- 10 Ocak 2011
- 3.519
- 6.085
-
- Konu Sahibi Galaxyeliz61
Benim için farketmez istediği bölümde ilerleyebilir motivasyonu düşmesin diye düşünmüştüm, bende mat dersini sevmezdim ama isteyince yapıyordum onu yakalamaya çalışıyorum , çok iyi olması şart degil sayısalda gerçekten... hayvan sevgisi çok tavukları kedisi balığı var tabi şimdilik ilerde köpek tavşanda alacakmış bir ara veterinerlik demisti matematik yüzünden vazgeçti..Okuması birinci sınıfa hazır olduğu anlamına gelmez ama. Muhtemelen gelişim düzeyi bulunduğu sınıfa uygun olmadığı için anlamıyor matematiği.
Bence herkes matematiği sevmek, matematikte iyi olmak zorunda değil. Çocuk dile yatkınmış. Sizin yerinizde olsam onun üzerine giderdim.
Yok illa matematik öğrenmeli, sınavlardaki başarısı benim için çok önemli diyorsanız, mümkünse genç bir kız olacak şekilde özel bir matematik öğretmeni bulmalısınız.
Motivasyonu dışardan tepki almadığı sürece düşmez. Matematik çok önemli, başarılı olmalısın, sınavda düşük puan alacaksın, kötü okula gideceksin vs. gibi söylemleriniz yoksa etkileceğini sanmıyorum.Benim için farketmez istediği bölümde ilerleyebilir motivasyonu düşmesin diye düşünmüştüm, bende mat dersini sevmezdim ama isteyince yapıyordum onu yakalamaya çalışıyorum , çok iyi olması şart degil sayısalda gerçekten... hayvan sevgisi çok tavukları kedisi balığı var tabi şimdilik ilerde köpek tavşanda alacakmış bir ara veterinerlik demisti matematik yüzünden vazgeçti..
Tır alacak parayı bulursa şahane fikir bence. Benim de en büyük hayalim tır almakGünaydın :)
Deriiiin bi ah çekerek yazıyorum bilin :)))
O derdi bir de bana sorun , bırakın matematiği , benimki okuldan okumaktan nefret ediyor . Ezelden beri çocuk okula gitmek istemiyor .
Okula değil sanki nazi kampına gönderiyoz arkadaş .
Konuştuk olmadı , sınıf öğretmenleriyle konuşturduk olmadı , kızdık olmadı , harçlığını kestik olmadı , çokça harçlık verdik olmadı .
Her güne ama istisnasız her güne ayrı bi bahanesi oluyor okula gitmemek için .
Az önce yine bi bahane mesajı attı eve gelebilmek için
Şimdilerde şey diyo , benim hayalim var bana karışmayın , ben tır alcam bi kaç tane ( tır arkadaşlar tır , hayale geeeeel ) ya lojistik işleticem ya da uluslar arası .
Hey Allahım ben nerelere gideyim .
Hiç olmazsa lise mezunu olsa , üniversite diplomasından umudum kestim çünkü .
Kesinlikle öğretmeni ile alakalı.Günaydın hanımlar Benim 12 yaşında bir kızım var 8 .sınıfa gidiyor .Aslında okulunu seviyor ama bugün matematikten sınav vardı akşam bana kesinlikle matematikten anlamadığını ,o dersi sevmediğini, bu durum nedeniyle sınava çalışmayacağını ,çalışsa bile bir şeyi anlamadığını söylüyor, ona yardımcı olmamı da istemiyor . Geçen sene pandemi uzaktan eğitim derken bir yıl kayıp oldu gibi...
Eğitim hayatında matematik dersinin önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Diğer derslerde özellikle İngilizcede çok çok başarılı ...
Bu konuyla ilgili düşünüyorum acaba ona matematiği nasıl sevdirebilirim bu durum o belli etmese de okuldaki performansını da etkiliyor anlıyorum ...
Aslında öğretmeni çok iyi ders anlatımı olan bir hoca sorun benim güzel kızım da fikirlerinizi alabilir miyim.. Belki bir yardımım dokunur bu şekilde
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
Sana bişi diyeyim mi, en popüler ve para getiren meslekler için herhangi bir zeka belirtisine ihtiyaç yok bu devirde. Youtuber olsun, make up artist olsun, şarkıcı olsun, oyuncu olsunMatematik zekası yok demek ki...
Evet sınav için önemli ama sayısalcı olmak zorunda değil ki...
En popüler veya para getirisi olan meslekler sayısal da evet ama bence ilgi alanı olan derse yönlendirip ağırlık verseniz daha iyi olmaz mı?
