• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14. gün 0,1 çıkan Bhcg sonradan yükselir mi?

hayat!!!

Çok şükür Bin şükür seni bana verene...
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
89
2
298
39
Merhaba kızlar...
Aralık ayında 3. tüp bebek tedavisine başladım dondurulmuşlarla. 3 ocakta 2 tane 3. gün embriyosu transfer edildi. bugün 14. günümdü bhcg için gittim ve sonuç 0,1 :( doktorum ilçlara devam edip testi 4 gün sonra tekrarlamamı söyledi sonradan yükselebilirmiş... hiç böyle bi durumla karşılaşan ya da çevresinden duyan var mı yani mümkün müdür? açıkçası bana pek olur gibi gelmedi ve ilaçları bıraktım ama iyi mi yaptım bilemiyorum...

Benzer bir durum benim de başıma geldi, üstelik kanamam da başladığı halde hala umut etmiştim. İnsan bir dayanak arıyor olmadığını bile bile. Üzgünüm ama sanmıyorum olabileceğini.

tam olmadığına kendini alıştırmaya başlamışken yeniden ümitleniyosun, hiç duymadım görmedim sonradan pozitif çıkanı boşuna ümitlenmemek en iyisi sanırım. cevap verdiğin için sağol...

benimde 12. gün beta hcg 2.1 çımıştı doktorum 2 gün sonra tekrarlayalım ilaçları kesme demişti iki gün sonra değerlerim sıfırlanmıştı
ilaçları boşuna kullanmışım kkolumda ki morlukları gördükçe ağlamıştımm :(

benim de göbekte var o morluklardan... sorun ilaçlara devam etmek ya da bırakmak değil aslında yeniden ümitlenmek ufacık bi umut olsa ama yok işte...

Doktorların genel tavrı bu demek ki.Bana da aynı şeyi söylemişlerdi.

ben bunu anlayamıyorum işte niye yapıyolar ki bunu yani tamam olmadı ben kabullendim zaten başka şansım da yok... dr a sordum hiç negatif sonuç alıp sonra dğerleri yükselen oldu mu diye doğal gebeliklerde yaşanabiliyomuş böyle şeyler. ama tüp bebekte test için belli bi zaman var sonuçta yani pozitif çıkınca tekrarlanmasını anlayabiliyorum da buna bi anlam veremiyorum...

Benim de 3 tanecik dondurulmuşum kaldı, bu ay deniycez. Bi yandan umutlanıyorum, bazen de olmayacak korkusundan erteleyesim geliyor. Öyle yoruldum ki...

Damdan düşenin halinden damdan düşer anlarmış.İnsanlar neler yaşadığımızı blmediğinden daha 2 yıl oldu.5-6 kez deneyenler var, niye üzülüyorsun diyorlar. Ama ilkinde bile negatif sonuç almak inanılmaz sarsıyor insanı...

umut güzel şey bence korkma umut etmekten. İnşallah hayırlısıyla tedavin problemsiz ilerler ve güzel sonuçlar alırsın. Rabbim isteyen herkese tez vakitte nasip etsin

Benim de 3 tanecik dondurulmuşum kaldı, bu ay deniycez. Bi yandan umutlanıyorum, bazen de olmayacak korkusundan erteleyesim geliyor. Öyle yoruldum ki...

poliyannacılık oynayalım mı ? :)
senin hiç değilse dondurulmuşun varmış :)
benim bırak dondormayı transfer edecek bile kalmıyor :(
5 kere denedik tüp bebeği
ilkinde yumurtalar büyümedi tedavi iptal
2. de 4 yumurtanın 3ü boş sadece 1i sağlam oda döllenmedi
3.de 3 yumurta vardı erken çatladı yine iptal
4. herşey çok güzel 6 yumurta 5i döllendi 2 embriyo transfer edildi ama negatif (kalan 3 embriyoyu donduralım dedik çözülürken ölürler dendi )
5. tedavide kistim olmasına rağmen tedaviya başlandı 2 yumurta biri sağlam çıktı döllendi fakat 6 hücrede gelişimi durmuş
şimdi 1 ay önce genetik için kan verdik onun sonucunu bekliyoruz ne çıkar Allah bilir
ama bana sorsan bende eşime çok yoruldum yıprandım artık tedavi istemiyorum diyorum :(

