1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

Ama işte sen kredi ödüyormuşsun o ayrı, sordum ya ben de konu sahibine borc mu ödüyorsunuz diye. Sen 2500le geçinmiyorsun o zaman 1000tl ile geçiniyorsun kuzucum
ne 1000 i canımcım 300 lira ile resmen ve canım kaynanam benim sıkıştığımızı bildiği için bayram dönüşü 50 lira harçlık verdi

geçmiş olsun.umarım o harcaman günün birinde lüks kalemin olur

ingilizcem orta düzeyde.anlıyorum ama konuşamıyorum hesabı :)

5 günde toplam 60 tl harcadım .isteyince ne güzel geçiniliyormuş meğer.tabi adı geçinmeyse.işe yürü,şampuanı sulandır,her öğün bakliyatlı soğuk çorba ve türlü ,akşamları makarna.üzüm,elma bahçeden.(başka meyveye sulanmak yok),geçen aydan kalma 300 gram kıymayı 3 günlük yemeğe böl.
şimdi ayda 300 tlye düşebilir mutfak masrafı .:)

Bunu bizim için örnek çizelge olarak mı hazırladın canım merak ettim de ,benim Tr deki hesabımla seninki çok farklı da onu merak ettim ..
O tavuk 50 lira ya ne kadar tavuk ,ne kadar gidiyor ,hani bunun balığı,kırmızı eti,hani temizlik malzemesi (en çok onlar tutar)1 kilo nohut 10 lira iken 50 lira bakliyat nasıl oluyor mesela ? Kırmızı etin kilosu 49 kilo ayrıca ,65 liraya da var ..
Ekmek gün içinde herkes yarım mı yiyor orasını çözemedim,yumurta dediğin kolisi 8 lira zaten ..
O süt nerde yahu ben 4 liraya alıyordum kilosunu ,yoğurdun kilosu da 13 lira demek ki siz ayda iki kilo süt tüketebiliyorsunuz her gün yarım çay bardağı falan yapıyor galiba ..
Bence siz hapla beslenmeyi bulun dalga geçmek amaçlı değil bu söylediğim çünkü ütopik dünyanızla bunu da başarabileceğinize inanıyorum ..
Bir de o pazarı bana söylerseniz zira ben pazardan 80 liradan aşağı çıkamıyorum ..
Bir de siz hiç çay falan içmez misiniz ,kahve,kola Kuruyemiş,tatlı,kek,börek,mangal,mesela ağdaya da mı gitmiyorsunuz ,kaşınız ,bıyığınızda mı çıkmıyor
Bayağı ben sizinle tanışmak istiyorum yahu para harcamadan yaşamayı bulmuşsunuz siz

bu paranın nerdeyse yarısı yakıt,adsl,3 cep faturası,elektrik ve su ve yol parasına gidiyor.kalan 700 tl neye yetebilir ki.sadece pazar ayda 200 tl o da yazın .kışın 400 den aşağı inmez. kışın sebzeler kilo başı 5,6 ,7 tl oluyor.kahvaltılık,kıyafet,temizlik malzemesi.
aç değiliz elbet .ama yarım yamalak yaşamaya benim isyanım.bu parayla ekstra bir masraf çıksa handikap,kesinlikle gerektiği gibi beslenilmez,yanından bile geçmez.ki annem de babam da hastalıklarla boğuşuyorlar.2 yılda bir ancak kıyafet alıyorum onlara kendime işe gittiğimden hadi biraz daha fazla.çekyat göçmüş,değiştiremiyorum.rutubet var mantolama yaptıramıyorum.beğendiğim herşey ulaşılmaz.bir akrabam vefat etti,yol parasını kredi çektim.ani bir masraf çünkü.
daha ne olsun .taş mı yememiz gerekiyor arkadaşlar geçinemiyorum demeye hakkımız olması için

Sabah çalışıyorum tek başımayim 90 tl fatura öduyordum. Gitti sordum elektrikciye biyle olduğunu söyledi.
Elektrik faturaniz 3 zamanıdır. 16.22 arası puan olan kısmı faturada da yazar o saatlerde çok yüksek yakar ve tarife fiyati farklıdır.
Bağlı bulunduğunuz kuruma dilekçe verip tek zamanlı tarifeye geçin biz ve birçok komşumuz tek zamanlı tarifeye geçtik birim fiyati tek tarifeden hesaplanıyor artık.

BoğaZdan cok mecbur kalmadikca kisilmamali, su icin bahceniz oldugunu soylemissiniz

Bahceyi sularken kova kullanin ve kovayi suyu cok.kısık acarak doldurun, saat musluk tam.açıkken acaip dönüyor...

Banyo yaparken yine kova...

Bulaşık makinesi mutlaka kullanilmali..

Makinelerin yeni.model olmasi.maalesef su kullanımini da etkiliyor...yeni modeller.daha az.su daha az.enerji ile çalışıyor

Biz hergün dus aliyoruz, hafta da 3 kere camasir makinesi,.hergun bulasik makinesi
, hafta da.iki kere.balkon yikiyorum su son zamdan once hic 40 i gecmedi

Elektrik.cok bence fislerin prizde kalmasi.cidden.cok.etkiliyor, ampullerin enerji.tasarruflu olmamasi, aksam.kitap okumuyorsaniz lamba yakmayin.cocuk.da yokmus cevre icinde yararli, cimrilik.degil.bunun adi

