- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
Adamın görücü usulüne tamam deyip demediğini bilmiyoruz. Aracılar işgüzarlık yapıyor da olabilir.O kadar seçici biri zaten görücü usulüne yanaşmaz kriterlerine uygun adayı kendisi ölçüp tartıp bulurdu. Aslında tam olarak da evlenmek için evlenmek onunki. 39 yaşında bir adam başkalarının tanıştırdığı kişilerle evlenme düşüncesi içinde olması seçici olmadığını gösterir. Zaten kendi yaşına uygun değil 13 yaş küçük bayanlara bakması vs. bunları düşündürdü.
Evlenmek isteyeceği hayatını geçireceği kadını bu yaşa kadar bulamaması için mağarada falan yaşaması lazım. Ha gerçekten kendince haklı da olabilir tabii ama gerçekçi olmak gerekirse durum bu.
Zaten kendi yaşına uygun değil 13 yaş küçük bayanlara bakması vs. bunları düşündürdü.
Evlenmek isteyeceği hayatını geçireceği kadını bu yaşa kadar bulamaması için mağarada falan yaşaması lazım. Ha gerçekten kendince haklı da olabilir tabii ama gerçekçi olmak gerekirse durum bu.
Adamın görücü usulüne tamam deyip demediğini bilmiyoruz. Aracılar işgüzarlık yapıyor da olabilir.
Hadi diyelim ki kendi istedi aracılar vasıtasıyla tanışmayı, bu evlenmek için evlenmek manasına gelmez. Adı üstünde tanışmak, görüşmek. Kısmetin nerden çıkacağı belli olmaz. Otobüste, kafede, iş yerinde ya da arkadaş ortamında tanışmakla aracılar vasıtasıyla tanışmak arasında hiç bir fark yok bence. Sonuçta tanıştıkları anda evlenme kararı almayacaklar. Belkiadam beğenmeyecek, istemeyecek. Farazi konuşuyoruz her şeyi şu anda.
Gerçekçi konuşmak gerekirse sizin tabirinizle, hem varsayımınız hatalı hem düşünceleriniz çirkin benim bakış açımla.
Aracı kendi kendine gelin güvey oluyorsa o ayrı bir şey.
Genelin düşüncesini ifade ettim, böyle durumlarda " neden kendi bulmamış da görücü usulü , bu yaşında neden hala bekar" bu sorular akla gelir ilkin. Bunlar göz önünde bulundurulur. Çok mükemmel çok özel biridir ol sebeple ruh eşini bulamamıştır vs. vs. diye düşünülmez.
Ayrıca bir çirkinlik varsa o bana ait değil, güzellik de çirkinlik de bakan gözde. Saygılar.
İnsanlar evde kalmaktan ya da sizin söylediğiniz gibi şeyleri çevreden duymaktan korkmasalar, mahalle baskısından ve dayatılan sınırlardan bunalmasalar doğru insanı bekleyip daha doğru evlilikler yapabilirlerdi. Boşanmalarda bu kadar artmamış olurdu belki.
O değil anlatmak istediğim. Evliliğe öyle bir gözle bakılıyor ki bizim toplumumuzda evlenmeyen defolu mal sayılıyor. Evlenip boşandıklarında bile kendilerini bir kaç basamak yukarıda görebiliyorlar. En azından evlenmiş oluyorlar çünkü. Bu durumda evlenmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Amaç sevdiğin insanla bir hayat kurmaktan çıkıp evlenerek sınıf atlama çabası oluyor. Sonrası önemli olmuyor, boşanabilirsin nasıl olsa evlendin...Çok doğru söylemişsiniz, lakin boşanmak , sevgisiz ,yanlış evliliğe nokta koymak asıl cesaret ister ki; onu yapabilecek babayiğit azdır. Onun yerine paşa paşa mutsuzluğu çekmeyi tercih eder insanlar, çevre baskısı yüzünden evlenen insan sizce mutlu olmadığı için boşanabilir mi? Sanmıyorum. Herkes aşkına sahip çıkacak güçte değil. Başkasına aşık olup , nişanlısından ayrılmak isteyen , evlenmek istemeyen erkek bir arkadaşıma sordum, madem mutsuzsun , neden evlenip hayatını karartıcaksın ? Cevap: Ayrılırsam annem öldürür. Yani mutluluk aslında herkesin hakettiği bir şey değil bence, güçlüler mutluluğu hakeder, zayıflar mutluluğa sahip çıkamadıkları için mutsuzluğu hak eder bence. Sonra bu çocuğun düğün fotosunu gördeüm , yüzü kül rengi cenaze mi düğün mü belli değil. Geçende faceden konuştuk, evine doğru düzgün gitmiyormuş vs vs karısı mutsuzmuş. Eeeeee boşan o zaman dedim . cevap: Annem kızar, ailelerimiz dost. Annesi kızar diye evlenen adamdan zaten ne cevap beklenir ki??
