13 yaşindaki kızım matematikten nefret ediyor,fikir istiyorum..

Yaşı ve zeka gelişimi normal olmayan çocuk zaten okuduğu hiç bir sınıfta, sınavda başarılı olamaz.
Dediğiniz gibi her şey normalse ama çocuk yapamıyorsa olay yine sevdirememekte öğretende/anlatımda bitiyor.
Lütfen kişisel algılamayın.

Oğlum sayısalcıdır ve fen lisesi 10.sınıfta. Ama tarihi çok seviyor mesela. Nedeni de ortaokulda ki sosyal bilgiler hocası.
Adam o savaşları, olayları masal gibi anlatırmış çocuklara. Tarihleri günümüz müzikleri, kahramanları yada filmleri ile kodlarmış akıllarında kalsın diye. Bazen okula giderdim görüşme saatinde, öğretmenin bacaklarına yapışırdı çocuklar.
Öğretmen tenefüste bir çay içemiyorum rahat bırakmıyorlar diye anlatmıştı.
Bir sabah kahvaltıda oğlum "oley bugün X hocanın dersi var, okul çok keyfili geçecek" demişti nasıl mutlu olmuştum. Okula böyle giden çocuğun o dersi anlamaması, öğretmenini kırmamak adına dersi dikkatle dinlememesi mümkün mü?

teker teker gelin
bu soruyu arkadaşım attı bana onlar çözememişler baksana diye bende baktım soru yanlış dedim
ama anladım şimdi Ankee nın detaylı açıklamasıyla

birde böyle anlatınca soru çok basit geldi iyimi

Siz olaya duygusal açıdan bakıyorsunuz ama ben profesyonel açıdan bakıyorum. Beni de çok seven ama yine de sınavda 45 üstünde alamayan öğrenciler mevcut. Bir kazanımın öğrenilmesi, anlatandan bağımsız çocuğun iç dünyasında yaşadığı bir süreç. İsterseniz dünyanın en süper öğretmenini getirin anlamayan çocuk yine belirli bir seviyenin üstüne çıkamaz. Naçizane 10 yıllık tecrübem bu şekilde

Valahi kızınız sonuna kadar haklı.Ortaokula giden yiğenim var geçen matematik ödevini yaptırayım dedim inanın soruları ben çözemedim.Bu nasıl müfredat?? Bu nasıl sorular ?? Allah gençlerimize yardım etsin ne diyeyim gerçekten çok zorlamış konular.
Bunun dışında bence anlaşabileceği dinamik bir hoca ile özel ders aldırın tek çözüm bu gibi duruyor.

Ben de sevmezdim. Sözel derslerde daha başarılıydım ve çizim yeteneğim var. :)
Bizimkiler de beni biraz zorlamışlardı matemetik için kurs, dershane vs ama olmadı yanlış yönlendirildim. Olmadı isteğim yoktu, kendi adıma zorlamamak lazım her insan farklı.

11 yıllık matematik öğretmeniyim açılın öncelikle önceki yılların kazanımlarında eksiklik varsa onları tamamlamak gerek. Malesef 8. Sınıf konuları çok soyut hele yeni nesil sorularla öğrencilerin %90ının başı belada ve üstelik şu bir gerçek ki sınavda eleyici olan matematik.. kitap okuma alışkanlığı ve okuduğunu anlamada sıkıntı yaşayan çocuklar da matematiğe 1-0geriden başlıyor. Çocuklar YouTubeta Tonguç akademinin ders anlatımlarını beğeniyorlar tavsiye ederim..

ay yine buna da bahane bulamıyorum yaa
ben çok katı bir öğretmen olurdum sanırım
şimdi bir şeyin zorlaşması herkes için zor
yani sana zorsa diğerine de zor gelecek zaten, bence bu da bir bahane.
bizim zamanımızda sınav sistemi değişti -klasik zaten artık her sene oluyor da o zamanlar ilk 3 değişiklikten biriydi-
e dedim bana değiştiyse herkese değişti
zaten puanlama sıralama sistemi değil mi bu?
bu neyin telaşı neyin ispatı neyin bahanesi??