4. herşey çok güzel 6 yumurta 5i döllendi 2 embriyo transfer edildi ama negatif (kalan 3 embriyoyu donduralım dedik çözülürken ölürler dendi )
5. tedavide kistim olmasına rağmen tedaviya başlandı 2 yumurta biri sağlam çıktı döllendi fakat 6 hücrede gelişimi durmuş
şimdi 1 ay önce genetik için kan verdik onun sonucunu bekliyoruz ne çıkar Allah bilir
ama bana sorsan bende eşime çok yoruldum yıprandım artık tedavi istemiyorum diyorum :(

Ne diyebilirim bilmiyorum, çok zor yaşadıkların. Ama insan her zaman bir çıkar yol buluyor. Bu son, bu da olmazsa dayanamam dediğimiz anda içimizde bir şeyler yeşeriveriyor. Yoksa bırak tedaviyi hayata devam edemeyiz. Er ya da geç olacak. Yaşın kaç bu arada?

Allah yardımcın olsun...
Benim de yumurtalar gelişiyo embriyo oluşuyo ama sonuç negatif sadece ilk denememde pozitif çıktı o da düştü...kromozm testi yaptırdık sağlam çıktı, doktora niye böyle oluyo yapılacak bişey yok mu yani niye tutunamadığını anlamak için başka bi test falan yapılamazmı dedim gerek yok dedi... ama bi sebebi olmalı.
İnşallah senin de bu duruma neden olan şeyler araştırılıp bi tedavisi bulunur sorunu bilince çözüm daha kolay olur belki...

bişey daha sorucam ben 3 tüp bebek denememi de özel de yaptırdım (medical park) tekrar tedavi yaptıracağım zaman devlette yaptırsam ilk defa yaptırıyorum gibi mi olacak yani tek embriyo transferiyle mi başlanacak yoksa önceki tedaviler de dikkate alınacak mı bilgisi olan var mı? devlet özelde yapılan tedavileri dikkate alıyor mu???

allah yardımcın olsun canım :14::14:
çoook zor yaşadıklarımız ama bazen bu kadar gelişmiş tıp bile çaresiz kalıyo kimi durumlarda............
her yeni tedavi bir umut diyip çıkıyoruz yola ve sonunda çoooook büyük hüsrana uğruyoruz....................
bizde 4 kez dendedik hiçbirinde pozitif göremedik elde edilen bir sürü embriyo oluşuyo ama maalesef tutunamıyolar...............
senin ki daha da zormuş anlayabiliyorum bunu inş derdi veren allahım dermanınıda verir en kısa zaman da.....................

Merhaba kızlar...
Aralık ayında 3. tüp bebek tedavisine başladım dondurulmuşlarla. 3 ocakta 2 tane 3. gün embriyosu transfer edildi. bugün 14. günümdü bhcg için gittim ve sonuç 0,1 :( doktorum ilçlara devam edip testi 4 gün sonra tekrarlamamı söyledi sonradan yükselebilirmiş... hiç böyle bi durumla karşılaşan ya da çevresinden duyan var mı yani mümkün müdür? açıkçası bana pek olur gibi gelmedi ve ilaçları bıraktım ama iyi mi yaptım bilemiyorum...

canım inşl bebeğin kendiliğinden gelir . Neden doktorun 14. gün testine ve bu değere rağmen sana boş umut vermiş anlamadım . Acımasızlar gerçekten !!! değerin 5 üzeri olduğu vakit bir gebelik olabileceğini düşünmesi gerekir !! Bunu doktorunla da paylaş canım en azından sana ilaçlara bir süre devam et ama gebe değilsin dese iki güne kadar acını yeneceksin az da olsa !!
Rabbim inşl meleğini kendiliğinden versin sana ...

bişey daha sorucam ben 3 tüp bebek denememi de özel de yaptırdım (medical park) tekrar tedavi yaptıracağım zaman devlette yaptırsam ilk defa yaptırıyorum gibi mi olacak yani tek embriyo transferiyle mi başlanacak yoksa önceki tedaviler de dikkate alınacak mı bilgisi olan var mı? devlet özelde yapılan tedavileri dikkate alıyor mu???

Ben de iki kez özelde denemiştim bu sefer devlete gideyim dedim ama inan bana çok pişman oldum . İnsan muamalesi görmüyorsun kesinlikle !!!
Devlette tüp hakkın olması için bazı kriterler var canım öncelikle eğer eşinde ya da sende bir sorun yoksa iki kez açılamadan sonra tüpe gecebiliyorsun . mesela ben direk tüp yapamıyordum iki aşılama şartından sonra devlet bana iki tüp hakkı tanıyordu . ama orada konuştuğum bazı kadınlar vardı mesela sperm sayısı çok düşük olanlar onlar direk tüp ile başlamışlardı .

Back