• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 aylik gece aglama nobetleri- Yardim lutfen

NorthsMystery

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2013
4
2
286
34
İstanbul
Arkadaslar 14 aylik premature dogmus su an duzeltilmis yazi 12.5 aylik olan bir oglum var. Artik bu gece nobetleri yuzunden xildirmak uzereyim. Yurt disinda yasiyoruz ve cok fazla destek alamiyorum. 7:30 -8 den yatar malesef hala ayagimda salliyorum. Hemsirelik son sinif ogrencisiyim, cok ders calisiyorum evde. O yuzden uykusuzluk bitirdi beni psikoloji im bozuldu. Cıglık kıyamet uyanıyor ve tekrar dalması cok zor oluyor bazen yataga koyarken uyanınca tekrar sallamaya baslıyorum. En kötüsü sabah 4 de kalkıyor 3 saat oturup 7 ye kdr oynuyor. Bir akıl önerin nolur?

Merhaba. Geleneksel doğu tıbbına göre gece 3 ve sabah 7 saatleri arasında akciğer ve kalınbağırsaklar gün içindeki en aktif dönemini yaşar ve bu organlardaki sıkıntı(modern tıbbın tanımladığı fizyolojik sorunlardan bahsetmiyorum) bu saatlerde huysuzluk, rahatsızlık, uyku bozukluğu olarak kendini gösterebilir. Kolik bebeklerde olduğu gibi bebeklerin belli saatlerde anormal davranması organların durumuyla ilgili bilgi verir. Doğu tıbbında akciğerler duyguları yönetir. Doğumunuz müdahaleli olduysa, gebelik ya da doğum zor geçtiyse bebekte anneden ayrılma travmatik gerçekleşmiş kabul edilir ve bu durumda akciğerler etkilenmiş olabilir. Bebeğiniz genel anlamda kaygılı, hırçın, çekingen, fazla hassas ya da alerjikse, sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyorsa, kronik öksürük gibi sorunları varsa bu ihtimal kuvvetlenir. Ama sanki sizin sorununuz daha çok kalın bağırsakta gibi duruyor. Batıda ya da asyada bir ülkede iseniz akupunktur yapan merkezlere çok kolay ulaşabilirsiniz. Burada bebeğinize masajla, eğer ayı ve durumu uygunsa akupunkturla müdahale edilebilir. Özellikle akupunktur çok hızlı sonuç verecektir.

Akşam çok erken mi yatiriyorsunuz biraz oynatıp çocuğu yorun enerjisini atsın sonra yatırın.benim oğlum da aynı erken yatınca gece kalkar yatmak istemez o yüzden uyku düzenine dikkat etmeye çalışıyorum.

O uyuduğu zaman uyuyun, çok erken yatıyorsa erken uyanıyordur. Kıyafetleri dar olursa, acıkırsa, susarsa uyanır. Biz mesela dün uyku tulumu giydirmiştik biraz dardı gece 3’te uyandı. Artık onu giydirmeyeceğim. Bir önceki gün 2’de uyandı emzirdim uyudu tekrar uyandı meğer çiş sızmış üstü ıslanmış, üstünde tulum olunca farketmedim. Üstünü baştan değiştirirken uykusu açıldı, 4’e kadar uyanıktı. 9 aylık henüz. Yani hepsi böyle. Şimdi uyuyor ben de ne demeye uyumayıp buralarda dolanıyorsam.

Arkadaslar 14 aylik premature dogmus su an duzeltilmis yazi 12.5 aylik olan bir oglum var. Artik bu gece nobetleri yuzunden xildirmak uzereyim. Yurt disinda yasiyoruz ve cok fazla destek alamiyorum. 7:30 -8 den yatar malesef hala ayagimda salliyorum. Hemsirelik son sinif ogrencisiyim, cok ders calisiyorum evde. O yuzden uykusuzluk bitirdi beni psikoloji im bozuldu. Cıglık kıyamet uyanıyor ve tekrar dalması cok zor oluyor bazen yataga koyarken uyanınca tekrar sallamaya baslıyorum. En kötüsü sabah 4 de kalkıyor 3 saat oturup 7 ye kdr oynuyor. Bir akıl önerin nolur?
Merhaba 14. ayda azı dişler çıkıyor genelde. Diş çıkarıyor olabilir ya da atak haftasındadır muhtemelen. Gece herhangi bir saatte uyanıp 2-3 saat uyumama ve sabah yine erkenden uyanma gibi şeyleri diş dönemi yaşıyoruz. Dişten dolayı ağlayarak uyanıyor ve uyuyamıyorsa calpol veriyoruz biz.

Back