öğretmen dersi sevdirmeliye de katılmıyorum evet keşke öyle olsa ama hayatın gerçeği bu değil.
ben de coğrafyayı bir hocam sayesinde inanılmaz sevmiştim ve neden coğrafyayı sıkıcı bulurmuşum hala anlamam bence müthiş bir şey dünyayı keşfetmek...
ama öncesinde de off hoca çok sıkıcı ben bunu çalışmayacağım dediğimi hatırlamam, ne münasebet?
bir hoca yüzünden koskoca bilimi/kültürü sevmeyelim.
her ders bir genel kültür, hayatın gerçeği, hiçbirini birbirinden ayıramam hepsi benim bebeklerim

geçmişe dönsem genel kültürümü geliştirmek adına hepsine daha da sıkı sarılırdım. Şimdi mal gibi çoğumuz işte benzer şeyleri, istediğimiz mesleği yapsak bile birilerinin direktiflerine uymak zorunda kalarak yapıyoruz.
Oysa okurken binlerce güzel bilim, eğitim hepsi önümüze sunuluyor hem de bedava...

Bence de sence ama hangi anne baba çocuğunu okutmamayı göze alabilir günümüz şartlarında.
Günümüzde her hangi bir işin ustası bile kalmadı ki, çocuğu yanına verelim de zanaat öğrensin diyebilesin.
Hatta geçenlerde bir arkadaşla, zamanında nasıl Almanya ülkelerinde zanaatkar kalmadığı için Türk işçi istemiş bizde aynı olacağız bu gidişle diye konuştuk. Çünkü herkes çocuğu okusun, eğitimi tam olsun, beyaz yakalı olsun istiyor.

Bir arkadaşım lisedeki kızı çok istediği için okulunu değiştirdi.
İki sene sonra o çocuk "ben 15 yaşındaydım istedim diye niye hemen yaptın beni yönlendirecek olan sendin" dedi.
Okumak istemeyen çocuğun yetişkin olunca "ben çocuktum niye yönlendiremediniz, zorlamadınız. Belki bende beyaz yakalı olacaktım" demeyeceği ne malum.

Dile yetenegi var ise cok iyi, cunku ozunde matematik dedigimiz hikaye sozel ifadeleri sayisal ifadelere donusturmemize yarayan bir dil. Ne guzel ki tamami kurala uyum gosterir. Derdimiz 90-100 almasi degil once bu dili ogrenmesi olmali, ornegin problemlerin denklemde esitlik ve esitsizlik seklindeki sozel ve sayisal ifadesinin eş oldugunu kabullenip "yeni bir dil ogrendigini" dusunurse daha basarili olacaktir.
Ez cumle, yeteneginin uzerine gidiniz, her dersi istediginiz forma donusturmek mumkun bence...

Son düzenleme:
6 aylık ikizlerim var ,ama asla ona yaklaşımım azalmadı , ev içinde neyi rica etse ertelemm yaparım ...
okulda en çok giden ,öğretmenle iletişimde olan biriyim, butun hocaların nosu vardır ...ararım.. yardımcı ,arkadaş ,best friend kolyesi aldı ,digeri benim boynumda kendisi taktı bazen çok şımartıyorsun diyen oluyor... Kızımın yapamadığı benim için daha onemli ve kiymetli o yuzden es gecemiyorum.. ama zorlama gibi olmamalı beni kırmak istemez belli etmez... varsın olmasın notları iyi diyemiyorum ... küçük daha sevmiyorum yapamıyorum diyor, bu karara çok erken vardı sanki..amacım yardımcı olmak

her alanda herseyı herkes ogrenebılır ama kımden neyı ogrenecegı cok onemlıdır
bazı ınsanlar bazı ınsanlardan daha ıyı ogrenır yanı o kısıyle ıletısımı tutması bakıs acısının uyusması onemlıdır

herkes de matematıgı ıyı ogretemez genelde oncesınde matematıgı zayıf olup sonrasında ıyı ogrenen kısıler cok ıyı matematık ogretmenı oluyor cunku onlar o bakıs acılarıyla nasıl daha ıyı ogrenecegını bıldıklerınden ona gore anlatıyorlar ve bu sans ısı bıraz