Özel dersler her zaman okul derslerine göre keyiflidir. Öğretmen işinin ehliyse çocukla bağ kurar. Öğretmeni seven çocuk dersi de sever, sıkılmaz hatta eğlenceli bulur. Ders zamanını iple çeker.hep ozel ders denmis de, benim cocuklar daha kucukler, deneyimli degilim,
ama cocuk nefret ettigi dersi surekli calismak zorunda kalirsa daha da bikmaz mi, nefret etmez mi,
anne baba olarak siz yardimci olamaz misiniz?
Hani ders gibi degil de, normal gunluk hayatta konusurken daha matematik agirlikli konular uzerine konussaniz mesela, ya da kafadan hesap yapma konularinda alistirmalar yapsaniz, odevlerini birlikte yapsaniz gibi gibi...
atiyorum okula yuruyerek gidiyorsunuz, okul kapisi acilmasina 117 dakika var, dakikada 10 birim hizla yururseniz kac 10 dakika sonra varmis olacaksiniz. Kac dakika once varmis olacaksiniz. Eger kapi acilmadan orada olmak istiyorsaniz kac birim hizla yurumeniz gerekir.
Bilemiyorum 13 yas icin bu tabi ki basit ornektir de, bu sekilde boyle daha gunluk hayatinizda, bir yerlere gidip gelirken hayatiniza yedirebilirseniz bana daha etkili olurmus gibi geliyor. Yine de dedigim gibi benim cocuklar kucukler, farazi konusuyorum.
atiyorum okula yuruyerek gidiyorsunuz, okul kapisi acilmasina 117 dakika var, dakikada 10 birim hizla yururseniz kac 10 dakika sonra varmis olacaksiniz. Kac dakika once varmis olacaksiniz. Eger kapi acilmadan orada olmak istiyorsaniz kac birim hizla yurumeniz gerekir.
Bilemiyorum 13 yas icin bu tabi ki basit ornektir de, bu sekilde boyle daha gunluk hayatinizda, bir yerlere gidip gelirken hayatiniza yedirebilirseniz bana daha etkili olurmus gibi geliyor. Yine de dedigim gibi benim cocuklar kucukler, farazi konusuyorum.
Valla güzel hayal uluslararası lojistikte iyi para var çünkü :))Günaydın :)
Deriiiin bi ah çekerek yazıyorum bilin :)))
O derdi bir de bana sorun , bırakın matematiği , benimki okuldan okumaktan nefret ediyor . Ezelden beri çocuk okula gitmek istemiyor .
Okula değil sanki nazi kampına gönderiyoz arkadaş .
Konuştuk olmadı , sınıf öğretmenleriyle konuşturduk olmadı , kızdık olmadı , harçlığını kestik olmadı , çokça harçlık verdik olmadı .
Her güne ama istisnasız her güne ayrı bi bahanesi oluyor okula gitmemek için .
Az önce yine bi bahane mesajı attı eve gelebilmek için
Şimdilerde şey diyo , benim hayalim var bana karışmayın , ben tır alcam bi kaç tane ( tır arkadaşlar tır , hayale geeeeel ) ya lojistik işleticem ya da uluslar arası .
Hey Allahım ben nerelere gideyim .
Hiç olmazsa lise mezunu olsa , üniversite diplomasından umudum kestim çünkü .
iyi niyetine kurban
konuya da yorumum matematik sevende ne bileyim
Özel dersler her zaman okul derslerine göre keyiflidir. Öğretmen işinin ehliyse çocukla bağ kurar. Öğretmeni seven çocuk dersi de sever, sıkılmaz hatta eğlenceli bulur. Ders zamanını iple çeker.
Sekizinci sınıf artık soyut matematiğin öğrenildiği eğitim basamağı. Gerçek hayattan örneklerle ilerlenemez. Birkaç konuda belki yapılabilir ama onlar da çocukların kolay bulup anladığı konular zaten.
Niye illa okumak zorunda? Bu ülkenin tır şöförüne de ihtiyacı var. Uygun olan olmayan her çocuğu zorla üniversiteye yönlendirdiğimiz için ülke bu halde zaten. Ortalık içi boş, işsiz üniversite mezunundan geçilmiyor.Valla güzel hayal uluslararası lojistikte iyi para var çünkü :))
Siz ona "oğlum o zaman senin lojistik firması kurman lazım. Bunun içinde işi en dibinden öğrenmen, lojistik sektöründe operasyoncu olarak çalışman şart. Gel dilini geliştir, ünide lojistik oku bir firmada işe başla. Sonrada tırlarını al kendi işini kur" diyerek yönlendirin. :))
matematik konusuna gore degisir de geometri cok zevklidir ya.
sende aslinda matematiksel zeka da var, kendini limitleme
soyut matematik o kadar erken miydi yaBizim zamanimizda sanirim bu yaslarda kesirli sayilar, uslu sayilar, koklu sayilar falan ogreniyorduk diye aklimda kalmis.