Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm arkadaşlar 14 aylık bebegim varanne sütünden başka ek besin olarak hicbirşey yemiyor lütfen yardımlarınızı bekliyorum....
ahh canım aynı durumdayız.bilmiyorumkismile
en azından anne sütü alıyor ya ona dua ediyorum.
ben oğlum ek gıdaya geçtiginde çok baskı yaptım bilinçsiz ve sabırsız davrandım.
netten baktıgımda kahvaltısında mama ölçüsü 100 cc
mamayı yapıyordum içine tabi peynir, tereyag vs. koyuyordum oluyordu koca bir tabak.
oğlum yemek istemiyordu bende bitmek zorunda gibi çocuga baskı yapıyordum.
Zaten anne sütü alıyor niye baskı yapıyosun ki.:mymeka:
birde mamayı bitiremezse zorlamayın yazıyor.
heralde bitiremez o küçücük bebek.kötükedihüso
neden bu kadar fazla bir miktar veriyolarsa anlamadım.kötükedihüso
Tabi o zamn böyle düşünmüyordum bilinçsiz ve tecrübesiz bir anneydim. yanımda kimsemde yok yardımcı olacak.ohaoldumsmile
çocuk yemicem diye sinirleniyordu bende yemiyor diye. hatta sinirden aglardımmafoldumben
şimdi geriye dönüp baktıgımda ne kadar yanlış yaptıgımı anlıyorum.
oğlum kaşık görünce çıldırıyor:gitme: ben ne yaptım diyorum.alsanaalsanasmile
şimdi hep eline veriyorum meyveleri.ınanırmısın pilavı bile elimle veriyorum.ohaoldumsmile Biberonda almıyor sabaha kadar yapışık uyuyoruz. ayranı falan bardaaga koyuyorum öyle içiyor.
Gerçekten anne olmak çocuk büyütmek sabır işi.
annaşıldıgı üzere bu konuda çok doluyum. ondan baya bir uzatmışım.
KISACASI BASKI YOK. SADECE SABIRvereliniortak
cevabın için teşekkür ederim arkadaşım beyaz gıdaları hiç yemiyor bende buna çok üzülüyorum kalsiyum eksikliğinden korkuyorum ve söylediğim gibi arkadaşım onun gibi bütün gıdaları yemiyor evet iyiki anne sütü içiyor haklısınız ve benim sütüm çok azaldı ne yiyebilirim bu konu hakkında sizden yardım bekliyorum meyvede yemiyor nasıl sevdirebili bütün bu konu hakkında yeni yardımlarınızı bekliyorum
cevabın için teşekkür ederim arkadaşım beyaz gıdaları hiç yemiyor bende buna çok üzülüyorum kalsiyum eksikliğinden korkuyorum ve söylediğim gibi arkadaşım onun gibi bütün gıdaları yemiyor evet iyiki anne sütü içiyor haklısınız ve benim sütüm çok azaldı ne yiyebilirim bu konu hakkında sizden yardım bekliyorum meyvede yemiyor nasıl sevdirebili bütün bu konu hakkında yeni yardımlarınızı bekliyorum
Canım bende bu konuları tam aşmış degilim. inan sabahtan beni bişey yemedi desem yalan olmaz.ama biraz yardımcı olmaya çaılışayım.
yemeklerinizi beraber yemeyi denedin mi?
ben öyle yapıyorum hem karıştırıyor hem yiyor.
oyuna daldıgında yediriyorum oda işe yarıyor.
kaşar peynirini yedirmeyi denedin mi onuda eline ver.
mesela meyveyi soy eline ver. benimki eliyle yemeyi seviyor.kuru üzüm ve kuru kayısı ver eline. bizimki çorbadan bıkmış anlaşılan makarna ve pilav çeşitlerini azda olsa yiyor onları da dene. yogurtta yemiyor onuda katı ayran yapıp bardakla içiriyorum.
biberon kullanmıyor.
sende beslenmene dikkat et. belki sitresten azalıyor olabilir. birde sık emziriyosan ondan birikmiyor.
sen neler yapıyosun yedirme olayında.
beni bilgilendir bende deneyim.
benim oğlum 13 şubat 2009 dogumlu.
seninki ne zamn doğdu.