- Konu Sahibi lilith2013
-
Canım çok sağolEn cok bu yonunu takdir ettim
Kimseden gecinmeyiz borc istemeyiz dedin
Gelene ikramimi yaparim elim de bos gitmem dedin ya aferin sana
İnsallah bol bereketli gonlunce harcayacagin gelirlerin de olur
Elektrik belli saatler de ucuz belli saatlerde 3 katı oluyor .Tarifenin nasıl öğrenin bakalım. Mesala elektrikli şofben termisifon varsa çok yakıyor .Elektrik de bende 16.00 22.00 arası sayaç uçuyor .
20 lirayla ne alıyorsun pazardan canım?Sahsen 300lira yetmez deniyor ama herkesin hayat standardi farkli.
Mesela ben pazara aksam ustleri gidiyorum daha uygun oluyor.en fazla 20 lira harciyorum cokta rahat yetiyor.
Yag dedigin nedir ki.5 litrelik bir yag zaten her ay bitmiyor.
Bakliyat almaya kalksan ayni sekilde bir paket fasulye bile bir ay gidiyor bana.
5 kg deterjani bol bol iki ay kullaniyorum.
Su an aklima gelenler bunlar.yani diyecegim o ki her ay ayni seyleri almiyorsunuz.kalabalik aileler icin birsey diyemiyecem.dedigim gibi herkesin hayat standardi farkli.ben her ay 300 liralik alisveris yapamiyorum yapmasamda masalah herseyimizide yiyoruz sukur
Yani herseyo derken mesela sarkuteri aliyoruz.zaten evde bi tek ben kahvalti ediyorum.esim cok erken gittigi icin kahvalti aliskanligi yok.ben parca et yiyemiyorum.ayda bir kilo kiyma bize yetiyor.zaten sebze meyve pazardan aliyorum.bazi urunleride marketlerin kendi markalarini tercih ediyorum.eve toplu alisveris yapmiyoruz.toplu yaptigimizda kendimizi kaybedip fisi kabartiyoruz evet.daha once calistigim donemlerde is yerinden yemek fisi veriyorlardi aylik 330 lira.ben bununla en fazla 250 liralik alisveris yapiyordum.dedigim gibi heray hersey bitmiyor ki.gerci simdi bebis gelecek bizimde kabarir masrafimizHer şey dediğiniz nedir ben cidden bunu merak ediyorum.
Keşke market fişlerini atmasaydım da neler almışım baksaydım
kız ben kira da ödemiyorum ama geçinemiyorumm daa 2500 lira ileKira ödenmiyorsa 1400 lira ile 3 kişi geçinilir. Ki 2si zaten orta yaşlı gezcem tozcam sinemaya gitcem gibi dertleri de yoktur sanıyorum.
Asıl ben sormak istiyorum size, nasıl geçinemiyorsunuz ya? Borcunuz harcınız mı var?
Izmirde yasiyorum ben.su an pazarda patates,biber,sogan kilosu 1 lira.domates aksam ustleri 50 kurus.her turlu yesillik 5 demeti 1 lira.taze fasulye 3 lira.patlican 1,5 lira.meyve birazcik pahali mesela uzum 3 lira.ama seftali 2 lira.karpuz 50 kurus.ne bilim simdilik aklima gelen bunlar.20 lirayla ne alıyorsun pazardan canım?
