1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

E="SVincent, post: 42069418, member: 548591"]Siz beni nereden anlıyorsunuz cidden anlamıyorum. BEN KENDİ AİLEM AYDA 300 TL İLE GEÇİNİYOR DEMEDİM. Bunu dakaç sefer açıkladım anlamak istemiyorum. Alışveriş yapmadığım belliymiş ?? Nereden belli. Bizimburada gayette bir kalıp peynir 8 tl. Kaç kere açıkladım diyorum ki elbette ki şehirden şehire farklılık gösterir ama oluyor demek ki .
Kusura bakmayında geçinemiyoruz deyip sırf x lt z. yağına bilmem ne kadar vermek sonra farklı harcamalaryapmak garip gelmiyorda benim söylediklerim mi garip geliyor.

Açın migroskop u bir bakın 5 lt komili riveara zeytin yağı = 56.95
Yudum omge 3 ayçiçek yağı 5 tl = 22.95

Demek ki neymiş 100 tl harcanmadan da kaliteli zeytin yağı alınıyormuş ya da ayçiçek yağı. Hem de Türkiye geneli bir marketten fiyat verebiliyormuşum.

Komiksiniz cidden. Basit bir örnek vermeyi ne hale getirdiniz bravo.[/QUOTE]
Şimdi sızma zeytinyağı farklı fiyat diğeri başka. Sanki bir çeşit zeytinyağı var gibi yazmışsınız. Insanlar ne seviyorsa onu da mı almasın. O kadar zor şartlarda geçiniyor insanlar. Keşke yeter yetiyor deneceğine başka şeyler yapılsa

Ara sıra yaptığım birşeydi. Bazeen cidden çok çok masraflı olabiliyor. Dediğim gibi yüklenmekte istemiyordum. Ama haklısınız. Bundan sonra dikkat ederim. Teşekkür ederim :)

Oyleyimdir evet boyle sinirlenince hakaret etmekten baska bisey yapamayanlara da bayilirim, alintiladim yazdiklarini, 300 lira yeter diyen de sensin, listeyi 3 kisilik aileye uyarladim diyen de sensin, toplam 650 liralik erzak alan da sensin ama anlayisi kit olan benim hı hı evet

Kaç yaşındasın. Ayakların yere sağlam mı, yamuk mu basıyor buradan bilemeyiz. ben sadece size değil, bu forumu okuyan bayanlara da bir öz eleştri yapmak istemiştim.. Ama tabi herkes anlamak istediğini anlıyor.. Umarım asgari ve emekli maaşları iyileşir. Atanamayan öğretmenler ve memurlar atanır.. Hayat kalitemiz artar. Mutlu ve esin dolu günler bu ülkede yaşayan herkese gelir..

Aslında ilginç bir cevap verecektim ama banlanmak istemedim.. Hakaret olarak algılamanız da çok ilginç gerçekten. Ama öylediyorsanız öyledir tabi ki. Eminim ki benden daha iyi biliyorsunuzdur haklısınız.

Siz kendi cevap tarzıniza bir baksanıza da oylr bana deseniz keşke :)) ben bu parayla çok rahat geçiniyorum eksigim gedigim yok diyen insanları anlamakta zorlanıyorum. Dese ki yetişmiyor evet pek et yemiyoruz ama sukur:)) o da değil .. aylık 10 bin alanlar kadar rahat yaşadığını iddaa etmek ne demek. Eti meyve sebzeyi lüks görmek ayda 1 2 yiyoruz hiç birseyimiz de eksik değil ne demek. Konu sahibine yüklenmiştir yok israf ediyorsunuz bütçe bilmiyorsunuz... Siz ayda bir kere et yediğiniz için sukrederken o bundan yakinabilir anlatabiliyormuyum?? Yakınması da normal olan...

Pelin hanım sizden rica ediyorum. Bana EKSİKSİZ tam anlamıyla hangi şehirdeyseniz ona göre bir liste yazabilir misiniz ? Gerçekten merak ediyorum.

Bi kere pazar haftalik 20 değil 50 tutar, yani ayda 80 degil 200 eder. Ayrica dediğim gibi haftada 1-2 kere olsa dondurma cikolata çerez vs yenir, madem o kadar rahat geciniyorsunuz birer avuc badem yiyin en azindan
Diyelim ki liste tam, yine de mutfak kalemleri 600 u gecmis, demek ki neymis 300 temel gida maddelerinin yarisini bile karsilamiyormus.

peki

Bi kere pazar haftalik 20 değil 50 tutar, yani ayda 80 degil 200 eder. Ayrica dediğim gibi haftada 1-2 kere olsa dondurma cikolata çerez vs yenir, madem o kadar rahat geciniyorsunuz birer avuc badem yiyin en azindan

Canımsın benim bademe ihtiyacım yok. Yeteri kadar yüksek bir IQya sahibim çok şükür. Beyin hiperaktivitem bana yetiyorda artıyor bile. Biraz sana da vermemi ister misin ?? İhtiyacın var gibi duruyor.
Yazdığınız herşeydemükemmel ötesi gerçekten. Tebrik ederm. Size ve ailenize bol kazançlar dilerim. Sağlıkla mutlulukla harcarsınız inşallah.

