14 yaşındaki kızımla başım dertte LÜTFEN YARDIM EDİN!

yaxgxmurxsxehri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2007
32
0
96
51
Ankara
14 yaşında 8. sınıfta okuyan bir kız çocuğu annesiyim.kızımla son zamanlarda çok problem yaşamaya başladım.aslında arkadaş gibiyizdir.bana her şeyini anlatır onu dinlerim.birlikte geze dolaşır bir çok şeyi paylaşırız ve bundanda büyük keyif alırız.ancak birkaç gündür bana karşı tavırları değişti.hiç alışkın olmadığım şekilde konuşmaya başladı benimle.oldukça saygısız ve asice konuşmalar.aslında çokda tepki vermedim.sadece yaptığının çok yanlış olduğunu söyledim bana verdiği cevap beni yıktı adeta.cevabı ''kes'' şeklindeydi.biliyorum pişman olacak hatta olmaya başladı bile bunu hareketleriyle belli etmeye başladı bile.ama benim moralim çok bozuldu.2 gündür benimle konuşmuyor.hatta ben işteyken bana senden nefret ediyorum diye mesaj atmış.kendimi çok kötü hissediyorum.ne olur bana yardım edin.bu durumu nasıl atlatabilirim?

merhaba.benim bir danışmanlık merkezim var. anne-baba, öğrenci danışmanlığı yapıyorum.
7 yıl boyunca devam ettirdiğim öğretmenlik hayatımda da şu anda da sizin bu bahsettiğiniz sorunu yaşayan sayısız ebeveynle tanıştım. öncelikle bilmeniz gereken şey bu sorunun sizden değil, çocuğunuzun içinde bulunduğu dönemden kaynaklanması. ergenlik, sbs stresi, karşı cinse duyulmaya başlanan ilgiler vs..
bu dönemde muhakkak ki biraz zorluk yaşayacaksınız. size önerim olabildiğince sakin olmanız, rahatsızlıklarınızı kesin ama samimi bir dille aktarmanız.
ben seni çok seviyorum, fakat aramızdaki kırgınlıklar beni üzüyor şeklinde bir dil kullanmanız. eğer konuşmakta sıkıntı yaşıyorsanız, mektup yazmayı deneyin.
umarım bu zor dönemi en az hasarla atlatırsınız

Son düzenleme:
Tam ergenlik dönemi
Aksilikleri olabilir siz de anlayışla karşılamışsınız
ama senden nefret ediyorum mesajı ne oluyor ki?
Bence konuşmayı deneyin belki bilmediğiniz bir şeye kırılmıştır.
TAbi bu yaptığını haklı kılmaz ama ..

Sabır,sabır,sabır..başka bir şey yapamayacaksınız.Ergenlik döneminin en yıkıcı bölümündesiniz,hepsi geçecek ama dediğim gibi sabredecek ve uyuma devam edeceksiniz.

kendi ergenlik günlerm geldi aklıma nneciğimi ne çok üzmüşümmm:gitme:klava:

herşeyden önce öğüt vermekten kaçının benı en çok bu sinirlendirirdi şimdi anlıyorum ne kadar da haklıymış ama o zaman öyle düşünmüyordum işte.... başka bir sıkıntısı vardır belki acısını sizden çıkarıyor, insan en yakınındakinden alır ya hırsını bilir ki ne yaparsa yapsn sırtını dönemz o ki bu genelde annelerimizdir... sabırlı olmanızı öneririm size nacizane çok fazla üstüne gitmemeye çalışın ve ne yaparsa yapsn onu çok sevdiğinizi söyleyn her defasnda o sizdn nefret ettiğini söylese bile...

gerçektn çok sıkıntılı ve zor bir dönem hem onun için hem sizin için, allah kolaylık versn...olumunekankayizsmile

öncelikle çok teşekkür ederim.bende konuşmayı çok istiyorum ama pek yanaşmıyordu.ancak bugün hafif hafif sinyal vermeye başladı.sanırım biraz daha sakinleşince konuşmam daha iyi olucak.çünkü ne desem ona adeta batıyor.aslında aramızda çok kuvvetli bir bağ vardır kızımla.eminim oda yaptığından dolayı üzüntü duydu.inşallah çabuk atlatırım

herkese çok teşekkür ederim.sabırla bekliyorum.umarım yarın güzel bir gün olur.hem yarın izin günüm.kızımında okuldan arta kalan vaktinde beraber bişeyler yapıp durumu biraz olsun kurtarırız belki.anneme anlattımda olayı bana gülümsedi kendini unuttun herhalde dedi.demekki hepimiz geçtik bu dönemden.ama anne olarak bunu yaşamak hakikaten çok zormuş.

şu an sizden ne kadar uzak dursa da aslında en çok ihtiyaç duyduğu şey sizsiniz. vücuduna, sesine , arkadaşlarına , beğenilerine, duygularına bir şeyler oluyor ve şu an bundan çok endişe duyuyor. bu duyduğu endişeyle de hırçınlaşabiliyor tabiki kahrını çekeceğinden emin olduğu anneyi hedef alıyor.
siz eğer konuşmak istediğini anladıysanız hemen harekete geçin çünkü sizden özür dilemesi onun için çok zor bir eylem olacaktır. eğer bu dönemlerde kendini yalnız hissederse ilgiyi arkadaş çevrelerinde arayıp daha çok yaralanabilir. mutlaka atlatacaksınız bu dönemi rahat olun

htcvlkn beni çok rahatlattınız.söylediklerinizi kulak ardı etmeyip hemen yarın konuşacağım çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…