cnm dusuncelerın ıcın sagol alınmadım o konuda haklısın..ama ben hemen cocuk yapmadım!bu sıkıntıları 1,5yıldır yaşıyorum Bastada sorunlar oldu tabı ama cok asılmayacak seyler degıldı ben cocuğum ıcın kalıyorum derken planlarım olduğunu vurguladım!!babasız kalmasın dıye degıl..ve bız dogru cok sorunlar yasadık fakat bunlar cocuğumun yanında olmadı ıllahakı hıssetmıstır tabı ama yanında yaşanması dahada ağır atlatılırdı dıye düşünüyorum artı cocuğumun karşısında cok güçlü duran bı anneyım!!suan ayrılmamanı nedenı cok farklı bırazda duygusal evet aılem de arkamda fakat ben kımseye sırtımı dayayıp yola çıkma taraftarı degılım rabbım saglık sıhhat verdıkten sonra dmdık ayaktayım korkum yok..ha bunların dışında bosanma aşamasında maddı acıdan korkum yok hıc bırsey yapamasam devlet sahıp çıkar mutlaka yurtdışında yasıyorum ama ben kendım yapma nıyetındeyım gerekırse..ne desem boş aslında cnm yaa anlatsam seneplerı hak verırsın ama burdan ne kadar anlayabılırım kıalınmayın ancak 21 yaşında düsünceleriniz daha tecrubeli kisilerce manipulasyona acıkken kendinizden yaşca büyük biriyle evlenmissiniz,
ve ardından hemen ilk cocuk olmus...
maalesef ki yaşadıklarınız eşinizin egoistce ben bilirim, ben güclüyüm derken size piskolojik siddet uygulamasıyla da sınırlı kalmamıs; aldatılmıssınız, fiziksel siddete de maruz kalmıssınız.
cocugum icin kalıyorum diyorsunuz fakat kendisinden sogudugunuz bir eş ile devam edecek bir evlilik ve evde annesi sürekli asagılanan ezik hor gorulen bir cocugun gelisimi sizce ne derece saglıklı olur?
intikam soguk yenen bir yemektir demissiniz fakat sizin de yazdıgınız gibi yıllarınız gecti ve hala gecmeye devam ediyor...
aileniz yasadıklarınızı normal karsılıyor olabilir fakat bu durum tüm bu yazdıklarınızın onur kırıcı oldugu gercegini degistirmiyor,
yine de siz kosulları zorladıgınızda desteklerini sunacaklarını belirtmisler ki bu bence sizin bir nebze daha güvende hissetmenizi saglayacak birsey.
ayrılmayı ne derece düsünüyorsunuz bilmiyorum,
nelerin üstesinden geldiginizi (?) ve nasıl yaptıgınızı da.
fakat "ben cocugum icin kalıyorum diyen klasik kadınlar gibi soylemiyorum, planlarım var" diyorsanız tavsiyem tazminat icin kanıtlarınızı saglamlastırıp sonra da ilişkiyi bitirmeniz.
ne demek anlasmalı bosanmaya yanasmadı?
hangi hakim evde sürekli iskence görürcesine yasayan bir kadını o evlilige mahkum kılar ki?
intikam vs hikaye...
şu an kendinize ve cocugunuza yapacagınız en büyük iyilik o ortamdan bir önce uzaklasmak olacaktır bence,
eger maddi yetersizliklerden ötürü avukat tutamıyor ve su an cıkmaza girdiginizi düsünüyorsanız baroya basvurun,
siz kararlı oldugunuz sürece devamı da gelir.
sadece ne istediginize karar verin,
o planlar, intikamlar icinde daha fazla zaman kaybetmeyin,
aksi taktirde yıllar sonra arkanıza baktıgınızda kendimi yok yere kandırmısım deme ihtimaliniz de var.
