13 yaşindaki kızım matematikten nefret ediyor,fikir istiyorum..

Benim için farketmez istediği bölümde ilerleyebilir motivasyonu düşmesin diye düşünmüştüm, bende mat dersini sevmezdim ama isteyince yapıyordum onu yakalamaya çalışıyorum , çok iyi olması şart degil sayısalda gerçekten... hayvan sevgisi çok tavukları kedisi balığı var tabi şimdilik ilerde köpek tavşanda alacakmış bir ara veterinerlik demisti matematik yüzünden vazgeçti..

Motivasyonu dışardan tepki almadığı sürece düşmez. Matematik çok önemli, başarılı olmalısın, sınavda düşük puan alacaksın, kötü okula gideceksin vs. gibi söylemleriniz yoksa etkileceğini sanmıyorum.

8. Sınıfları sınava hazırladım yıllarca. Bir de yeğenim var 16 yaşında. O da nefret ederdi matematikten. teyze sen ne güzel çözüyorsun soruları benim kafam basmıyor diyordu. Ona sürekli onun da mutlaka başka bir şeye yeteneği olduğunu birlikte bulacağımızı söyledim. Sonra bulduk, çizime yeteneği varmış çocuğun. Hiç resim yapmayan çocuk 3-4 ay hazırlık kursuna gidip güzel sanatlar lisesi yetenek sınavında ilk 5’e girdi. Şimdi 11. sınıfta. Hedefi endüstriyel tasarım okumak. Bunun için matematik şart deyip kendi çalışmaya ve başarmaya başladı enteresan şekilde. Yani zorlamayla olmaz, günün birinde belki kendi ister. Çok küçük daha kızınız.

Günaydın :)
Deriiiin bi ah çekerek yazıyorum bilin :)))
O derdi bir de bana sorun , bırakın matematiği , benimki okuldan okumaktan nefret ediyor . Ezelden beri çocuk okula gitmek istemiyor .
Okula değil sanki nazi kampına gönderiyoz arkadaş .
Konuştuk olmadı , sınıf öğretmenleriyle konuşturduk olmadı , kızdık olmadı , harçlığını kestik olmadı , çokça harçlık verdik olmadı .
Her güne ama istisnasız her güne ayrı bi bahanesi oluyor okula gitmemek için .
Az önce yine bi bahane mesajı attı eve gelebilmek için
Şimdilerde şey diyo , benim hayalim var bana karışmayın , ben tır alcam bi kaç tane ( tır arkadaşlar tır , hayale geeeeel ) ya lojistik işleticem ya da uluslar arası .
Hey Allahım ben nerelere gideyim .
Hiç olmazsa lise mezunu olsa , üniversite diplomasından umudum kestim çünkü .

Tır alacak parayı bulursa şahane fikir bence. Benim de en büyük hayalim tır almak

Dersi ve okulu sevmenin en önemli noktası,öğretmeni sevmektir.
Eğer imkaniniz varsa,sevecen ,cocugunuza ilk once dersi sevdirebilecek bir ögretmenden destek aldirin derim

Matematiği sevmenin tek yolu soruları çözdükçe sevmeye başlamasıdır.
Çözemediğimiz için sevmiyoruz aslında :)
Bir dönem kursa yollayın sonra da bulmaca çözer gibi her gün çözmesine yardımcı olun, sevecektir.

valla benim kızımda sevmiyor, çok şaşkınız bu çocuk bizden nasıl çıktı diye. ve benimki yapabiliyorda. sınıf birincisi süper falan değil ama yapıyor, aslında uğraşsa başarır ama istemiyor. resim çizmeyi çok seviyor, 2 yaşından beri elinde kalem, her yeri çiziyor. o yüzden bu alana ilgili bir kursa başlayacak. yapamadığı-sevmediği bir şeye ısrar etmektense sevdiği yönünü beslemeyi istiyoruz, bakalım.
komşumuzun oğlu matematik yapamıyor diye gerizekalı damgası yemişti etraftan, o zaman üniversiteye yeni başlamıştım, rahat bırakın çocuğu, sevmiyor demekki, neyi seviyorsa onunla ilgilensin demiştim, çocukta gaza geldi, ablam haklı dedi gitar kursuna başladı.şimdi güzel sanatlar fakültesinde doktorasını bitirdi. hangi enstrümanları çalıyorsun diyoruz, denediklerimin hepsini diye cevap veriyor.

