1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

Elektrik belli saatler de ucuz belli saatlerde 3 katı oluyor .Tarifenin nasıl öğrenin bakalım. Mesala elektrikli şofben termisifon varsa çok yakıyor .Elektrik de bende 16.00 22.00 arası sayaç uçuyor .

Ay bunları nerden öğreniyonuz ya valla hiç bilmiyorum şu tasarruf işlerini. 16-22 arası daha pahalı mı oluyormuş?

20 lirayla ne alıyorsun pazardan canım?
2 kişiyiz akşam üzeri de cıksam harcadıgım para 70 tlden aşağı düşmedi :=)

Her şey dediğiniz nedir ben cidden bunu merak ediyorum.
Keşke market fişlerini atmasaydım da neler almışım baksaydım
Yani herseyo derken mesela sarkuteri aliyoruz.zaten evde bi tek ben kahvalti ediyorum.esim cok erken gittigi icin kahvalti aliskanligi yok.ben parca et yiyemiyorum.ayda bir kilo kiyma bize yetiyor.zaten sebze meyve pazardan aliyorum.bazi urunleride marketlerin kendi markalarini tercih ediyorum.eve toplu alisveris yapmiyoruz.toplu yaptigimizda kendimizi kaybedip fisi kabartiyoruz evet.daha once calistigim donemlerde is yerinden yemek fisi veriyorlardi aylik 330 lira.ben bununla en fazla 250 liralik alisveris yapiyordum.dedigim gibi heray hersey bitmiyor ki.gerci simdi bebis gelecek bizimde kabarir masrafimiz

Herkesin yasam standarti farklı ve konu sahibi bazi seylerin ters gittiginin farkinda. bazilari icin meyve yemek luksken(ki asla degil) bazilari icin güzel bir tatil yapmak siradan bir ihtiyac (bence de senede bir tatil yapmak bir ihtiyactir)

oyle ooo 1400 lirayla gecinilir demekle olmuyor. gunes balcikla sivanmaz

kız ben kira da ödemiyorum ama geçinemiyorumm daa 2500 lira ile

20 lirayla ne alıyorsun pazardan canım?
2 kişiyiz akşam üzeri de cıksam harcadıgım para 70 tlden aşağı düşmedi :=)
Izmirde yasiyorum ben.su an pazarda patates,biber,sogan kilosu 1 lira.domates aksam ustleri 50 kurus.her turlu yesillik 5 demeti 1 lira.taze fasulye 3 lira.patlican 1,5 lira.meyve birazcik pahali mesela uzum 3 lira.ama seftali 2 lira.karpuz 50 kurus.ne bilim simdilik aklima gelen bunlar.

Ben de toplu yapmıyorum çünkü aldıklarım bozuluyor. Pazardan aldıklarım br haftada bitmiyor o yüzden günlük alıyorum. Ona rağmen en az 500 vardır komple mutfak, temizlik masrafımız

Ben de toplu yapmıyorum çünkü aldıklarım bozuluyor. Pazardan aldıklarım br haftada bitmiyor o yüzden günlük alıyorum. Ona rağmen en az 500 vardır komple mutfak, temizlik masrafımız
Dogrudur.mesela benim kayinvalidemde market harcamasi fazladir.ornek tuvalet kagidini markasiz almazda gider solo alir gibi.ne bileyim oda kokusu alir.mesela onlarin et harcamalari fazladir.kayinvalidem cogu yemegi etli yapar gibi.esimle ben sevmiyoruz mesela

kız ben kira da ödemiyorum ama geçinemiyorumm daa 2500 lira ile

Hayat standardı farkı devreye giriyor sanırım. Ama ayağını yorganına göre uzatırsan geçinilir. Çok mu gezip tozuyon kubraaa az evde otur sende
Mesela kendimden örnek vereyim. İlk evlendiğimizde gelirimiz 1500dü. 500ü kiraya gidiyordu. Biz aylarca 1000 tl ile geçindik. Hem de Ankara'da. Üstelik arabamız 50krs yakan bir modeldi sünger gibi benzin içiyordu. Ama geçiniyorduk. Valla şimdi düşününce nasıl geçiniyormuşuz ya ben de anlamadım

bu saydıklarından 1 er kilo alıryorsun sanırım :=) yani her seyden 4-5 adet :=)
hadı haftanın 7 gününe bölmesek bile sebzeyı 3 günü için bile yetmez bence
20 lira pazar için gercekten cok az.

bu saydıklarından 1 er kilo alıryorsun sanırım :=) yani her seyden 4-5 adet :=)
hadı haftanın 7 gününe bölmesek bile sebzeyı 3 günü için bile yetmez bence
20 lira pazar için gercekten cok az.
Valla herseyi 1 er kilo almiyorum.mesela her hafta sogan almiyorum.fasulyeyi yarim kilo alip haftalik tuketiyoruz.haftanin her gunu sebze yemiyoruz.baklagildir vs.haftanin gunlerine sikistiriyorum.yetiyor sukur olsun.

keşke gezsem hiç değil yiyorum derim kız 1500 kredi ödüyorum düğün borcu tek başına düğün yapmak çok zor özellikle bizim buralarda rahat 700 lira da hastane masrafımız oluyor 150 lira da fatura tamam kalanıyla da gezemiyorumm

Ama işte sen kredi ödüyormuşsun o ayrı, sordum ya ben de konu sahibine borc mu ödüyorsunuz diye. Sen 2500le geçinmiyorsun o zaman 1000tl ile geçiniyorsun kuzucum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…