- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.204
-
- Konu Sahibi Galaxyeliz61
Yaşı ve zeka gelişimi normal olmayan çocuk zaten okuduğu hiç bir sınıfta, sınavda başarılı olamaz.Bahsettiğiniz sınavlarda öğrencilerin soyut düşünme becerisine paralel temel matematik konuları çıkıyor. Eğer yaşı ve zeka gelişimi uygunsa herkes temel matematiği anlayabilir ve yapabilir. Sevmeyi ayrı tutuyorum tabii ama sevmeden de bir ders çözülebilir. Mesela ben de tarih hayatta sevmem ama mecbur çözdük hayatımız boyunca
bacım sizin 2 de ya da 3 te kopyalanan dosya sayınızda bir sıkıntı var öncelikle onu belirteyim o kısmı tam anlayamadım işteyim şu an
onun dışında 30.000 kalan dosyaymış tamam mı 26.276 da kalan olduğuna göre o diskete kopyalanan toplam 30.000 olmalı
30.000-26.279=3721 dosya kopyalanmış kalan 26bin olduğuna göre
3.721-2.343 (müzikmiş) =1.378
Ben de yazacaktım sen yazmışsın tekrarlamayayım. Çok karalanmış soruları baştan çözemiyorum ben ne kadar kolay olsa da, kafam karışıyor
Nooption soru zor değil kuşum. Muhtemelen başta hata yapmışsınız, ama emin olamadım. Dediğim gibi kafam karışıyor böyle olunca, boş sayfa ver bana
bacım sizin 2 de ya da 3 te kopyalanan dosya sayınızda bir sıkıntı var öncelikle onu belirteyim o kısmı tam anlayamadım işteyim şu an
onun dışında 30.000 kalan dosyaymış tamam mı 26.276 da kalan olduğuna göre o diskete kopyalanan toplam 30.000 olmalı
30.000-26.279=3721 dosya kopyalanmış kalan 26bin olduğuna göre
3.721-2.343 (müzikmiş) =1.378
Siz olaya duygusal açıdan bakıyorsunuz ama ben profesyonel açıdan bakıyorum. Beni de çok seven ama yine de sınavda 45 üstünde alamayan öğrenciler mevcut. Bir kazanımın öğrenilmesi, anlatandan bağımsız çocuğun iç dünyasında yaşadığı bir süreç. İsterseniz dünyanın en süper öğretmenini getirin anlamayan çocuk yine belirli bir seviyenin üstüne çıkamaz. Naçizane 10 yıllık tecrübem bu şekildeYaşı ve zeka gelişimi normal olmayan çocuk zaten okuduğu hiç bir sınıfta, sınavda başarılı olamaz.
Dediğiniz gibi her şey normalse ama çocuk yapamıyorsa olay yine sevdirememekte öğretende/anlatımda bitiyor.
Lütfen kişisel algılamayın.
Oğlum sayısalcıdır ve fen lisesi 10.sınıfta. Ama tarihi çok seviyor mesela. Nedeni de ortaokulda ki sosyal bilgiler hocası.
Adam o savaşları, olayları masal gibi anlatırmış çocuklara. Tarihleri günümüz müzikleri, kahramanları yada filmleri ile kodlarmış akıllarında kalsın diye. Bazen okula giderdim görüşme saatinde, öğretmenin bacaklarına yapışırdı çocuklar.
Öğretmen tenefüste bir çay içemiyorum rahat bırakmıyorlar diye anlatmıştı.
Bir sabah kahvaltıda oğlum "oley bugün X hocanın dersi var, okul çok keyfili geçecek" demişti nasıl mutlu olmuştum. Okula böyle giden çocuğun o dersi anlamaması, öğretmenini kırmamak adına dersi dikkatle dinlememesi mümkün mü?
