13 yaşındaki handenin diyet öyküsü :)

hande58

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2010
615
17
118
İstanbul
ben 10 eylül 2010 'da ekmegi hayatımdan çıkardım ve yaklaşık 4 ayda 78 kilodan 72'ye düştüm ve bir ay öncesine kadar 72lerdeydim sonra maalesef aldım çünkü çok yedim ama korktum tartılamadım
geçen pazartesi başladım günde3 litre su içtim ve son günlerde kalori sayımına başladım haikkaten işe yaıyor

5martcumartesi;75.6
8martsalı;74.2
çok mutlu oldum bunu görünce bu sabah
ve her sabah tartılacagım 2 ay sonra kuzenimin dügünü var o zamana kadar 65'e inmem gerek daha sonrada hedefim 58 inşallah boyum 170 lütfen bana destek olun buna çok ihtiyacım var

tarih kalori

948.37

924.875

775.94

704.03

484.8875
toplam 3838 Kal.
ortalama 767 Kal.

[1] Patlıcan Musakka 0.5 PORSİYON 100.5
[2] Elma 1 ADET 60
[3] Beyaz Peynir 30 GRAM 75
[4] SUSAMLI GALETA-UZUN 1 adet 45
[5] limonata (250ml) 1 büyük bardak 105
[6] SUSAMLI GALETA-UZUN 1 adet 45
[7] Yoğurt (tam yağlı) 100 GRAM 68
[8] Eti Form Kepekli Bisküvi 0.5 PAKET 84
[9] Domates Çorbası 1 PORSİYON 161
[10] Kıvırcık Salata 1 PORSİYON 84
[11] Portakal 1 ADET 50
[12] Sütlaç 0.2 PORSİYON 69.4
Toplam : 946.9 kal.

tatlım yaşın küçük gelişme çağındasın bence diyetisyene git bu zmanlarda yediklerine dikkat etmen lazım.hem az kalorili hemde vücut gelişimine yararlı şeyler tüketmen lazım..hayırlı olsun ayrıca.eminim vericeksin

Katılıyorum. Diyetisyene git. Ben de kilolu olduğumu düşünüyordum senin yaşındayken. Zamanla vücut güzelleşiyor, değişiyor.

Çok şikayetçiysen diyetisyene gitmelisin daha sağlıklıolmak için

canım bencede diyetisyene gitmen daha uygun olur..
ama şöyle birşey söylemeliyim ki sık tartılma haftada bir kz falan tartıl bunu uzmanlarda söylüyor zaten

canım bencede diyetisyene gitmen daha uygun olur..
ama şöyle birşey söylemeliyim ki sık tartılma haftada bir kz falan tartıl bunu uzmanlarda söylüyor zaten

gelişme çağın tam.diyetisyen kontrolünde olmalısın

Canım her sabah tartılman çok büyük bir hata.Kilon diger günlerdeki beslenme menülerinde degişiklik yaptıkça dalgalanır.Bünyen o menüye tam oturunca dalgalanma durur ve verdigin kiloyu görebilirsin.Ama metabolizman ve kan degerlerinde hiçbir sorun yoksa bu dalgalanma yaşanmıyor.

canim handecim tabiki kilona dikkat eten cok guzel helede bu yasta seni destekliyoruz ama sakin abartma gelisme cagindasin unutma

handecim 13 yaşında ve bu kadar azimlisin. bana söylemeye gerek kalmadan bir çok ablan diyetisyene danışmanı söylemiş bile. şimdilik söyleyebileceğim senin için 800-900 kalorinin çok çok çok az olduğu. siz gençlerin problemi abur cubur...

gelişmelerini takip edeceğim

çok teşekkür ederim önceden ne kadar güzel istikrarlı ilerliyordum ama 2 haftadır ye ye ye hele 2 gündür çikolata hastası oldum normalde agzıma sürmezdim . ama konumla ilgilenenleri gördüüm gene azimlendim:))

bencede kesinlikle diyetisyene git vermek istediğin kilo az değil hemde gelişme çağındasın yanlış beslenerek bünyen zayıf düşer devlet hastanelerinin diyetisyen bölümleride var eğer maddi açıdan gidemiyorsan devlet hastanesine git dahiliyeye muayene ol onlar boyunu kilonu ölçüp bir orantısızlık varsa diyetisyene yönlendiriyorlar

bak kendini çok sıktığın için bu çukulata krizleri geliyor. diyetisyene gidersen ne eskisi kadar seni sıkacak, ne de çukulatayı yasaklayacak haftanın 1-2 gününe çukulata dondurma izni bile verebilir. ayrıca senin yaşında alınan kilolar abur cuburdan geliyor. abur cuburu azalt öğünlerde neler tüketmen gerektiğini öğren bak aç kalmdan kilo vereceksin, sen bizim gibi kocaman ablaların yaptığı 1-2 dilim ekmek içeren diyetlere bakma...senin ihtiyacın çok daha fazla. eğer bizim gibi az yemeye başlarsan bu yaşta metabolizmanı kocakarı metabolizmasına (afedersin başka etkili bir tanım bulamadım)çevirirsin...

valla diyetisyene gittim diyetimi aldım, diyetim budur diye yazmanı bekliyorum ne yalan söyliyim

yok problem degil allaha şükür ama ya hastanenin sahibi tanıdık . sürekli doktorlarla yüzyüze bakıyoruz kilomu bilmelerini istemiyorum :))

dedigim gibi çikolatadan nefret ediyorum ama bu aralar niyeyse böyle oldu bugün 4 tane yedim :26::26::26: ya ben aslında kalori sayımı yapıyordum 3-4 kilo vermiştim ama siteyi kapadılar 2 gün büytün düzen bozuldu oruçken bile kalori sayardım şimdi hey yavrum hey diyetisyene giderim amaya hastanenin sahibi tanıdık . sürekli doktorlarla yüzyüze bakıyoruz kilomu bilmelerini istemiyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…