14 aylık kızımın saçına bit bulaştı! çok üzgünüm lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınz

Tuba373

EL VEKİL,SANA EMANETİZ...
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2009
4.614
4
116
41
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

çok üzgünüm:14: Bütün gece gözüme uyku girmedi... Hep kızım aklımdaydı. Uykuya daldığımda ise rüyamdaydı bebeğim...

Kızım 14 aylık dün saçında bit görünce şoka girdim nasıl olur nasıl olur derken aklıma komşunun 1. Sınıfa başlayan kızı bebeğime beresini takmıştı. Ben görünce hemen çıkardım anlık bişeydi ama bitler temiz saçı severlermiş ya bebeğimin saçına zıplayıvermişler:18: Hemen eczaneden ilaç aldım sürdüm dün. Bugün tekrarlayacağım inş geçer.

Başına böyle bişey gelen var mı acaba? Ne kullandınız ? Hemen geçer mi?
Kimselere de söyleyemiyorum yok nerden bulaştı bi damlacık çocukta bit ne arasın ,bakamadın mı vs diyecekler off

çok geçmiş olsun bence bu kadar üzülmenize gerek yok bende herkes gibi ilkokul yıllarımda bir bit macerası geçirmiştim eczaneden aldığınız ilacı kızınız için kullanacağınızı söylediniz mi?Belki kafa derisi erişkinleden hassas olduğu için daha düşük doz kullanmanız gerekebilir bunun dışında bütün kafasını bit sarmamıştır diye düşünüyorum olanları temizlersiniz geçenlerde tv de görmüştüm sprey gibi bir ürün var sıkılıyor bekleniyor ardından taranıyor ve ölü bitler saçtan ayrılıyor bu kadar basit daha sonrası için de koruyucu ürünler varsa belki onlardan kullanırsınız

banada 21 yasimda amcamin kizini severken bulasti,
Kiz meger uzun zamandir bitli dolasirkenn hiic anasi uyarmiyo uzak durun diye, bu konuda hala cok kizginim yengeme.
Herneyse, valla halam saolsun bitler cogalmadan (yumurtlamadan kurtuldum)
Halam surekli cooook ince telli tarakla sacimi tarayip durdu,
ilk etapda zaten bitler dusuyo zaten, sonrasinda halam sinekilaci s.kti sacima.
Dokume felan oldumu hatirlamiyorum ama, 1 hafta icinde tamamen kurtulmustum ben.
Bebegine fazla yaklasmamaya calis yoksa benim durumuma dusersin,
valla insan utaniyo ama elinde olan bisey degil.

çok geçmiş olsun bence bu kadar üzülmenize gerek yok bende herkes gibi ilkokul yıllarımda bir bit macerası geçirmiştim eczaneden aldığınız ilacı kızınız için kullanacağınızı söylediniz mi?Belki kafa derisi erişkinleden hassas olduğu için daha düşük doz kullanmanız gerekebilir bunun dışında bütün kafasını bit sarmamıştır diye düşünüyorum olanları temizlersiniz geçenlerde tv de görmüştüm sprey gibi bir ürün var sıkılıyor bekleniyor ardından taranıyor ve ölü bitler saçtan ayrılıyor bu kadar basit daha sonrası için de koruyucu ürünler varsa belki onlardan kullanırsınız

cevap için teşekkür ederim
Evet biliyorum bu kadar üzülmeme gerek yok belki ama elimde değil. bitlerin her an çoğaldığını düşünmek sinirimi bozuyor. he bi de ufacık kız saçını kaşıyınca çok üzülüyorum.inş çabucak geçer. alırken 14 aylık bebeğe aldığını söylemiş eşim tarif etmişler ama bebeğe uygulamak biraz zor yerinde durmuyır ki rahatça temizleyeyim bakayım.

banada 21 yasimda amcamin kizini severken bulasti,
Kiz meger uzun zamandir bitli dolasirkenn hiic anasi uyarmiyo uzak durun diye, bu konuda hala cok kizginim yengeme.
Herneyse, valla halam saolsun bitler cogalmadan (yumurtlamadan kurtuldum)
Halam surekli cooook ince telli tarakla sacimi tarayip durdu,
ilk etapda zaten bitler dusuyo zaten, sonrasinda halam sinekilaci s.kti sacima.
Dokume felan oldumu hatirlamiyorum ama, 1 hafta icinde tamamen kurtulmustum ben.
Bebegine fazla yaklasmamaya calis yoksa benim durumuma dusersin,
valla insan utaniyo ama elinde olan bisey degil.

