- 21 Aralık 2014
- 8.987
- 28.582
-
- Konu Sahibi Galaxyeliz61
- #81
6 aylık ikizlerim var ,ama asla ona yaklaşımım azalmadı , ev içinde neyi rica etse ertelemm yaparım ...
okulda en çok giden ,öğretmenle iletişimde olan biriyim, butun hocaların nosu vardır ...ararım.. yardımcı ,arkadaş ,best friend kolyesi aldı ,digeri benim boynumda kendisi taktı bazen çok şımartıyorsun diyen oluyor... Kızımın yapamadığı benim için daha onemli ve kiymetli o yuzden es gecemiyorum.. ama zorlama gibi olmamalı beni kırmak istemez belli etmez... varsın olmasın notları iyi diyemiyorum ... küçük daha sevmiyorum yapamıyorum diyor, bu karara çok erken vardı sanki..amacım yardımcı olmak
Nasıl bir yol izlemelisiniz bilmiyorum ama bence kızınız geçen sene görülen dersleri bir noktadan sonra anlayamamış ipin ucu kaçınca da gözü korkmuş gibi, belki sayısal zekası olmadığından değildir insan bilmediğinden korkar sevmiyorum deyip kaçar.Inanın değil ama ilerde ben küçüktüm yanlış karar verdim keşke bana alternatif çözümler bulsaydın anne dememesi için yardımcı olmak istiyorum
O dönemde ki genç nüfusun da okul sürelerinin uzaması , Berlin Duvarının örülmesi vs gibi olaylarda nedenler arasındaydı. Ama konumuz bu değil.Almanyadaki sorun herkesin okuması ve vasıfsız işçi kalmaması değil genç nüfusun az olmasıydı. Almanya üniversite konusunda en ince eleyip sık dokuyan ülkedir. Liseye başlarken üniversiteye devam edecek ve etmeyecek öğrencileri ayırırlar.
Son paragrafta yazılan cümleyi her anne baba çocuğundan duyar. En iyi şartları sunsanız da hayatından memnun olmadığı anda sizi suçlayacak çocuk.
Aynı yerdeyiz aslında sizinle. Hakkında konuştuğumuz çocuk zorla lojistik okusa da bir işe yaramayacak muhtemelen. En fazla bir kargo firmasında asgari ücretle çalışacak. Büyük lojistik firmaları 3-5 üniversite dışından operasyon elemanı bile almıyor çünkü. Dil çok önemli, yarım yamalak tek bir dille mümkün değil almazlar işe.O dönemde ki genç nüfusun da okul sürelerinin uzaması , Berlin Duvarının örülmesi vs gibi olaylarda nedenler arasındaydı. Ama konumuz bu değil.
Eğitim olayını sadece en iyi üniversitede her anne babanın hayali olan parmakla sayılacak bir kaç bölüm olarak baz aldıysanız haklısınız, benzer şeyler düşünüyoruz. Sayısalı sevmeyen çocuğu zorla fen lisesine yönlendirmeye çalışmak saçmalık zaten. Lise ortalaması 60-70 olan çocuk tıp okusun diye yırtınan bir tanıdığım vardı ve yüzüne karşı olmaz zorlama diyemiyorsun. İnşallah deyip geçmiştim, çocuk şimdi Anadolu'da iki yıllık uluslararası ilişkiler okuyor. Okul bitince ne olacağı malum. Zamanında meslek lisesine yönlendirseydi üstüne iki yıllık önlisans yapıp vasıflı eleman olurdu belki.
Mesleki ve Teknik liselerin amacı ara elemanları yetiştirmek zaten. Çocuklarını en azından bu liselerde kalifiye eleman olarak yetişmesini sağlayacak kadar eğitim almasını sağlamakta anne babaların görevi. Almanya'nın üniversiteye devam etmeyecek çocuğu ayırma olayının benzeri lisede oluyor bir bakıma.
Kızım üniversiteye başlayacağı zaman bir tanıdık Rusya'da sınavsız tıp okuyan öğrencilerden bahsetmişti. Hatta sende gönder 2 sene sonra yatay geçiş yaptırırsınız demişti. E tamam yapayım da benim kızım tıp eğitimini kaldırabilecek yapıda değil, zaten istemiyor da. Tıp kazanacak düzeyde olan öğrenciler bile zorlanıp, yeri geldiğinde psikolojik tedavi ile bitiriyorlar o okulları. Ben göndersem ne olacak eğitimi yapamadıktan sonra.
Matematiksiz yine olmuyor.Hatırlıyorum da, ilkokulda ben de böyleydim. Matematiği sevmez, nefret ederdim. İlgim yoktu işte. Beceremezdim de. Annemler tutturmuşlardı bana tonlarca para dökerek ne özel ders aldırdılar, ne kurslarla göndermişlerdi. Ama yok, yapamıyordum işte.
