13 yaşindaki kızım matematikten nefret ediyor,fikir istiyorum..

ogretmenını mı sevmıyor acaba benım aklıma ılk o geldı
bırde bazı cocuklar baska derslerde basarılı olurlar ıstersenız etut e yazdırın ozzel ders ımkanınız varsa unıversıte ogrencılerı uygun fıyatlara ders verıyorlar hem ogrendıgınde anlamaya basladıgında onunda hosuna gıdıcektır anlamayıp basarısız oldugunda dersten daha da soguyor olabılır

en güzel matematik çalışma tekniği defteri önüne alıp baştan çalışmak.
öğretmenin anlatisi çözdüğü örnekleri tekrar gözden geçirmek kısa bi ders özeti gibi oluyo..

ben kime matematiği kendi defterinden çalıştırsam 1 2 alan çocuklar 4 5 aldılar:)

Ben de matematiği sevmem ama istagramda o kadar güzel ve pratik anlatımlar var ki onlardan bir kaçını takip etseniz .İnanın benim öğretmenlerim onlardan biri olsa matematiği çok severdim .

Öyle bir anlattınız ki öğrenciniz olasım geldi. Matematikten nefret eden bir insan olarak.
Ben de çok severdim okulda.
Halen de çok severim.
Bu bence beyin yapısıyla alakalı.
Benim de sözelim iyi değildi.
Halen öyle.
Gidip bu kafayla AÖF edebiyat okudum.
Ama nasıl?
İşte mantıkla, benzetmelerle felan.
Neden edebiyat?
Cünkü sayısalcı da olsam sözelden Türkçe, Edebiyatım ve coğrafyam hep yüksekti.
Bir de ben matematiğe matematik olarak bakmadım hiç.
Hep bulmaca çözüyor hissiyle çözdüm.
Üniversite sınavına hazırlanırken akşam yatmadan önce muhakkak matematik, geometri çalışırdım.
Çünkü çözemediklerimi rüyamda uğraşırdım ve sabah ilk işim kalkıp soruya bakıp çözümünü bulmak olurdu.
Eee bu kafayla da matematiği hiç sevmeyen çocuğumu anlamıyorum.
Yardım da edemiyorum.
Çünkü istemiyor.
Yeni nesil sorular da dahil (bazıları zorluyor az çalışsam yaparım da) yardımcı olurum ama istemiyor evlat.
Ağlamak istiyorum.
Kardeşi de onun tam tersi.
İkinci sınıfta sürekli matematik çözmek istiyor.
Tamamen beyin yapısı ve istekle olan birşeymiş anladım.
Çalışarak da en asgari matematik olur ama ben yapamıyorumu kabul etmiyorum.
Sadece farklı yöntemlerle ve belki biraz daha çok özveriyle olmayacak iş değil.

Tamam hocam valla matematik yapacağım gaza geldim. :)
Evladınız ile ilgili olan sorun içinde Allah gönlünüze göre versin ne diyeyim. Ben de nefret ederdim asla istemezdim kitapları fırlatırdım.

Aynı okuldan mezun olmuşuz... hazırlıkta 7 ders sadece ingilizce görüyorum diyordum arkadaşlarım peki benim adımın ingilizcesi ne diye sorduğunda yine ayşe derdim mesela ,srnde bişiy öğrenememişsin diyorlardı ay ne çektim o günler ...

insanların yeteneklerine göre şekillenmesi taraftarıyım. matematik hiç sevmem. hep de kötü not aldım. ama bu benim şu an iletişim alanında doktora yapmama engel olmadı. ilerlemez diye düşünmeyin her şey matematik dersi değil.

sevmeme sebebim hocalarımdı ancak benim sözel olarak kafamın daha çok çalıştığı bir gerçekti. lisede elimde edebi romanlar, gazete okuma alışkanlığım ve konuşkan olmamla zaten dışarıdan belli oluyordu ne tarafa yönelmiş olduğum.

Siz diyorsanız illa sevmeli, onun sevdiği tarzda anlatan yumuşak bir hoca tutacaksınız.

Benimde kızım ortaokula gidiyor gayet basit matematik konuları. Avukat birisi nasil çözemiyor ortaokul sorularını anlam veremedim. Kızım da bende gayet kolay çözüyoruz.
Galaxyeliz61 matematik biraz aşk işi bence çocuğun sevmesi lazım ki anlayıp yapabilsin, sevmesi icinde öğretmenini sevmesi gerekir. Özel ders imkanınız var ise deneyebilirsiniz

Normal matematik konuları değil de bu yeni nesil sorular bahsettiği sanırım.

Ben matematiği çok severim ama gel gör ki tarih coğrafya hiç sevmem. Sayısal zekam gelişmiş. Kızınızın sözel zekası yüksek demekki matematiği temelden bilse yeter bence o yüzden özel hoca tutmanızı tavsiye ederim

Merhaba yazinizi daha once okumustum fakat tum soylenebilecekler soylenmis diye yazmamistim . Simdi instagramda denk geldim . Matematik rontgeni hesap. Sanirim once matematik durumunu analiz ediyorlar ,ona gore der veriyorlar online. Siz de bir bakin isterseniz, umarim yardimci olur

Hemen bakıyorum teşekkür ederim

Cok para var o işte .ama tırı almak mesele

katılmıyorum size.öğretmenlerde söylüyor 5. sınıftan başlayarak müfredat çok ağır.lise de gördüğümüz eskiden konular bile var

Keşke erken yaşta okula başlatmasaydınız okula.. 12 yaş 8. Sınıf için çok erken. Matematik biraz soyut kalıyor çocuğunuzda bu soyutlamayı zihninde kuramıyor. Matematik dersini anlayabilmesi için mutlaka konuları somutlamanız lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…