1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

1 yıl dolmasına gerek yok.
Hamile kadını işten çıkarmak cinsiyet ayrımcılığına girer ve bu suçtur.
4 maaş kadar tazminat alma hakkınız ve işe geri alınma için dava hakkınız var.
çalışma bakanlığını aramıştım.iş yerinde yılım dolmadan herhangi bir işlem yapamıyorlar.belki gidip dava açma hakkım vardı bilmiyorum ama dava takibiyle uğraşacakne maddi ne manevi gücüm var:KK43:

İyiki eviniz kira değil. Nefes almanın bile parayla olduğu bu devirde yokluk çok zor. Ama buda sizin imtihanınız. Haklisiniz insan tatil istiyor kıyafet istiyor herşey istiyor.
Üzülmeyin Rabbim tez zamanda bir kapı acar inş. Biraz faturalardan kısmaya çalışın. Gerçi biz kısmaya çalıştıkça habire zam geliyor. Hani su evde yapilan islerden yapsa anneniz. Ne bileyim nikah şekeri süsleme falan.
Yada simdi yemek yapıyorlar satıyorlar. Özel günler için kek pasta yapıyorlar siparişi veren kişi gelip aliyor. Öyle biseyler yapsa.
Rabbim yardımcınız olsun.

3 kişiyiz evde aylı gelirimiz 1400 tl.ekstra bir masraf çıktığında aklımız şaşıyor.ev kira değil ama çok zor,yetişemiyoruz hiçbir şeye.ne et yenebiliyor,ne doğru dürüst kıyafet alınıyor,ne de tatile çıkıyoruz.yarım saatlik mesafeyi bile yürürüm.ama elektrik 120 ,su 90'dan aşağı düşmez.bizimle aynı nüfusta ve gelirde olan varsa nasıl yetirebiliyor.?
cok gelms fatura 3kisisnz bide ALLAH yardmcnz olsn cnm

İyiki eviniz kira değil. Nefes almanın bile parayla olduğu bu devirde yokluk çok zor. Ama buda sizin imtihanınız. Haklisiniz insan tatil istiyor kıyafet istiyor herşey istiyor.
Üzülmeyin Rabbim tez zamanda bir kapı acar inş. Biraz faturalardan kısmaya çalışın. Gerçi biz kısmaya çalıştıkça habire zam geliyor. Hani su evde yapilan islerden yapsa anneniz. Ne bileyim nikah şekeri süsleme falan.
Yada simdi yemek yapıyorlar satıyorlar. Özel günler için kek pasta yapıyorlar siparişi veren kişi gelip aliyor. Öyle biseyler yapsa.
Rabbim yardımcınız olsun.
olabilir aslında netten de duyursam

olabilir aslında netten de duyursam
Annemlerin oturduğu semtteki markete asmislar kek pasta yapılır diye. Tabiki adresinizi falan yazmayın. Onun dışında bir ara bende merak salmıştım evde yapılabilecek şeylere süslemeler yada ne bileyim tekstil ürünlerinin dikişlerini kesiyorlardı arkadaslarin anneleri. Var boyle alternatifler.

aynen geçinilmiyor malesef ablam üniversite hocası ben memurum babam emekli yine de köyü bırakmıyoruz gidiyoruz fındık topluyor patates mısır ekiyoruz. şimdi herkes ne uğraşıyorsunuz tutun amele fındıgı toplatın diyor yazık sanıyorlar çok zenginiz ama anca kılı kılına yetiyor ya köy olmasa aç kalırız biz de Allah yardımcımız olsun.

Bence annenizin adina iskura basvurun yemek yapma isleri cok dönüyo ben teyzem icin basvurdum 500 lira aylikli isler donuyo hep bu tembel begenmio. Bir bakin isterseniz.

çalışma bakanlığını aramıştım.iş yerinde yılım dolmadan herhangi bir işlem yapamıyorlar.belki gidip dava açma hakkım vardı bilmiyorum ama dava takibiyle uğraşacakne maddi ne manevi gücüm var:KK43:

Canım yılın dolmasına gerek yok. Çalışırken hamile olduğuna dair raporun olması yeterli. 6 aylık kıdemi olana maaşın 4 katı tazminat, işe geri alma davası Boşta kalınan Sürenin bedeli ödemek zorundalar. Ha işe geri alma Davası açtın ve geri almadı 8 maaşa kadar tazminat hakkın da Ozaman doğar.
6 aylık kıdeminde yoksa işe geri alma Davası açabilirsin .
Ancak çalıştığın departmanı kapatırlarsa taZminat hakkın be diğer hakların yanar.
Bu çok hızlı sonuçlanan bi dava yerinde olsam Hakkımı bırakmazdım.

Not: avukat ve mahkeme masraflarınıda onlardan isteyebilirsin .