cocugunuza bır kac youtubeda ısın ıncelıklerını ve pratık noktasını anlatan kısılerı bulmasını tavsıye edın anlamadıgı konuyu yazsın aslında matematık sanıldıgından basıt cogu soruyu cozumlerken sorunun ustunde cozersınız ıkı kalem oynatırsınız aslında edebıyatdan daha kolaydır uzun uzun pragraf yerıne 1 formul ıle 2 kalemı soru ustunde oynatarak cozersınız bu sekılde anlatın ve yapabılecek kapasıtesı oldugunu sadece dogru yontemı bulması ıcın zamana ıhtıyacı oldugunu soyleyın

kendısıne ınancı gelsın oncelıkle ben bunu yapamıyorum deyıp kapatmasın kendısını
mesela ınstagramda matematıkcı_ serkan_ hoca var kolay yollarını anlatıyor mantıgını kavratıyor onemlı olan mantıgını kavrayabılmek bunuda en kolay sekılde mantıgına en uygun hocanın anlatımını bularak yapabılır :)

malesef sınav sıstemımızde ıstedıgımız alanda okuyabılmek ıcın sınavda matematıkden ıyı net yapmak gerekıyor
yetenek sınavıyla konservatuara gırecekse kız meslek lısesı okuyup 2 yıllık gecısle cocuk gelısımı okuyacaksa bılemem ama onda bıle ılk sene matematık yıne var

sevmesekde ogrenmek zorundayız cunku hayatımızın bırcok noktasında karsımıza cıkacak en azından ıstedıgı yola gıdecek yakıtı saglayacak kadar matematık bılse yıne yeter bununda tavsıyesını dedıgım gıbı oncekı yorumumda verdım frekansının tuttugu hocaları youtubeda kendısı bulacak pratık noktaları mantıgı gosteren cok fazla ogretmen var bırınde anlamasa dıgerınde anlar mutlaka vazgecmesın pes etmesın yeter kı

Almanyadaki sorun herkesin okuması ve vasıfsız işçi kalmaması değil genç nüfusun az olmasıydı. Almanya üniversite konusunda en ince eleyip sık dokuyan ülkedir. Liseye başlarken üniversiteye devam edecek ve etmeyecek öğrencileri ayırırlar.

Son paragrafta yazılan cümleyi her anne baba çocuğundan duyar. En iyi şartları sunsanız da hayatından memnun olmadığı anda sizi suçlayacak çocuk.

Benim de dil zekam iyidir ve okul hayatım boyunca matematikle aram olmadı hiç. Şu anda İngilizce öğretmeniyim.

Kpss'ye hazırlandığım döneme kadar matematikten nefret ettim. Kpss kursunda denk geldiğim bir matematik hocası sayesinde matematiği hem anladım hem de sevdim. Belki kızınızın sevebileceği bir öğretmenden ders aldırabilirsiniz.

Çocuk dersi sevmiyor, büyük ihtimalle başaramadığı için.
Başaramadığı bir dersi yeni kitaplarla sevdirmezsiniz, test kitabı önerileri bir işe yaramaz o yüzden. Kızınız matematiği yapabildiğini görmeli. Buna ikna olunca dersi de sevmeye başlayacaktır. Özel ders aldırmak yararınıza olur.
Dilde başarılı olması çok güzel, belki o alana yönelir ama başarıya giden her yolda matematik önüne çıkacak. O yüzden güzelce teşvik edin önyargıları kırılsın.

Matematiği ben de sevmem
Yapamam da zaten
Ömrüm de özel ders almakla geçti matematikten
Hala başladığım yerdeyim
Bence sorun benim matematiğe yatkın olmamamdı
O dersleri filan da hep boşa aldım
Ailemin vicdanı rahat oldu

Dil bölümüne geçince resmen üstümden yük kalktı
Benim zekamı uygun olduğu alan oydu
Sonrası Türkiye dereceleri filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…