Cok samimi geldi mesajiniz
Sukur az kalmis ev krediniz
Allah agiz tadiyla oturmak nasip etsin
Sağol canım,o bunu giyiyor bende alayın,o yemeğe gidiyor bende gideyim,onun eşi hediye almış bende isterim,o çocuğuna bunu almış bende alayım veee ben misafirliğe gittim önüne 6 çeşit pasta koydu yok arkasından cerezini meyvasını verdi dersek hiç bir şeyin sahibi olamayız.Benim durumum bu ben gelene börek ve kek yaparım okadar,Kimseyle aşık atıp kredi kartlarına yüklenecek lüksüm yok,kimseden de borç hayatta isteme gibi huyumuz yok.Allahıma şükürler olsun Beş buçuk yıl önce 47 milyara ev aldık az kaldı

Aylik 300 lira yeter diyip 650 liralik liste yapsam zekamdan suphe ederdim evet ama su an etmiyorum o kadar komik duruma dussem diyecek hicbir sey bulamayinca da karsimdakine hakaret ederdim. Ama neyse ki medeni bir insanim

Aylik 300 lira yeter diyip 650 liralik liste yapsam zekamdan suphe ederdim evet ama su an etmiyorum o kadar komik duruma dussem diyecek hicbir sey bulamayinca da karsimdakine hakaret ederdim. Ama neyse ki medeni bir insanim

İtinayla her mesajınızı beğeniyorum. Her birisini ayrı ayrı alkışlamak istiyorum. Asla hakaret etme niyeti gütmedim ben.. Öyle anlamanız çok yazık. Ama takdiri size bırakıyorum ne de olsa benim zekamdan şüphe edilmeli, komik duruma düşüyorum ve hakaret ediyorum. Zekanızın yolumuzu açması dileği ile pelin hanım.

Sahsen 300lira yetmez deniyor ama herkesin hayat standardi farkli.
Mesela ben pazara aksam ustleri gidiyorum daha uygun oluyor.en fazla 20 lira harciyorum cokta rahat yetiyor.
Yag dedigin nedir ki.5 litrelik bir yag zaten her ay bitmiyor.
Bakliyat almaya kalksan ayni sekilde bir paket fasulye bile bir ay gidiyor bana.
5 kg deterjani bol bol iki ay kullaniyorum.
Su an aklima gelenler bunlar.yani diyecegim o ki her ay ayni seyleri almiyorsunuz.kalabalik aileler icin birsey diyemiyecem.dedigim gibi herkesin hayat standardi farkli.ben her ay 300 liralik alisveris yapamiyorum yapmasamda masalah herseyimizide yiyoruz sukur

Ben kimsenin zekasini elestirecek kadar kaba bir insan degilim cok sukur, hele de senin gibi fazla zekasini dagitmayi teklif edebilecek ozguvende birini elestirmek, kime düşmüş. Sadece boyle kendi tezini kendi curuten sonra da yuzune vurulunca sinirden saga sola saldiran karsisindakinin zekasina hakaret edip kendi fazla zekasini paylasacak kadar iyi niyetli davranislar sergileyen insanlar beni hep cok eglendirmistir

Neyse arkadasin konusunu dagitmayalim bence

Sonuna kadar katılıyorum. Fazla paylaşımcı olmamak lazım ama işte çok olunca bilmiyor insan. Neyse.

Konu sahibi arkadaşımdan da özür dilemek isterim. Ben basit bir örnek vermek istemiştim sadece. Tabi ki olay büyüyüp budaklandı. Allah kolaylıklar versin inşallah kısa zamanda kendinize uygun bir düzen oluşturup düzlüğe çıkarsınız.

Kira ödenmiyorsa 1400 lira ile 3 kişi geçinilir. Ki 2si zaten orta yaşlı gezcem tozcam sinemaya gitcem gibi dertleri de yoktur sanıyorum.
Asıl ben sormak istiyorum size, nasıl geçinemiyorsunuz ya? Borcunuz harcınız mı var?

Her şey dediğiniz nedir ben cidden bunu merak ediyorum.
Keşke market fişlerini atmasaydım da neler almışım baksaydım

En cok bu yonunu takdir ettim
Kimseden gecinmeyiz borc istemeyiz dedin
Gelene ikramimi yaparim elim de bos gitmem dedin ya aferin sana
İnsallah bol bereketli gonlunce harcayacagin gelirlerin de olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…