1400 TL ile rahat gecinirsiniz ki rv de kira değil alışveriş yaparken indirimleri takip edin elektrikli cihazlara dikkat edin ne bilim her gün ev supurmeyin TV izlenmiyosa kapatın en önemlisi şarj aletleri pirize takılı bırakmayın utuyu tek tek değil biriktirip aksam 10 snra yapın camasr 10 dan dnra uikansin hatta bulaşık makinasını gece çalıştırın suyu idareli kullanmakta sizin elinizde unutmayın çok su harcamak temizlik degildir

Canım yılın dolmasına gerek yok. Çalışırken hamile olduğuna dair raporun olması yeterli. 6 aylık kıdemi olana maaşın 4 katı tazminat, işe geri alma davası Boşta kalınan Sürenin bedeli ödemek zorundalar. Ha işe geri alma Davası açtın ve geri almadı 8 maaşa kadar tazminat hakkın da Ozaman doğar.
6 aylık kıdeminde yoksa işe geri alma Davası açabilirsin .
Ancak çalıştığın departmanı kapatırlarsa taZminat hakkın be diğer hakların yanar.
Bu çok hızlı sonuçlanan bi dava yerinde olsam Hakkımı bırakmazdım.

Not: avukat ve mahkeme masraflarınıda onlardan isteyebilirsin .
Gercektenmi benim tam alti ayim dolmamisti.calisma bakanligi bana bu konuda bilgi vermedi.ilk defa duyuyorum.arastiricam bu konuyu bende hakkimi birakmak istemiyorum acikcasi.ozel sektor cok acimasiz ama is gucu kaybi olacagini dusundugu icin cikarildim.aslinda calistigim sure icinde hic rapor bile almamistim sirf bahaneleri olmasin diye.cok tesekkur ederim bilgi icin.

Gercektenmi benim tam alti ayim dolmamisti.calisma bakanligi bana bu konuda bilgi vermedi.ilk defa duyuyorum.arastiricam bu konuyu bende hakkimi birakmak istemiyorum acikcasi.ozel sektor cok acimasiz ama is gucu kaybi olacagini dusundugu icin cikarildim.aslinda calistigim sure icinde hic rapor bile almamistim sirf bahaneleri olmasin diye.cok tesekkur ederim bilgi icin.

Rica ederim. Is gücü kaybı performans bunlar bahane dediğim gibi çalıştığın departman kapanmadıysa hamilelik yüzünden çıkardığı alenen belli.
Ispat şansı 0 oluyo.
Önce alomaliyeyi arayıp ihbar edebilirsin hem izlemen gereken yollarıda söylerler.
Baktın yardımcı olmuyo git bi avukata ücreti karşı taraftan alması Karşılığında dava açmasını iste.
Çabuk sonuçlandığı için kimsenin hayır dieceğini sanmam.

su bahçem var,ama elektriği ben de çözemedim.gerçi isnisnasız hergün çamaşır makinası çalışır.

Canim sana bir öneri makineyi hergün çalıştırma iyice dolmasini bekle ve gece ondan sonra çalıştır daha az yakıyor. Ben öyle yapıyorum iki kişiyiz

3 kişiyiz evde aylı gelirimiz 1400 tl.ekstra bir masraf çıktığında aklımız şaşıyor.ev kira değil ama çok zor,yetişemiyoruz hiçbir şeye.ne et yenebiliyor,ne doğru dürüst kıyafet alınıyor,ne de tatile çıkıyoruz.yarım saatlik mesafeyi bile yürürüm.ama elektrik 120 ,su 90'dan aşağı düşmez.bizimle aynı nüfusta ve gelirde olan varsa nasıl yetirebiliyor.?

3 kisi ayri ayri mi 1400 kazaniyor.yoksa 3 kisi sadece 1400 liraylami geciniyor?

Bizim de kira ve sabit taksitlerden sonra elimize asagi yukari sizinki kadar bisey kaliyor.
Neye yetiyor derseniz sadece karin toklugu, giyim alışverişini cok zaruri bisey yoksa yapmiyoruz, disarda yemiyoruz, kozmetik ve elektronik harcamasi yapmiyoruz, evde kirilani dokuleni yenileyemiyoruz. Ekstra herhangi bir sey cikarsa (düğün, saglik harcamasi, tatil, misafir vs) ucu ucuna yeten de yetmez oluyor. Velhasil bir ek gelir bulmak şart.

Bizim de kira ve sabit taksitlerden sonra elimize asagi yukari sizinki kadar bisey kaliyor.
Neye yetiyor derseniz sadece karin toklugu, giyim alışverişini cok zaruri bisey yoksa yapmiyoruz, disarda yemiyoruz, kozmetik ve elektronik harcamasi yapmiyoruz, evde kirilani dokuleni yenileyemiyoruz. Ekstra herhangi bir sey cikarsa (düğün, saglik harcamasi, tatil, misafir vs) ucu ucuna yeten de yetmez oluyor. Velhasil bir ek gelir bulmak şart.
öyle mobilya kırılana,elbise yırtılana kadar .

expense view diye bir site var,kalem kalem harcamaları görebiliyorsun.ama hepsi de gerekli kısacak yer yok gerçekten

X