aynen öyle ya kimseyede söyleyemedim :))ne zaman farkettiniz bit bulaştığını nasıl farkettiniz kaşınıyor muydu? ben de bebeğimde gördüğümden beri kaşınıyorum acaba psikolojik mi

geçmiş olsun canım ya :( ben de çok korkuyorum :(( hergün cocuklarla iç içeyim mecburen işim gereği..ve 10 kişiden 7 sinde bit var diyebilirim ne yaptık ne ettiysek kurtulamadık temizletemedik..bit tokası falan var koruyucu onlardan kullanarak gidiyorum işe psikolojim bozuldu resmen rüyalarıma falan girer oldu :( hiç bit de görmedim nasıl bişeydir nasıl anlasılır bilmiorm..saçlar da gür valla bi bulasırsa kurtaramam heralde..bilen varsa lütfen bişey söyleyin nasıl anlasılır bu çok kaşıntı falan mı olur???

canım sprey benim kızımda işe yaramadı tekrar bit gördüm.p ile başlayan sprey.kwell kullandım kesin çözüm.onunla yıkadıktan sonra bit yumurtaları varsa onları temizlemelisin.Ben o uyuduktan sonra temizliyordum 1 hafta 10 gün sonra tekrar kwell şampuanla yıkamalısın yaşam döngüsünü kırmak için

üzme kendini bana da 2 kere sirke bulaşmıştı. nasıl oldu bilmiyorum otobüsten diye tahmin ettim.
tv de çocuklar için sprey var markasını bilmiyorum. belki çözüm olur.
sık tarakla taraman lazım.
bende kwell şampuan kullandım ama onun çocuklar için olanı var mı bilmiyorum çünkü göze kaçmaması gerekiyor.
geçmiş olsun!

aynen öyle ya kimseyede söyleyemedim :))ne zaman farkettiniz bit bulaştığını nasıl farkettiniz kaşınıyor muydu? ben de bebeğimde gördüğümden beri kaşınıyorum acaba psikolojik mi

Valla, kardesimin sacini tararken fark ettik.
Daha kasinma baslamadan ozel tarakla sacimi taramaya basladik.
Benim saclarimda daha yumurtlamamislardi yani.
Bir tane bitin uctugunu gorduler,
Nolur nolmaz diye bir kac gun s.k s,k sac taramaya devam ettik.
Hemen kurtulduk.
Yengem ise kizindan geldigini inkar etmeye devam etti,
Halbuki sacinin diblerinde yumurtalar ortadaydi yani.
Bu arada size gecmis olma ihtimalide yuksek.
Bence esinize saclarinizi taratin ozel bit taragi ile..

:D bu kadar uzulmeyin ya.sonucta bu hastalik degil sakin olun :D ben kucukken her sene okulun son haftasi bitlenirdim.hep ayni tarihte :D kullanmadigiz ilac kalmamisti.yeni xikanlari bilmiyorum ama eskiden anti-bit vardi yaninda tarak fln oluyodu o cok ise yariyodu.en onemli nokta sirkeler.bitleri bir an once ayiklayip sirkelere gecmeniz lazim yoksa bastan baslarsiniz cok cabuk cogaliyorlar.bit icin dedigim gibi antibit i biliyorum en iyi olarak bide raid in kokusuz sinek ilaci cok ise yarar.pire dahil herseyi olduruyor yanlis anlamayin ama kopegim pirelenmisti onu bile gecirdi hemen.sirkeler icinse bildigim tek ise yarayan ilac sirke :D salataya koydugumuz..kötü kokuyor ama sirke oldurmek bitten daha zorluk.tip olarakta kepege benzer ama minik ve beyazdir.umarim isinize yarar kene dahil her turlu haseratla ugrastim :27: hep ben yendim:51::1:

bitrin adında sprey car.. ilaç değil.. kafadaki saç dahıl her seyi mumyalıyor. bit havasızlıktan ölü pıtır pıtır dökuluyor.. hele hi minnacık bebek için tek çözüm bu.. diğer şampuanlar çok tehlikeli ve bağışıklık sistemini güçlendirebiliyormuş.. bitrin 18lira civarı..

ince dişli taraklada düzenli tararsanız sorun 3 gunde tamamdır...

paranit spreyde çok iyiymiş.. 30 lira civarı..

