ve anneniz cok mu yasli.
mesela koyden bir seyler gelse(tarhana,salca vs) baban veya annen pazar basinda veya sokak basinda satsa felan.
ben genclere degilde yaslilara uzuluyorum.rahat yuzu gormeden hayat bitiyor....

1,050 tl maaş alıyor eşim. ev kira elektrik su 80lerde bebeğim var bezi var canı sağolsun kaynım var toplam 4 kişiyiz.. eşim sigara kullanıyor. çok şükür geçiniyoruz eve et falan fazla girmiyor allahtan babamın manav dükkanı var manav eşyası yani meyve sebze parasiz geliyor geçiniyoruz çok şükür. allah beterinden korusun.

90 lira şu çok fazla yav. Bize 25 gelir en fazla. Ayrıca 3 bin tl kredi ödeyip geriye 1500 tl ile geciniyoruz . Zor ama geciniyoruz yani.

Asagi yukari bizimde gelirimiz 1400.. Evimizde kira degil.. Kibrista yasamamiza ragmen burasi cok pahali cunku.. Elektrik 100 u hic gecmedi suda 40 i.. 1400 lira ile kirada oturup gecinen cocuklu aileler var.. Halinize sukredin once.. Bence siz kiyaslamaya girmissiniz su sunu aliyor bu bunu giyiyor su buraya tatile gidiyor gibi.. Kendinizi gereksiz bi strese sokmussunuz.. 1400 lira ile nasil et yenmezki? Duzenli mutfak alisverisi guzel bi listeyle biz herseyi yiyoruz valla.. Ustelik esimin ailesinede destek oluyoruz.. Kendi isimiz ama vergi masraflari cikarinca bizede en fazla 1500 falan kaliyor.. 1400 dedin 120 elektrik 90 su geriye kaldi 1290.. 500 u ile mutfak alisverisi yapsan gul gibi gecinirsiniz.. Bence sukret once.. O maasi alamayan insanlar var.. Hem bekarsin bu kadar isyandasin biz napalim cocuk var.. Hic istegi bitmiyor.. Kendimizden kisip ona aliyoruz.. Bizde tatil isteriz alisveris vs.. Ama olmayani zorlamamak sadece seni yipratir.. Elindekilere sukret yetinmeye calis.. Sukredersen Rabbim daha fazlasini verir merak etme..

Büyükşehirde yaşayıp bu parayla geçinmek gerçekten sıkıntı, küçük şehirlerde durum bir nebze daha iyi geçim açısından.
'Şükür bunu bulamayan da var yok Suriye'de olsaydık yok Şurada şu olsaydık' diyenleri anlamıyorum.
Kimse isyan etmiyor zaten. Mevcut duruma çözüm Arıyor çok insan.

Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede daha iyi bir işe geçme imkanınız olur. Annen baban çok yaşlı değilse onlarda ufak tefek şeylerle yardımcı olabilse keşke tamamen senin üstüne kalmış ev nasıl olmuş bu anlamadım :S babam 64 yaşında ve hala çalışıyor yapamam evde diyor. Maddi durumları da kötü değil..

X