• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 Yaşındayım, Diyet Zararlı Olur mu?

ela1998

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
249
1
116
Almanya
Ben henüz 13 yasidayim boyum 1,50 ve kilom 56 :43:
Zayiflamak istiyorum ama annem daha büyüme cagimda oldugum icin iyi beslenmem gerektigini söylüyorr

Diyet yapmam zararli olurmu ? :50:

Evet canım annen haklı. 18 yaşından önce diyet gelişmeni engeller.
Sağlıksız gıdalardan uzak durman ve spor yapman senin için yeterli.
Vücudumuzun sağlıklı olan her şeye ihtiyacı vardır.
Öğünlerini düzenli ye, ara öğünlerinde meyva, süt veya yoğurt tercih edebilirsin.
Boy ve kilo oranına bakma daha boyun uzar.
Dert etme o kadar:34:

kilo vermek için malesef güzel olan şeylerden vazgeçmek lazım (patates kızartması, hamburger, hamur işleri, tatlılar, pilav). sabah güzel bir kahvaltı (haşlanmış yumurta, az yağlı beyaz peynir, domates, salatalık) öğlen ve akşam da sebze ve ızgara ağırlıklı et yemeni öneririm. birde bol bol yoğurt ye, süt iç. ekmeğide çok abartmadan yemekte fayda var.

eger illa zayıflayacagım diyorsan diyetisyene gitmeni oneririm onlar sana yardımcı olabilir...

Ben henüz 13 yasidayim boyum 1,50 ve kilom 56 :43:
Zayiflamak istiyorum ama annem daha büyüme cagimda oldugum icin iyi beslenmem gerektigini söylüyorr

Diyet yapmam zararli olurmu ? :50:

canım diyetten kastın aç durmaksa eline hiç bişey geçmez üstüne sağlığından olursun gelişme çağında iken..
yediklerine dikkat edersen zaten kilolarının yavaş yavaş gideceğini görürsün..
çikolata, hamburger, kola gibi yiyecek-içeceklerden uzak durup kahvaltını aksatmadan beslendiğin takdirde istediğin kiloya ulaşırsın..internette gördüğün diyet listeleri sadece göz boyama, bizler bile sağlıklı beslenme ile kilolarımızdan kurtuluyoruz..
ancak yinede için rahat değilse annenle birlikte bir diyetisyene git, o sana liste çıkarır sende listeye uyarak dilediğin gibi zayıflarsın...

Back