• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yasinda sürekli sac düzleştirici kullanan ergene care önerileri

arteemis

Dünyalılardan tiksiniyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
19 Mayıs 2010
1.564
4.723
333
Merhabalar
14 yaşında bir kızım var tam bir ergen .saçları İnce telli ve dalgalı hafif de kabarıyor. sürekli saçını düzleştiriyor.arzumun düzleştiren tarağı var , Neredeyse normal tarak yerine sürekli onu kullanıyor. Ne kadar saçlarına zarar veriyorsun diye uyarsam da Maalesef bir kulağından girip öbüründen çıkıyor.
Ben de buna çare arıyorum.aklıma kuaförlerde yapılan keratin düzleştirme işlemi geldi. Evet fazla kimyasala maruz kalacak ama en azından Yılda iki kez yaptırırım saç düzleştiriciden kurtuluruz diye düşünüyorum. ya da Dyson airwrap alsam, yine de düzleştirecek Ama en azından daha az saçlarına zarar verse mi diyorum
açıkçası ikisi konusunda da tamamen Kararsızım bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Maalesef bir kulağından girip öbüründen çıkıyor.
😂😂 Ben de eskiden saçımın dümdüz halini çok severdim. Keratin düzleştirme saça zarar veriyor diye biliyorum. Keratin sürdükten sonra saçı düzleştirmek saç tellerinde hasar bırakıyormuş. Ben yaptırmadım ama annem denedi, ilk birkaç hafta sevdi sonra sanki saçım çok yıprandı demeye başladı. Herkeste aynı mı olur bilemem 🤷 Kızınız bu arada eminim bir süre sonra bu işkenceden vazgeçecektir. Ama bunun için birkaç yılcık kadar gerekebilir 😅

Merhabalar
14 yaşında bir kızım var tam bir ergen .saçları İnce telli ve dalgalı hafif de kabarıyor. sürekli saçını düzleştiriyor.arzumun düzleştiren tarağı var , Neredeyse normal tarak yerine sürekli onu kullanıyor. Ne kadar saçlarına zarar veriyorsun diye uyarsam da Maalesef bir kulağından girip öbüründen çıkıyor.
Ben de buna çare arıyorum.aklıma kuaförlerde yapılan keratin düzleştirme işlemi geldi. Evet fazla kimyasala maruz kalacak ama en azından Yılda iki kez yaptırırım saç düzleştiriciden kurtuluruz diye düşünüyorum. ya da Dyson airwrap alsam, yine de düzleştirecek Ama en azından daha az saçlarına zarar verse mi diyorum
açıkçası ikisi konusunda da tamamen Kararsızım bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Bunlar da birer dönem. Fazla müdehale etmeyin bence. Saçlarının sağlıksız olması çocuğun sağlığı açısından tehlike oluşturmaz. Ama kimyasallar oluşturur. Dyson deneyebilirsiniz, onun da yorumlarını çok fanatikçe buluyorum, dürüst değerlendirme var mı bilmiyorum.

😂😂 Ben de eskiden saçımın dümdüz halini çok severdim. Keratin düzleştirme saça zarar veriyor diye biliyorum. Keratin sürdükten sonra saçı düzleştirmek saç tellerinde hasar bırakıyormuş. Ben yaptırmadım ama annem denedi, ilk birkaç hafta sevdi sonra sanki saçım çok yıprandı demeye başladı. Herkeste aynı mı olur bilemem 🤷 Kızınız bu arada eminim bir süre sonra bu işkenceden vazgeçecektir. Ama bunun için birkaç yılcık kadar gerekebilir 😅
Aslında cok hoş dalgalı saçları var ama ergenlerde mantık kalmıyor dış görüntü konusunda inşallah bu süreç hızlı gecer

Bunlar da birer dönem. Fazla müdehale etmeyin bence. Saçlarının sağlıksız olması çocuğun sağlığı açısından tehlike oluşturmaz. Ama kimyasallar oluşturur. Dyson deneyebilirsiniz, onun da yorumlarını çok fanatikçe buluyorum, dürüst değerlendirme var mı bilmiyorum.
Dyson yorumları fena muazzam Ben de orada tereddütteyim. fiyatı da fantastik bence
acaba burada birebir kullanan biri yorum yazar mı diye konu açtım açıkçası

ergen iste. keratine götürsen eski dalgali haline özenir.
bence birak ne hali varsa görsün:) sac besleyici vitamininin oldugu yemekleri sebzeleri bol bol yesin a b e vitaminli, kolejenli kemik iliklleri yesin:) doktorunuzun onerdigi takviye varsa onlari alsin, bir sey olmaz saclarina.
ergenken hangimiz sacimiza s.cip batirmadik ki? ben 90liyim, utu vardi zamaninda ütü yapardik. yine benim saclarim kalin telli, gür, düz falan. cok yapmazdım. ablaminkiler hem ince telli hem kolay elektriklenen dalgali saçlardi. onun duzlestirmedigi , utu yapmadığı an yoktu yani. zamanla tabii ki saclar Einstein sacina döndü. ama ne zaman büyüdü,dikkat etmeye basladi kullandigi seyin icerigine, vitaminlerine, beslenmesine vs o zaman saclari eskisinden de guzel oldu

Merhabalar
Kalici uygulamalar yaptirmayin derim. Duzlestiriciden vazgecmiyorsa saca en az zarar vericek bir urun twrcih edin. Bir de saca onden surulen urunler var yanmasin kirilmasin diye onlardan kullandirabilirsiniz. İnanin ben de o donemlerde haftada iki y duzlestirir ya okul oncesi kuafore ugrar fon cektirir oyle goderdim okula. Evet yipraniyor tabiki ama bu donemi bittiginde inanin toparliyor sac elinde kalmiyor yani. Ben de yillarca fondu duzlestirirciydi boyaydi cok ugrastim sacimla ama bir sey olmadi. Suan cok saglikli saclarim var. Kiziniz da tam kendiyle ugrasicagi donemde. Gecicektir.

Merhabalar
Bu bir geçiş evresi siz uyardıkça daha tatlı gelecek. Bende o yaşta hep düzleştirici kullanırdım şu an ise hiç kullanmıyorum. Biraz zaman verin besleyici yağlar felan alın saç yakmayan spreylerden alın inatlaşmayın bence

Sac bakım yaglari alın duzlestirmeye devam etsede bakim yagi, bakim sutu falan kullanip daha az hasar alir saclari en azindan. Onun disinda kimyasal islemi hic tavsiye etmem bu kimyasallar vucuttan atilamiyor ve sagliga zararli hale geliyor. Ergenlik gectikce gecer bu haller hepimiz gectik bu yollardan fazla dert etmeyin.

Back