2 kişiyiz akşam üzeri de cıksam harcadıgım para 70 tlden aşağı düşmedi :=)
Ben de toplu yapmıyorum çünkü aldıklarım bozuluyor. Pazardan aldıklarım br haftada bitmiyor o yüzden günlük alıyorum. Ona rağmen en az 500 vardır komple mutfak, temizlik masrafımızYani herseyo derken mesela sarkuteri aliyoruz.zaten evde bi tek ben kahvalti ediyorum.esim cok erken gittigi icin kahvalti aliskanligi yok.ben parca et yiyemiyorum.ayda bir kilo kiyma bize yetiyor.zaten sebze meyve pazardan aliyorum.bazi urunleride marketlerin kendi markalarini tercih ediyorum.eve toplu alisveris yapmiyoruz.toplu yaptigimizda kendimizi kaybedip fisi kabartiyoruz evet.daha once calistigim donemlerde is yerinden yemek fisi veriyorlardi aylik 330 lira.ben bununla en fazla 250 liralik alisveris yapiyordum.dedigim gibi heray hersey bitmiyor ki.gerci simdi bebis gelecek bizimde kabarir masrafimiz
Dogrudur.mesela benim kayinvalidemde market harcamasi fazladir.ornek tuvalet kagidini markasiz almazda gider solo alir gibi.ne bileyim oda kokusu alir.mesela onlarin et harcamalari fazladir.kayinvalidem cogu yemegi etli yapar gibi.esimle ben sevmiyoruz meselaBen de toplu yapmıyorum çünkü aldıklarım bozuluyor. Pazardan aldıklarım br haftada bitmiyor o yüzden günlük alıyorum. Ona rağmen en az 500 vardır komple mutfak, temizlik masrafımız
kız ben kira da ödemiyorum ama geçinemiyorumm daa 2500 lira ile
bu saydıklarından 1 er kilo alıryorsun sanırım :=) yani her seyden 4-5 adet :=)Izmirde yasiyorum ben.su an pazarda patates,biber,sogan kilosu 1 lira.domates aksam ustleri 50 kurus.her turlu yesillik 5 demeti 1 lira.taze fasulye 3 lira.patlican 1,5 lira.meyve birazcik pahali mesela uzum 3 lira.ama seftali 2 lira.karpuz 50 kurus.ne bilim simdilik aklima gelen bunlar.
gereksiz harcamalar yaparsan 8 bin bile olsa gecınemezsınkız ben kira da ödemiyorum ama geçinemiyorumm daa 2500 lira ile
Valla herseyi 1 er kilo almiyorum.mesela her hafta sogan almiyorum.fasulyeyi yarim kilo alip haftalik tuketiyoruz.haftanin her gunu sebze yemiyoruz.baklagildir vs.haftanin gunlerine sikistiriyorum.yetiyor sukur olsun.bu saydıklarından 1 er kilo alıryorsun sanırım :=) yani her seyden 4-5 adet :=)
hadı haftanın 7 gününe bölmesek bile sebzeyı 3 günü için bile yetmez bence
20 lira pazar için gercekten cok az.
keşke gezsem hiç değil yiyorum derim kız 1500 kredi ödüyorum düğün borcu tek başına düğün yapmak çok zor özellikle bizim buralarda rahat 700 lira da hastane masrafımız oluyor 150 lira da fatura tamam kalanıyla da gezemiyorummHayat standardı farkı devreye giriyor sanırım. Ama ayağını yorganına göre uzatırsan geçinilir. Çok mu gezip tozuyon kubraaa az evde otur sende
Mesela kendimden örnek vereyim. İlk evlendiğimizde gelirimiz 1500dü. 500ü kiraya gidiyordu. Biz aylarca 1000 tl ile geçindik. Hem de Ankara'da. Üstelik arabamız 50krs yakan bir modeldi sünger gibi benzin içiyordu. Ama geçiniyorduk. Valla şimdi düşününce nasıl geçiniyormuşuz ya ben de anlamadım
gereksiz harcamalar yaptığımı nereden çıkardınız?gereksiz harcamalar yaparsan 8 bin bile olsa gecınemezsın
ev kira değilgereksiz harcamalar yaptığımı nereden çıkardınız?
az önce yaptığım harcamaları yazdım bi okuyun istersenizev kira değil
ve 2500 yetmıyor.
yorumda borcsuz yetmıyormus gıbı geldıaz önce yaptığım harcamaları yazdım bi okuyun isterseniz
keşke gezsem hiç değil yiyorum derim kız 1500 kredi ödüyorum düğün borcu tek başına düğün yapmak çok zor özellikle bizim buralarda rahat 700 lira da hastane masrafımız oluyor 150 lira da fatura tamam kalanıyla da gezemiyorumm
aksi takdirde o kadar para ileyorumda borcsuz yetmıyormus gıbı geldı
o yuzden öyle dedım. kredi ve borclar varsa elbette yetmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?