13 yaşindaki kızım matematikten nefret ediyor,fikir istiyorum..

Hangi konuda çaresiz olduğumu paylaştım sizinle?
Her neyse mis gibi fikir verdim size keşke dikkate alsaydınız
Neyse tekrar edeyim, çocuğunuza İngilizce matematik dersi aldırmayı düşünmez misiniz

İngilizceye yonlendirin . Matematiği geçecek kadar yapmasını söyleyin

Bence herkesin matematiği iyi olmak durumunda değil.38 yaşındayım Anadolu Lisesi mezunuyum.Bunu özellikle belirttim çünkü benim zamanimda Anadolu Liseleri sınavla gerçekten kalifiye olan çocukları alan,bir sene sadece İngilizce hazirlik okuduktan sonra fizik,kimya,biyoloji ve matematik derslerini bile ingilizce okutan okullardi.Secilen öğrenciydim ama matematik dersim berbattı.Bi türlü beceremedim 7 yıl boyuncageçme notu yanlış hatırlamıyorsam 45 ti ve ben hep 45 le ite kaka geçerdim.Ama ingilizcem çok iyiydi.Hep parmakla gösterilen öğrenci olmuştum.Universiteye de dereceyle girmiştim.100 sorudan 2 yanlışım vardı.Demem o ki matematiği berbat bı öğrenci olarak ingilizce dersi muhteşem bı öğrenciydim.İngilizce öğretmenliğini dereceyle bitirdim.Belki kızınızın da başka derslere yeteneği ve ilgisi vardır.İlgisi olan dersin üzerine gelecek inşa etmek bence çok daha mantıklı.Hem o mutlu olur hem siz.Bu kadar üzülmeyin inanın kesfedecegi pek çok güzel yanı vardır.Daha yolun başı

Benim ki komple sınav sistemini reddediyor.
Çalışmayacağım birşey yapamayacağım sınava çalışmam diyor.
Sizinki gibi olsa hiç umursamam diğer derslerine ağırlık veririm.
Matematik ten de bi on tane yap yeter derim.
Ki asgari matematik çalışan çocuk on tane rahat yapar.
Geçen yılın sorularına bakarak böyle söylüyorum.
Matematik asgari diğerleri fule yakın olsun baya da iyi puan alır.
Sizde umut var gayet yani ya ben ne yapayım?
Tam delirmelik durum benimki asıl.

Bir öğrenci her dersi sevemez zaten. Ama o dersten temel bilgileri öğrenmesi beklenir.

Derslerdeki konular sarmal gider. Yani daha önceki senelerde öğrenmemişse, eksik kalmışsa bu seneki konuları öğrenemez. Bu senekileri öğrenemezse gelecek senekileri yapamaz. Bu böyle böyle gider.

Bütçeniz el veriyorsa hiç vakit kaybetmeden özel ders aldırmalısınız.

tabii ki de biliyorum, ama geçicek kadar olsa yetiyor.. benim bahsettiğim ilgi alanları ve o alana zorlanma meselesi.
ayrıca güzel sanatlara girmekte matematik başrolde değil ki.
Evet haklısın zorlama olmamalı.. Ezberci bir toplum olduğumuz için bu da maalesef dayatmayla verilmeye çalışılıyor. Aslında Matematik yaşamla bir bütündür sayılardan ibaret değildir.

Analitik zeka için keşke daha çocuk doğar doğmaz günlük yaşamla içli dışlı olsa ona fırsatlar taninsa..

Tabi ben biraz bu konuda geriden takip etmişim. Eskiden Lise giriş sınavıyla yerleştirmeler oluyordu. Şimdi daha iyi o zaman . Tabi maalesef bizim sistemimizde yerleşsek bile yine Matematik olmadan olmuyor.

Siz Resim Öğretmeniydiniz değil mi?