öğretmenim ve öğrencilerimde sık sık karsılastığım için pek yabancısı değilim konunun...

Arkadaşlar merhaba

çok üzgünüm:14: Bütün gece gözüme uyku girmedi... Hep kızım aklımdaydı. Uykuya daldığımda ise rüyamdaydı bebeğim...

Kızım 14 aylık dün saçında bit görünce şoka girdim nasıl olur nasıl olur derken aklıma komşunun 1. Sınıfa başlayan kızı bebeğime beresini takmıştı. Ben görünce hemen çıkardım anlık bişeydi ama bitler temiz saçı severlermiş ya bebeğimin saçına zıplayıvermişler:18: Hemen eczaneden ilaç aldım sürdüm dün. Bugün tekrarlayacağım inş geçer.

Kimselere de söyleyemiyorum yok nerden bulaştı bi damlacık çocukta bit ne arasın ,bakamadın mı vs diyecekler off

Bitrin Anti Bit Sprey sayfasından alıntıdır. Fiyatı 100 ml 17,50 tl fiyatı ve kullanışı iyi... anında etki ediyor. bugün okulda bir çocuk gördük bitlenmiş okula başladığında çok üzülmüş saç kıran olmuş... anne perişan. Gaz yağı kullanmış. çocuğu strese sokmuş... aman yapmayın onlar bizim prenseslerimiz. Bu meret temiz kirli insan farketmiyor. temiz saça daha çok geliyor. ve çocuk kendisi üretiyor bunu... sonra bulaşma oluyor.

Biti ve sirkeyi hapsedip boğarak yok eden etki mekanizmasıyla çalışır.
Böcek ilacı içermeyen, silikon bazlı bir üründür.
Bitrin, tamamen kokusuz, renksiz ve ipeksi bir karışımdır. Saça kolayca uygulanır.
Bitrin, cilt tarafından emilmediği için çok güvenlidir. Altı aydan büyük bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde güvenle kullanılabilir.
Kısa süre önce başka bir bit ilacı kullanılmış olsa bile, bit tedavisi için Bitrin kullanılabilir.
Bitlerden nasıl kurtulabilirim
Bitlenmeyi farkettikten sonra, en kısa zamanda etkili bir tedaviye başlamanız gereklidir.
Bitrin'i Nasıl Kullanacağım
Bitrin tedavisi, 5 gün arayla saça iki kez uygulanmalıdır.
Bitrin, kuru saça uygulanır. Saçın her yerine, saç köklerinden uçlarına dek tamamen Bitrin sprey uygulanmalıdır.
Uygulandıktan sonra saçın kendi kendine kuruması beklenir.
Tedavi esnasında başı havlu veya duş bonesi ile örtmeyiniz.
Sekiz saatin sonunda saç yıkanmalıdır. Böylece, Bitrin akıp gidecektir.
Sık dişli bir tarakla, ölen bitleri ve sirkeleri saçtan uzaklaştırınız.
5 gün sonra yapılacak olan ikinci uygulama, ilk kullanımda ölen bitlerin bıraktığı yumurtaları da etkisiz hale getirir.

Merhaba,

Geçen gün benim başıma da böyle bir olay geldi...Ben de sizin kadar paniklemiştim...Eczaneye gittim tv gördüğüm 2 ürüne de baktım...Diğerinin yarısı olan BİTRİN'i aldım eve geldim ve hemen uyguladım...15 dakika sonra sorundan gerçek anlamda kurtulmuştum...Bu bir mucize dedim...Ben de insanlar bu mucizeyi öğrensin ve bu konuyu korkulacak sorun haline getirmesinler diye bilgilendiriyorum...Bütün eczanelerde var BİTRİN...Hem de fiyatı da 17,50....
Artık kızımda 10 günde bir koruma amaçlı tekrarlıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum...
Sizinle de paylaşmak istedim...

iyi günler,

:1:
Arkadaşlar merhaba

Back