Bu arada delıllerımı de saglamlastırıyorum ne olur ne olmaz dıye çoğu Seyı sabıtlemıstım Ztn her türlü :)alınmayın ancak 21 yaşında düsünceleriniz daha tecrubeli kisilerce manipulasyona acıkken kendinizden yaşca büyük biriyle evlenmissiniz,
ve ardından hemen ilk cocuk olmus...
maalesef ki yaşadıklarınız eşinizin egoistce ben bilirim, ben güclüyüm derken size piskolojik siddet uygulamasıyla da sınırlı kalmamıs; aldatılmıssınız, fiziksel siddete de maruz kalmıssınız.
cocugum icin kalıyorum diyorsunuz fakat kendisinden sogudugunuz bir eş ile devam edecek bir evlilik ve evde annesi sürekli asagılanan ezik hor gorulen bir cocugun gelisimi sizce ne derece saglıklı olur?
intikam soguk yenen bir yemektir demissiniz fakat sizin de yazdıgınız gibi yıllarınız gecti ve hala gecmeye devam ediyor...
aileniz yasadıklarınızı normal karsılıyor olabilir fakat bu durum tüm bu yazdıklarınızın onur kırıcı oldugu gercegini degistirmiyor,
yine de siz kosulları zorladıgınızda desteklerini sunacaklarını belirtmisler ki bu bence sizin bir nebze daha güvende hissetmenizi saglayacak birsey.
ayrılmayı ne derece düsünüyorsunuz bilmiyorum,
nelerin üstesinden geldiginizi (?) ve nasıl yaptıgınızı da.
fakat "ben cocugum icin kalıyorum diyen klasik kadınlar gibi soylemiyorum, planlarım var" diyorsanız tavsiyem tazminat icin kanıtlarınızı saglamlastırıp sonra da ilişkiyi bitirmeniz.
ne demek anlasmalı bosanmaya yanasmadı?
hangi hakim evde sürekli iskence görürcesine yasayan bir kadını o evlilige mahkum kılar ki?
intikam vs hikaye...
şu an kendinize ve cocugunuza yapacagınız en büyük iyilik o ortamdan bir önce uzaklasmak olacaktır bence,
eger maddi yetersizliklerden ötürü avukat tutamıyor ve su an cıkmaza girdiginizi düsünüyorsanız baroya basvurun,
siz kararlı oldugunuz sürece devamı da gelir.
sadece ne istediginize karar verin,
o planlar, intikamlar icinde daha fazla zaman kaybetmeyin,
aksi taktirde yıllar sonra arkanıza baktıgınızda kendimi yok yere kandırmısım deme ihtimaliniz de var.
Bu zamana kadar neden evlenmemiş o kadar düzgünse? Eğitimli düzgün vs ise kapanın elinde kalması gerekirdi.Hem neden kendisi bulmuyor?
Onu sana itelemeye çalışıyor olmasınlar?
O değil anlatmak istediğim. Evliliğe öyle bir gözle bakılıyor ki bizim toplumumuzda evlenmeyen defolu mal sayılıyor. .
Aynen, yani tanımadığımız bir erkeğe sırf 39 yaşında bekar diye defolu damgası vurmak zalimlik. Ben de bu tanışmaya karşıyım ama yaş farkı yüzünden.
Gerçekten kısmet, bazı insanlar büyük aşkı, ruh eşini bekliyor , benim gibi. Aşık olmak hoşlanmak zor , insan kaç kişiye çekim hisseder ki zaten ? Ben 28im , bugüne kadar 2 erkeğe körkütük aşık oldum. Ama çoğu arkadaşım evi arabası bilmem neyi var mı, biraz da anlaşıyoruz yaşım da geldi peeeeh kafasıyla evlendi, bir de sosyal medyaya çok mutluyum temalı fotolar koydular. Gerçekten razılar mıydı, onlar için anlaşmak yeterliydi belki de, ama benim için değil, her insanın ilişkiden beklentisi farklı.
Her insanın kader çizgisi farkl, herkes ille de 25te evlenip 26da doğurmak zorunda değil , dediğiniz gibi.
O arkadaşım da evlenmiş olmak için evlendi, tanıdığım insanların azımsanamayacak bir kısmı gibi. Şimdi ne halt yiyor bilmiyorum, aynı kafayla devam ediyordur.
Aşk sevgi o hissedilen duygunun adı her neyse ışte o çok önemli. O olmadı mı olmaz bence de. ama evlilik kararı almak için de yeterli değildir. Ne aşk evlilikleri gördüm mutsuz sürdürülen... Aşkla evlilik gemisi yürümüyor, mantık da şart.
