onde gidebilir gelisimi bence bunu sorun etme.bazi bebekler iri olabiliyor onemlinolan saglikli olmasi.biz 14 haftalikken cinsiyetini gormustuk biz bariz cikinti vardi dr pipi gibi gordum %70 erkek demisti sonra %100 oldugunu anladik ilerleyen haftalardaHerkese hayırlı akşamlar dilerim.
Bugün doktor randevum vardı ve bebeğim 13 hafta 5 günlük ultrasonda 14 haftalık göründü gününden önde gidiyor.
Doktorum bunun normal olduğunu söyledi ama internette araştırmalarıma göre gününe göre boyu ve gramı fazla geldi bana.
Normalde 8 9 cm görünüyor haftasına göre ama benim ki 11 küsür cm ve 105 gr.
Gram olarakta nette 45 65 arası en fazla.
Sizce normal mi yani araştırmalarıma göre fazla geldi de bana. Sizde durumlar neydi ve ya şuan nasıl içimde bi korku oluştu. 2 li taramaya da geç kalmısım cinsiyetide göstermedi. Pek hareketli değildi oysa çikolata yemiştim.
Sizce normal mi acaba ne zaman gitsem hep poposu dönük sadece kolu bacağı oynuyor arada.
Siz cinsiyeti ne zaman öğrendiniz?
Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Öncelikle sağlıkla gelsin. Birde lütfen testlerini kaçırma derim. Sağlıklı olup olmadığını anlaman için o testlerin çok yardımı dokunacak sana. Diğerlerini mutlaka yaptır. 13+4 zaten 14 haftalık demek 13 bitmiş 14 ün içinde. Gelişimin önde gitmesi 3-4 gün için normal diyorlar anormal olan kaç gün onu hiç sormadım. Benim bebeğimde 13+da ki boyutu şöyleymiş 7.5 cm bebekten bebeğe değişebilir ama 11 küsür santim baya uzunmuş :) en sağlıklı bilgini doktor verir. Sıkıntı yok dediyse araştırma derim. Kafa bulanıyor çübkü.Herkese hayırlı akşamlar dilerim.
Bugün doktor randevum vardı ve bebeğim 13 hafta 5 günlük ultrasonda 14 haftalık göründü gününden önde gidiyor.
Doktorum bunun normal olduğunu söyledi ama internette araştırmalarıma göre gününe göre boyu ve gramı fazla geldi bana.
Sizce normal mi yani araştırmalarıma göre fazla geldi de bana. Sizde durumlar neydi ve ya şuan nasıl içimde bi korku oluştu. 2 li taramaya da geç kalmısım cinsiyetide göstermedi. Pek hareketli değildi oysa çikolata yemiştim.
Sizce normal mi acaba ne zaman gitsem hep poposu dönük sadece kolu bacağı oynuyor arada.
benim bebeğimin kilo boyu da hep verilen bilgilerin üstünde çıkıyor ve 5 gün falan önde gidiyor gelişimi..internette vs hep ortalama ölçümler veriliyor canım..14 haftalıkken gittiğimde bir gün geriden çıktı doktora tereddütle sorduğumda güldü ve bir iki günün bir haftanın lafı olmaz önemsiz dedi şuanda önde gidiyor...cinsiyetini 15. haftada öğrendik ama beşinci aya kadar falan göstermeyen oluyormuş bide ikili taramada benim bebeğimde sürekli uyuyordu doktor sürekli uyandırmaya çalışıyor bizim bıdık uyanmadı bir türlü ve bir hafta sonraya tekrar çağırdı artık :) şimdi ise yerinde durmuyor :) endişe etme :)Herkese hayırlı akşamlar dilerim.
Hiç göstermedi kendini nedense. Inşallah hareketlenir zamanla acaba uyuşuk mu biraz diye düşündüm babası gibi uykuya düşkün olucak heralde :)onde gidebilir gelisimi bence bunu sorun etme.bazi bebekler iri olabiliyor onemlinolan saglikli olmasi.biz 14 haftalikken cinsiyetini gormustuk biz bariz cikinti vardi dr pipi gibi gordum %70 erkek demisti sonra %100 oldugunu anladik ilerleyen haftalarda
Evet bana da uzun geldi tam olarak 11.8 cm 105 gr ortalamaların üstünde genelde bu boyutlar 16 haftalık bebeklerde demek ki iri olucak hep böyle devam edip sağlıklı olsun geri kalmasında.Öncelikle sağlıkla gelsin. Birde lütfen testlerini kaçırma derim. Sağlıklı olup olmadığını anlaman için o testlerin çok yardımı dokunacak sana. Diğerlerini mutlaka yaptır. 13+4 zaten 14 haftalık demek 13 bitmiş 14 ün içinde. Gelişimin önde gitmesi 3-4 gün için normal diyorlar anormal olan kaç gün onu hiç sormadım. Benim bebeğimde 13+da ki boyutu şöyleymiş 7.5 cm bebekten bebeğe değişebilir ama 11 küsür santim baya uzunmuş :) en sağlıklı bilgini doktor verir. Sıkıntı yok dediyse araştırma derim. Kafa bulanıyor çübkü.
Inşallah bir sonra ki 18. Haftada hemde 3lü tarama var inşallah sağlıklı olsunda.benim bebeğimin kilo boyu da hep verilen bilgilerin üstünde çıkıyor ve 5 gün falan önde gidiyor gelişimi..internette vs hep ortalama ölçümler veriliyor canım..14 haftalıkken gittiğimde bir gün geriden çıktı doktora tereddütle sorduğumda güldü ve bir iki günün bir haftanın lafı olmaz önemsiz dedi şuanda önde gidiyor...cinsiyetini 15. haftada öğrendik ama beşinci aya kadar falan göstermeyen oluyormuş bide ikili taramada benim bebeğimde sürekli uyuyordu doktor sürekli uyandırmaya çalışıyor bizim bıdık uyanmadı bir türlü ve bir hafta sonraya tekrar çağırdı artık :) şimdi ise yerinde durmuyor :) endişe etme :)
Sakın aksatma canım ben çok korkmuştum 2’lide çok şükür iyi çıkmıştı. Yani gelişimi güzel gidiyor ama doktor tehlikeli bir durum olsa söylerdi diye düşünüyorum. Ama bunların anlaşılacağı testleri ihmal etme ki için hep rahat olsun. Sağlıkla doğsun bebeğin.Evet bana da uzun geldi tam olarak 11.8 cm 105 gr ortalamaların üstünde genelde bu boyutlar 16 haftalık bebeklerde demek ki iri olucak hep böyle devam edip sağlıklı olsun geri kalmasında.
Ilk bebek olunca heyecan çok oluyor sanırım herşeyden korkuyorum. :)
Testlerimide yoğunluktan unuttum randevumda 13+5 teydi ama gittiğimde 14+1 gözüküyordu artık ense kalınlığını ölçemeyiz 3lü taramayı unutma dedi doktorum.
3lü test için önceden randevu aldım. Inşallah sağlıcakla gelir sizin de yavrunuz.Sakın aksatma canım ben çok korkmuştum 2’lide çok şükür iyi çıkmıştı. Yani gelişimi güzel gidiyor ama doktor tehlikeli bir durum olsa söylerdi diye düşünüyorum. Ama bunların anlaşılacağı testleri ihmal etme ki için hep rahat olsun. Sağlıkla doğsun bebeğin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?