Valahi kızınız sonuna kadar haklı.Ortaokula giden yiğenim var geçen matematik ödevini yaptırayım dedim inanın soruları ben çözemedim.Bu nasıl müfredat?? Bu nasıl sorular ?? Allah gençlerimize yardım etsin ne diyeyim gerçekten çok zorlamış konular.
Bunun dışında bence anlaşabileceği dinamik bir hoca ile özel ders aldırın tek çözüm bu gibi duruyor.
Sen de haklısın ne diyimSana bişi diyeyim mi, en popüler ve para getiren meslekler için herhangi bir zeka belirtisine ihtiyaç yok bu devirde. Youtuber olsun, make up artist olsun, şarkıcı olsun, oyuncu olsun
Bence de sence ama hangi anne baba çocuğunu okutmamayı göze alabilir günümüz şartlarında.Niye illa okumak zorunda? Bu ülkenin tır şöförüne de ihtiyacı var. Uygun olan olmayan her çocuğu zorla üniversiteye yönlendirdiğimiz için ülke bu halde zaten. Ortalık içi boş, işsiz üniversite mezunundan geçilmiyor.
6 aylık ikizlerim var ,ama asla ona yaklaşımım azalmadı , ev içinde neyi rica etse ertelemm yaparım ...Herkes matematik sevmezdim demiş. Çok severdim tarafından biri olarak fikrimi söyleyeyim. Ben derste dinlediğimle 100 alırdım. Sonra bir hoca geldi siveli konusuyordu 40 mı ne aldım sınavda. Özel derse gittim bir kaç hafta. Yine 100 aldım. Meğer adamın ne dediğini anlamamışım siveden :)) Matematik öyle bir sey ki özel ders hocasının "daha zorunu soruyorum yapıyor onları nasıl yapamıyor" lafı mümkün değil doğru olsun. Şifre çözmek gibi bir kere kavrayınca yapmazlık edemezsiniz. Hocayı değiştirin mutlaka. Sınav stresi olsa diğer sınavları da kötü olurdu. Sizin yardım etmenizi istememesinde de bir seyler var bence. Çok mu yargılıyorsunuz? Bunu nasıl yapamazsın filan gibi...
Inanın değil ama ilerde ben küçüktüm yanlış karar verdim keşke bana alternatif çözümler bulsaydın anne dememesi için yardımcı olmak istiyorumkızınız matematik sevmek zorunda mı???
malesef sınav sıstemımızde ıstedıgımız alanda okuyabılmek ıcın sınavda matematıkden ıyı net yapmak gerekıyorBenim için farketmez istediği bölümde ilerleyebilir motivasyonu düşmesin diye düşünmüştüm, bende mat dersini sevmezdim ama isteyince yapıyordum onu yakalamaya çalışıyorum , çok iyi olması şart degil sayısalda gerçekten... hayvan sevgisi çok tavukları kedisi balığı var tabi şimdilik ilerde köpek tavşanda alacakmış bir ara veterinerlik demisti matematik yüzünden vazgeçti..
Bence de sence ama hangi anne baba çocuğunu okutmamayı göze alabilir günümüz şartlarında.
Günümüzde her hangi bir işin ustası bile kalmadı ki, çocuğu yanına verelim de zanaat öğrensin diyebilesin.
Hatta geçenlerde bir arkadaşla, zamanında nasıl Almanya ülkelerinde zanaatkar kalmadığı için Türk işçi istemiş bizde aynı olacağız bu gidişle diye konuştuk. Çünkü herkes çocuğu okusun, eğitimi tam olsun, beyaz yakalı olsun istiyor.
Bir arkadaşım lisedeki kızı çok istediği için okulunu değiştirdi.
İki sene sonra o çocuk "ben 15 yaşındaydım istedim diye niye hemen yaptın beni yönlendirecek olan sendin" dedi.
Okumak istemeyen çocuğun yetişkin olunca "ben çocuktum niye yönlendiremediniz, zorlamadınız. Belki bende beyaz yakalı olacaktım" demeyeceği ne malum.