• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 14 aylık bebeğe menusu paylaşırmısınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

thymus20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
207
3
96
45
Batman
14 aylık bebeğim var çok fazla yemek yemiyor yemek seçiyor kilosuda düşük neler yedirebilirim sizler ne yediriyorsunuz

Canım benım oĞlum 18 martta 12 aylık oluyor yab-nı yaŞına gıırecek,ben herŞeyı verıyorum,sÜt yumurta peynır yoĞurt,pekmez,bal,cevız,evde bıze yaptıĞım yemeklerın hepsınden (Çorba,pılav,makarna,kurubaklagıller,dolma,tavuk,balık,et ve bÜtÜn etlı sebze yemeklerı) meyveler (elma armut muz portakal,Çılek...) akŞamları da bır gÜn kaŞık maması bır gÜn muhallebı...bu Şekılde...hepsınden de yıyor allah a ŞÜkÜr,hıÇ ayırt etmıyor...

benim kızlarım 15 aylıklar..bende herşeyi veriyorum..sabah bazen kahvaltı yapıyorlar..(omlet yapıyorum,peynir,süt,bisküvi,,vs...) bazen sadece süt içiyorlar...
öğlen çorba yada yemek....
akşam biz ne yersek ondan yiyorlar....yatmadan öncede 250 cc süt içip uyuyorlar...

benim kızımda 12 aylık yani 1 yaşında şuana kadar çok güzel yiyordu biz ne yersek oda yiyordu ve emiyordu ama şuan emmiyor kahvaltı yemek ve meyvayı da istemiyor kilosu da yaşıtlarına göre zayıf birşey yemediği için mama aldık şuan sadece onu tüketiyor bu durum beni çok üzüyor ne yapacağımı şaşırdım:(

tymus20 benim de bebeğim 14 aylık. severek yediği hiçbirşey yok diyebilirim. meyve olarak portakal suyunu içiyor. ekşiyi seviyor bunu keşfettim. yemeyi reddettiği her türlü yiyeceğe limon sıkarak deniyorum. bazen limon hatrına yiyor. sen de bunu bir dene istersen. bir de bulgur kıyma ve rendelenmiş soğandan yapılmış bir köfte vardı evde, onu severek yedi.
senin de çocuğuınun severek yiyeceği birşeyler olursa lütfen bana da bilgi ver.

benim kızızm sadce mercimek çorbası seviyor çorba çeşitlerinden bende içine herşey koymaya çalışıyorum havuç patates bütün sebzelri koyuyorum kavahttıda bu aralar sarelle yiyor ekmeğin üzerine bir parça koyuyorum

Kızlar sakın çocuklarınıza sarelleden başka sürülen çikolata yedirmeyin.Çünkü hepsinin içinde doğala özdeş aroma ve genetiği değiştirilmiş soya lesitini var.Bir tek sarellenin içinde ki aroma doğal vanilya aroması ve içinde genetiğiyle oynanmış hiçbir madde yok.O yüzden biraz pahalı ama çocuklarımız için değer..Bir arkadaşım çalışıyodu sarelle de o anlatmıştı.

benim kızkm 16 aylık ve hala kahvaltısının bulamaç yapıp veriyorum içinde muz bisküvi pekmez yumurta sarısı ceviz labne ve süt oluyor bıktım valla bulamaç yapmaktan ama o yemekten bıkmadı tek tek ağzına versem yemiyo diliyle dışarı itiyo cadı nasıl alıştırcam bilemiyorum sinirlerim çok bozukk

Benimde kızım 14 aylık hiç birşey yemek istemio sadce emmek önceden beraber benimle oturup kahvaltı yapar yemek bile yemeye çalışırdı en azından ama şimdi hiç bisey yemek istemio çorba sütlü bebe biskuvisi ve yatarken muhallebi veriom oda çizgi film izleterek ve zorla

Back
X