Hem paraları heba oldu hem de yeteneğim boşa gitmiş oldu.
Benim güzel sanatlara ilgim vardı. Cok iyi resim yapardım. Onun yerine yeteneğimi ve ilgimi keşfedip beni güzel sanatlar lisesine gönderebilirlerdi. Hiç yoktan hazırlık kurslarına da razıydım.
Çocuğun ne istediği ve ilgisi önemli olan. Çocuğun geleceği o. Bizim bencilce isteklerimiz yüzünden boşuna ne para ne de israf edelim bence. Baktınız, sevmiyor ilgisi yok yapamıyor, zorlamanın ne anlamı var?
Son iki senede sistem değişmediyse güzel sanatlar liseleri sınav puanıyla almıyor. Okul başarı puanı ve yetenek sınavından aldığı puanla alıyor.Matematiksiz yine olmuyor.
Güzel sanatlar lisesine de girmek zor onlara girmek içinde yine iyi bir puan almak lazım. Kısacası yine Matematik baş rolde.
Müzik olayını ben de kullanıyorum. Yanlışlıkla kendimi klasik koşullandırdım hattaMatematigi üniveristede ögrenmis biri olarak (evet okul zamani matematik notlarim berbat di) ip uclarim: Matematikte ipim ucunu kacirdiginiz anda motivasyonunuz bitiyor cünkü birsey anlamiyorsunuz. Ders calismak da o yüzden zülüm gibi geliyor. O yüzden islenen konularda ilk geri gidip ipin ucu kacirildigi yere kadar dönüp ordan baslamak lazim. Ilk okuldan baslayip ders verdigim ögrenciler oldu. Ilk basit konulari isleyip daha sonraki konulara gecseniz hem anlayisi artar hem öz güveni artar.
Ögrenme kartlari da faydali oluyor. Her islemi kisa sekilde yazip, sonra uygulamak onu anlamaya ve ezbere etmeye yardimci olur.
Ve en önemlisi: Motivasyon sarkisi. Bir sarki sectim. Ne zaman motivasyonum düsse ara verip o sarkiyi dinleyip kendimi toparlayip devam ettim. 5 dakikayi aliyor, ama tamamen birakmakdansa 5 dakika toplanmak daha iyidir. Üniversitedeki matematik sinavlari öyle gectim vallaha
28 yaşımda kızımGünaydın hanımlar Benim 12 yaşında bir kızım var 8 .sınıfa gidiyor .Aslında okulunu seviyor ama bugün matematikten sınav vardı akşam bana kesinlikle matematikten anlamadığını ,o dersi sevmediğini, bu durum nedeniyle sınava çalışmayacağını ,çalışsa bile bir şeyi anlamadığını söylüyor, ona yardımcı olmamı da istemiyor . Geçen sene pandemi uzaktan eğitim derken bir yıl kayıp oldu gibi...
Eğitim hayatında matematik dersinin önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Diğer derslerde özellikle İngilizcede çok çok başarılı ...
Bu konuyla ilgili düşünüyorum acaba ona matematiği nasıl sevdirebilirim bu durum o belli etmese de okuldaki performansını da etkiliyor anlıyorum ...
Aslında öğretmeni çok iyi ders anlatımı olan bir hoca sorun benim güzel kızım da fikirlerinizi alabilir miyim.. Belki bir yardımım dokunur bu şekilde
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
Çok haklısın kudra.Okuması birinci sınıfa hazır olduğu anlamına gelmez ama. Muhtemelen gelişim düzeyi bulunduğu sınıfa uygun olmadığı için anlamıyor matematiği.
Bence herkes matematiği sevmek, matematikte iyi olmak zorunda değil. Çocuk dile yatkınmış. Sizin yerinizde olsam onun üzerine giderdim.
Yok illa matematik öğrenmeli, sınavlardaki başarısı benim için çok önemli diyorsanız, mümkünse genç bir kız olacak şekilde özel bir matematik öğretmeni bulmalısınız.
Bu söylediklerin de önemli ama asıl önemli olan soyut düşünme kavramı.Çok haklısın kudra.
Anasınıfı yada kreş okuma ile ilgili değil
Çocukların kas gelişimi ve becerisi için çok önemli.
Direk ilkokula başlayan çocuklarda beceri ve gelişim soru u çok görülüyor.
Değinmeden edemedim.
bir konuyu anlamasanız göreceğiniz her derste anlamadığınız noktadan sonrası kabusa dönüyor anlamadığınız konu sayısı artıyor.
Müzik olayını ben de kullanıyorum. Yanlışlıkla kendimi klasik koşullandırdım hattatv’de folk roots diye bir radyo kanalı var. Ders çalışırken onu açardım. Bi baktım ne zaman öylesine o kanalı açsam dersin başına oturuyorum