Oncelikle bizim gelirimizib bahsettigim seylere rahat rahat yettigini soylemek istiyorum amacim kimseyi uzmek degil ama bende bikac bsy eklemek istedim belki faydam olur.
Meyve sebze yikadigim sulari balkonda bir kovada biriktirerek cicek sulamada kullaniyorum
Fiste elektrikli cihaz birakmam
Caydanligin dibindeki suyu utuye aktaririm
Yazin mesela domates o hafta fazlami geldi dograyip buzluga atiyorum taze fasulye bamya barbunya patlican azar azarda olsa konserve yapiyoruz buzluga atiyoruz kisin mutfak masrafimizi cok azaltiyor hemde misafire sıkısmıyoruz. Evde kalan meyveleri buzluga atiyoruz kaynatip meyve suyu yapiyoruz disardan icecek almayiz.
Kisin dogalgaz masrafi yazin hazirlik masrafi yer degistirmis oluyor.
Ama bahsettiginiz gibi cok dusuk miktarlar ile gecinilmez bir cok ornek verilmis hic birsey gozuktugu gibi degilki neye guvenip internetten indirimli urun alabiliriz nasil her markaya guvenebiliriz ozellikle gidada iyi yemek cidden maddi kuvvet gerektiriyor ne oldugu belli olmayan sutler icilirmi pazarda bile ucuz meyvenin tadi yokki Allah herkesin yardimcisi olsun bu ulkede yasam cok zor..

Aslında ne yazsam dalga konusu olduğundan konuya yazmama kararı vermiştim ama madem sordunuz söyleyeyim. Gaziantepte yaşıyorum. Merkezde yani ilçe falan da değil. Tavuk gayett Banvit alıyoruz tüm tavukta alınıyor tavuk pirzola açısından da kilo biçiminde söyleyemem çünkü dikkat etmedim.
Ayrıyetten bakliyat vb. şeyleri biz kilo ile almıyoruz. Hani 1 kilo nohut tarzı değil toplu alıyoruz. Ben hiç 5 kg pirinç aldığımızı hatırlamıyorum mesela hep büyük miktarlarla baldo falan lıyoruz.
Sonra süt konusu ise ayda ortalama olarak 25 paket - 1 lt olanlardan - süt tüketiyoruz. Kimi zaman bu Bimden oluyor kimi zaman Sütaş falan gayette uygun fiyata alabiliyoruz.

Pazara falan da eğer buraya gelirseniz bir uğramanızı tavsiye ediyorum fiyatları da görmüş olursunuz. Ütopik dünyanız tarzı dalga geçerek ne yapmaya çalışıyorsunuz onu da bilmiyorum.
Kuruyemişimiz de var memlekete gidince toplu olarak alıyoruz gayette güzel yiyoruz. Pasta börekte ben yapıyorum gayet. Yufka da gidiyor eve mangal da yapıyoruz. Ağdaya gitmiyorum evde kendim yapıyorum. Kaş bıyık için kuaföre gidiyorum ha onun da fiyatını söyleyeyim kaş+bıyık = 7 tl biz de. Kesim = 20 tl
Öyle küçücük sokak arası diye küçümsenen kuaförlerden de değil gittiğim kuaför belki bilmek istersiniz.

Kahve = nescafe alıyorum gold olanlardan< Kola da alıyoruz ben tüketmesemde kardeşlerim tüketiyor. Eğer alma vaktini bilirseniz herşey çift çift giriyor eve. Keşke dalga geçmek yerine birşeyleri takip etmeyi bilseydiniz. Size göre ütopik olan dünyamı kavrayabilirdiniz belki.
Temizlik vb. şeyler için gerekli olanları başka mesajda yazmıştım gerçi çokta farketmez benim için artık. Umarım istediğiniz cevapları alabilmişsinizdir.

İyi akşamlar dilerim size.

Anladım ,ama ne kadar takip etsen de evdeki hesap çoğu zaman çarşıya uymuyor ..Bir de bizim artık bir şeyleri takip edebilme zamanımız olmuyor belki ondandır,söylediklerin bana gerçekten ütopik geldiği için öyle yazdım çünkü ben sizin bahsettiğiniz rakama değil 5 kişi 2 kişi geçindiremezdim ama kim bilir belki ben beceriksizimdir onu şimdi çözümleyemeyeceğim..
Benim biraz lükslerim var belki o konuda hesabı tutturamıyor olabilirim bir kere elim çok açıktır misafir gelse kendimi sapıtırım daha fazla ne yapsam diye bunlar gereksiz.Bir yere gitsem çoğu zaman ben öderim para hesabı yapmam ,çoğu insan görüyorum bir çayın hesabını yapan ( Annem bana elin bol kıçın açık der ) doğru söylüyor galiba ..Bir şeyleri ucu ucuna denkleme huyu bende küçükkende yoktu 30 yaşına geldim hala yok bu huyumdan bende mutsuzum..
Mesela evde tek kişide olsam üç kişi de aynı peynir çeşidi alırım ,çoğu zaman yenmez onlar hep çöpe gider ..
Ben biraz israfçıyım ama sizde kabul edin artık o söylediğiniz miktar az ..Ama insanlar üzerinize geldikçe hırçınlaşıp daha fazla örnek vermeye başladınız ama işte diyorum evde eksik bitmez o yüzden diğerleri ve bana az geldi miktarınız .
Yine de bu söylediğiniz rakama ev geçindirebiliyor ise babanız tebrik ederim ..

Aslan burcu musunuz ? Eli bol kıcı acıklar aslanlar olut genelde

Temmuz 2015 itibariyle bir ailenin sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı yani açlık Sınırı 1.328.92 liradır, bu rakam sadece gıda harcaması için belirlenmiş fiyattır, bu durumda 1.400 lirayla geçinmek hiç kolay değil, Haklısınız ve Allah yardımcınız olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…