Aşk sevgi o hissedilen duygunun adı her neyse ışte o çok önemli. O olmadı mı olmaz bence de. ama evlilik kararı almak için de yeterli değildir. Ne aşk evlilikleri gördüm mutsuz sürdürülen... Aşkla evlilik gemisi yürümüyor, mantık da şart.
Hiç bir şeyde kesin konuşmama lazım. Bu konuda sana biraz kızdım ilk başlarda. Kendinden küçük kıza bakan sübyancıdır falan dedin ne yalan söyleyeyim içimden öyle bir adam çıksın ki karşına gözün yaşını görmesin inşallah diye dua ettimDoğrudur, hayat stili çok çok farklı biriyle aşk bittikten sonra hayat çekilmez olabilir . Lakin aban sorsalar çok benzediğim biriyle huzur dolu bir hayat mı, yoksa aşık olduğum biri mi 2.yi seçerim . İkisini bir arada bulmak çok zor, mutlu olmak gerçekten zor. Hoşlandığım kaç kişi oldu ki, hem mantığıma hem de kalbime uysun diyorum, kalbim çarpsa benim için yeterli.
Doğrudur, hayat stili çok çok farklı biriyle aşk bittikten sonra hayat çekilmez olabilir . Lakin aban sorsalar çok benzediğim biriyle huzur dolu bir hayat mı, yoksa aşık olduğum biri mi 2.yi seçerim . İkisini bir arada bulmak çok zor, mutlu olmak gerçekten zor. Hoşlandığım kaç kişi oldu ki, hem mantığıma hem de kalbime uysun diyorum, kalbim çarpsa benim için yeterli.
Ben yapamazdım işte onu. Aşkımdan gebersem de mantığıma uymuyorsa evlilik düşünemezdim muhtemelen. Mantık tarafım biraz daha ağır basıyor benim sanırım. Ha bişey hissetmediğim biriyle de sırf mantığıma uyuyor diye evlenir miydim, aslaaa... Benim bey çıkmasaydı karşıma evde kalırdım kesin, allahın sevgili kuluymuşum sanırımyine de aşık olmadığım biriyle mantık evliliği yapmayı denemek yerine
aşık olduğum insanla mantıksız evlilik yapıp şansımı denemeyi tercih ederim
Hiç bir şeyde kesin konuşmama lazım. Bu konuda sana biraz kızdım ilk başlarda. Kendinden küçük kıza bakan sübyancıdır falan dedin ne yalan söyleyeyim içimden öyle bir adam çıksın ki karşına gözün yaşını görmesin inşallah diye dua ettim40'lı yaşlarda bir adama aşık olursan bil ki benim yüzümden
Eşim karşıma çıktığında 36 yaşındaydı. Burda yazılanlara göre hareket etseydim mutluluk fırsatımı tepmiş olacaktım. Hiç bir insanın dört dörtlük olamayacağı gibi hiç bir ilişki de dört dörtlük değildir. Bizde de aşk var, benzerlikler var, huzur var ama yaş farkı da var. Artılar eksileri götürüyor işte bazen. O yüzden konu sahibine de önce tanımasını tavsiye ettim. Ya mutluluk fırsatını tepiyorsa o da.
Ben yapamazdım işte onu. Aşkımdan gebersem de mantığıma uymuyorsa evlilik düşünemezdim muhtemelen. Mantık tarafım biraz daha ağır basıyor benim sanırım. Ha bişey hissetmediğim biriyle de sırf mantığıma uyuyor diye evlenir miydim, aslaaa... Benim bey çıkmasaydı karşıma evde kalırdım kesin, allahın sevgili kuluymuşum sanırım
Hiç bir şeyde kesin konuşmama lazım. Bu konuda sana biraz kızdım ilk başlarda. Kendinden küçük kıza bakan sübyancıdır falan dedin ne yalan söyleyeyim içimden öyle bir adam çıksın ki karşına gözün yaşını görmesin inşallah diye dua ettim40'lı yaşlarda bir adama aşık olursan bil ki benim yüzümden
Eşim karşıma çıktığında 36 yaşındaydı. Burda yazılanlara göre hareket etseydim mutluluk fırsatımı tepmiş olacaktım. Hiç bir insanın dört dörtlük olamayacağı gibi hiç bir ilişki de dört dörtlük değildir. Bizde de aşk var, benzerlikler var, huzur var ama yaş farkı da var. Artılar eksileri götürüyor işte bazen. O yüzden konu sahibine de önce tanımasını tavsiye ettim. Ya mutluluk fırsatını tepiyorsa o da.