Kesinlikle öğretmeni ile alakalı.
Bir dersi sevdiren de nefret ettirende öğretmendir.
Dersi sevdirebilecek bir öğretmenden yardım alsa çok faydası olacaktır.

Matematikten hayatım boyunca nefret ettim, ilkokul 2. Sınıfta bile bu dersim 4 idi karnemde nasıl kötüysem artık öğretmen tolere edememiş yani. Sözel zekası gelişmiş insan ne yaparsa yapsın matematikten anlamıyor misal ben, es kaza düşe kalka matematik olmadan meslek sahibi oldum bir şekilde yerimi buldum, ama bazen diyorum ki kalemim çok kuvvetlidir deneme türü yazılar yazarım, keşke zamanında edebiyattan yürüseydim, yazar olsaydım, kendimi o alana ait hissediyorum hala. Özel ders deneyin diyorum ben de ama olmuyorsa da zorlamayın yani neye hangi alana ilgisi varsa oradan ilerlesin, kalıplaşmış yargıları çocuklara dayatmanın hiçbir anlamı yok. Mutsuz bireyler, işinden memnun olmayan kişiler yetişiyor sonra.

Sana bişi diyeyim mi, en popüler ve para getiren meslekler için herhangi bir zeka belirtisine ihtiyaç yok bu devirde. Youtuber olsun, make up artist olsun, şarkıcı olsun, oyuncu olsun

hep ozel ders denmis de, benim cocuklar daha kucukler, deneyimli degilim,
ama cocuk nefret ettigi dersi surekli calismak zorunda kalirsa daha da bikmaz mi, nefret etmez mi,

anne baba olarak siz yardimci olamaz misiniz?
Hani ders gibi degil de, normal gunluk hayatta konusurken daha matematik agirlikli konular uzerine konussaniz mesela, ya da kafadan hesap yapma konularinda alistirmalar yapsaniz, odevlerini birlikte yapsaniz gibi gibi...

atiyorum okula yuruyerek gidiyorsunuz, okul kapisi acilmasina 117 dakika var, dakikada 10 birim hizla yururseniz kac 10 dakika sonra varmis olacaksiniz. Kac dakika once varmis olacaksiniz. Eger kapi acilmadan orada olmak istiyorsaniz kac birim hizla yurumeniz gerekir.
Bilemiyorum 13 yas icin bu tabi ki basit ornektir de, bu sekilde boyle daha gunluk hayatinizda, bir yerlere gidip gelirken hayatiniza yedirebilirseniz bana daha etkili olurmus gibi geliyor. Yine de dedigim gibi benim cocuklar kucukler, farazi konusuyorum.

Özel dersler her zaman okul derslerine göre keyiflidir. Öğretmen işinin ehliyse çocukla bağ kurar. Öğretmeni seven çocuk dersi de sever, sıkılmaz hatta eğlenceli bulur. Ders zamanını iple çeker.

Sekizinci sınıf artık soyut matematiğin öğrenildiği eğitim basamağı. Gerçek hayattan örneklerle ilerlenemez. Birkaç konuda belki yapılabilir ama onlar da çocukların kolay bulup anladığı konular zaten.

iyi niyetine kurban

konuya da yorumum matematik sevende ne bileyim

Valla güzel hayal uluslararası lojistikte iyi para var çünkü :))
Siz ona "oğlum o zaman senin lojistik firması kurman lazım. Bunun içinde işi en dibinden öğrenmen, lojistik sektöründe operasyoncu olarak çalışman şart. Gel dilini geliştir, ünide lojistik oku bir firmada işe başla. Sonrada tırlarını al kendi işini kur" diyerek yönlendirin. :))

iyi niyetine kurban

konuya da yorumum matematik sevende ne bileyim

matematik konusuna gore degisir de geometri cok zevklidir ya.
sende aslinda matematiksel zeka da var, kendini limitleme

soyut matematik o kadar erken miydi ya Bizim zamanimizda sanirim bu yaslarda kesirli sayilar, uslu sayilar, koklu sayilar falan ogreniyorduk diye aklimda kalmis.

Niye illa okumak zorunda? Bu ülkenin tır şöförüne de ihtiyacı var. Uygun olan olmayan her çocuğu zorla üniversiteye yönlendirdiğimiz için ülke bu halde zaten. Ortalık içi boş, işsiz üniversite mezunundan geçilmiyor.

5.sınıf matematik sorusu 3.şıkkı yap alnından öpücem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…