Son iki senede sistem değişmediyse güzel sanatlar liseleri sınav puanıyla almıyor. Okul başarı puanı ve yetenek sınavından aldığı puanla alıyor.
Evet bizim dönemimizde sınavla yerleştiriliyordu tabi az önce arkadaş da yazmış. Yine o alana hakim olmak artı avantajmış.. Keşke Liseler de en azından alana doğru yönlendirmeler yaplısa herkes ilerde yapmak istediği işle ilgili desteklense.

Maalesef ki yaşanan sınav kaygılarıyla ve ailelerin baskısıyla nice yetenekler köreliyor.

Ewt anasınıfına gitmeden okumayı başardığı için direk 1. Sınıftan başladık
aslında daha yaşı küçük keşke 7ci sınıfta olsaymış annesi benim oğlumda türkçe dersinden nefret ediyor,ingilizcesi iyiyse ingilizce üzerine yoğunlaşsın ,komşumun oğlu üniversite sınavında ingilice sınavına girdi ankarayaı kazandı okuyor sınavın adı ney bilmiyorum

Komik, eğlenceli, sıfırdan alan bir ogretmenden ders alarak halledilebilir. Ben derse sene başında girerken öğrenciler korkuyor, söz alamıyorlar, yanlış cevap verecekler diye odleri kopuyor özgüven yok, derse ilgi yok. Bir aya kalmadan bayağı degişiyorlar. Çünkü dersleri gırgır eşliğinde işliyoruz ve onlardan mükemmel başarı değil az da olsa duzenli çaba beklediğimi sürekli ifade ediyorum. En sorunlu sayılan (!) ve ilgisiz öğrenciler dahi, insan yerine konunca, fikirleri dinlenince başarı gosteriyor

Öyle bir anlattınız ki öğrenciniz olasım geldi. Matematikten nefret eden bir insan olarak.

Öyle bir anlattınız ki öğrenciniz olasım geldi. Matematikten nefret eden bir insan olarak.
Teşekkür ederim. Siz de egitimciydiniz doğru mu hatırlıyorum? Ben matematiği gunde birkaç saat oturup en basit kaynaklardan kendi kendime çalışarak sevdim, oldukça zevkliymis. Kolaylari anladikca bir süre sonra zor soru kalmıyor. Kurs, dershane falan kişinin kendi istegi ve iradesi oraninda faydalı bence

Evet , doğru hatırladınız ben de öğretmenim.
Matematikle aramızda artık öğrenilmiş çaresizlik var. Çözemedik , barışamadık...
Eğer daha tavsiye veririm derseniz can kulağı ile dinlemek isterim sizi. Sizin de dediğiniz gibi irade çok önemli. Ama aması var işte.

Ben de asla sevmem matematiği ben ne kadar kactiysam o hep karşıma çıktı.
Tam bir sozelciydim ve şimdi de sözel bir dersin ogretmeniyim
Belki kiziniz da sozelcidir gerçekten yapamiyordur

Tavsiye? Estağfurullah :)
Benim bir arkadaşım var. Eskiden ders çalışmakla pek alakası yoktu, düzenli calismaktan usanirdi. Ona demiştim ki her gün düzenli olarak masa başına geçmek istemiyorsan koltuğa matematik kitabını koy, yere yastık atıp üstüne otur. Canın sıkılana kadar bulmaca çözer gibi çöz. Hiç değilse çalışmamış olmazsın, her gün biraz çalışmış olursun.
Hoşuna gitmiş bu. İşe yaradı. Az çok sebat gösterdi ve önce iki yıllık fakülte okudu, sonra DGS ile dört yılliga geçti, master yapmasını önerdim onu da yaptı. Turkiyenin en ünlü savunma sanayi şirketinde çalıştı. Şimdi de doktora yap diyorum ama bakalım

Hocam ben ders çalışmayı severdim de matematik sevmezdim. :) Yoksa inektim aslında. Şimdi ben masa başına matematik kitabı koysa idim vallahi okumazdım herhalde ya. :)) Allah bana o arkadaşınızın azminden versin.

Evet arkadaşım azimlidir, yoksa ne kadar iyi yönlendirsen de boş. Belki bir faydalanan olur diye böyle detaylı yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…