14 günlük bebeğim sarılık

kevse

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2023
50
12
26
Merhaba bebeğim 14 günlük 3 gün yoğun bakımda yattı solunum sıkıntısı ile bir günde mavi ışık da kaldı ama hala sarılık devam ediyor iki günde bir değer düşünüyor sürekli emziyorum sadece anne sütü ile besleniyor bir saati geçmesine dikkat ediyorum onun haricinde ne önerirsiniz şuan Bilrubin değeri 15 di şuan 11 kan tahlilinde kilosu 3310 37+2 günlük doğdu

Bebeğin sarılıgı atmasının tek yolu sürekli beslenip çişini yapması. Benim bebeğimde de vardı doktorlar mamayı biberonu vs hiç önermiyordu emzir deyip duruyordu ama ister istemez ilk günler çok süt olmuyor. Bebekte sarılıktan dolayı çok uyuyor ve güçsüz düşüyor yeterince E emiyor. Baslarım doktoruna dedim sarılık geçene kadar hem emzirdim hem sağdım verdim hem mama verdim biberonla. Şimdi çok şükür sadece meme emiyor 4.5 aylık oldu cokkudu cokkudu emiyor valla. Tavsiyem mama ile desteklemeniz.

Şuan beslemekten başka çare yok bildiğim kadarıyla aç kalmaması lazım önemli olan bu

Sadece anne sütü ile beslenen yenidoğanlarda sarılık 2. aya kadar uzayabiliyor . Bizim öyle oldu. Değer düşüşe geçmiş bu iyi bişey. Bol bol emzirin , emmek için uyanmıyorsa sağıp kaşık veya enjektörle ağzına dökün. Geçmiş olsun.

Bol bol emzirin üstüne mama çiş kaka yaptidikca sarılığı aticak 10gunden sonra olan sarılığı çok korkmayın

Mama sarılığı arttırır diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum

Neden ısrarla mama takviyesi yapmıyorsunuz? Mama hangi tıbbi gerekçe ile sariligi arttırıyor?
Bezleri tartiyormusunuz?
Sariligi atmasının en önemli yolu beslenme ne kdr beslendiğine emin olmanız gerekiyor sariligin bazen beslenme dışı sebepleri oluyor ondan emin değilseniz beslenme üstüne dusmeniz gerekiyor. Uzamış sariligin zararları hakkında bilginiz varmi?

bol bol doyup çiş yapacak, sütünüz yetmiyorsa mama vereceksiniz başka çaresi yok. Benim ikizlerim de sarılıktan hastanede yattı, doğuma giren doktorumuz direkt mama önerdi, ki günde 1 litre belki daha fazla süt sağıyordum ama emmiyorlardı asla.

Mama algılarınızı değiştirin artık, benimle aynı dönem doğum yapan akrabam asla mama vermedi, bana ağız burun büküyordu mama verdiğim için, 18 aylık oldu çocuklarımız, şimdiye kadar 3 kere hastanede yattılar. 1 kere El ayak hastalığı, 2 kere de üşüttüğü için. Maşallah benim çocuklarım bir kere grip oldu, o da grip salgınında eşime iş yerinden bulaştığı için.

Sarılık hemen geçmez, 1 ay uzadı bizim hemde değerler 17 olmasına rağmen. Bol bol doyurun bebeğinizi, geçmiş olsun.

Sen bilirsin yine ama inanma onu söyleyenlere bebeğin sarılıgı atmasının tek yolu beslenme, beslenemiyorsa sarılık oluyor zaten şekeri düşüyor ememiyor. Sen ver mama hiç düşünme hem emzir hem mama ver

Benim bebeğimin sarılığı 26. Gün düşmeye başlamıştı sarılık değeri yüksek olduğu için sürekli uyuyordu uyandırıp emzirmek için saatlerce uğraşıyordum ilk annelik acemilik doktorlar emzir emzir deyip duruyordu daha sonra bir doktor emzir emzirdikten sonra kalan sütü sağ ve uyanmasa bile uyku arasında kaşık biberonla ağzına dök yavaş yavaş demişti oyle yapınca uyusa bile emme refleksi aktiflesip içiyordu sütü birde günde 1 2 kez 30 40 ml mama ver demişti o şekilde 3 4 gün içinde geçti sarılığı ama bize doktor anne sütü sarılığı demişti yani annenin sütü çok yağlı olduğu durumlarda anne sütü sarılığı oluyormuş bebek emsede düşmezmiş değeri mama vererek değeri düşürdük biz.

Kızlar bizim de kan uyuşmazlığından oğlum 17 günlük bugün kanda sarılık değeri 10 çıktı. Acildeki doktor sınırda yarın polikliniğe götürün iyice bakılsın dedi. 4 günlükken 16.6 idi. Özel hastanede doğum yaptık oranın doktoru hemen yatıralım dedi ışık altına biz istemedik. Şuan düşüşte tekrar kontrole götüreceğiz. Sadece anne sütü alıyor ama bir tavsyieniz var mı? Hastanede tekrar kan almalarını istemiyorum bugün 2 kere deldiler

Aynı sorun bizdede var 22 günlük olduk hala devam ediyor bizdede kan uyuşmazlığı var cagre bulamadım

ben de salak gibi sadece emzirdim.
doktorlar da mamaya gerek yok falan demişlerdi.
bi tanesi ver demişti ben de sanki bana küfrediyo gibi düşünüp vermemiştim tam salaklık
çocuğun sarılığı 1.5 aya kadar sürdü
gerçi "geç anne sütü sarılığı" idi bende yaşanan durum.

Uzamış sarılık” olarak da isimlendirilen bu tür erken sarılıktan sebebi nedeniyle farklı. Burada anne sütünün azlığı değil içeriği bebeğin sarılık olmasına neden oluyor. Anne sütünün içinde bulunan bazı maddeler, β-glukunoridaz isimli, bağırsaklarda bulunan ve bilirubinin geri emilimine neden olan bu enzimin hareketini arttırır. Bu nedenle bilirubin dışarı atılamaz ve kana geçerek bebekte sarılığa neden olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…