• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 haftalık gebelik

ceo1

içten içe, hiçten hiçe
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2023
376
476
23
Merhaba, 14-15 hafta önce,regl gecikmesi nedeniyle adet söktürücü kullandım. Doktor beta hcg düşük çıktığı için gebelik yok,ilaç kullan rahim duvarı kalınlaşması var demişti. Şu an 13 haftalık gebeyim. Hamileliğimin başladığı öngörülen tarihlerde ilişki yaşamamıştık. Aklımda olan soru; adet söktürücü kullandığım zaman gebelik olma durumu varmıydı,kana gebeliğin yansımama gibi durumu söz konusu olurmu?

Merhaba, 14-15 hafta önce,regl gecikmesi nedeniyle adet söktürücü kullandım. Doktor beta hcg düşük çıktığı için gebelik yok,ilaç kullan rahim duvarı kalınlaşması var demişti. Şu an 13 haftalık gebeyim. Hamileliğimin başladığı öngörülen tarihlerde ilişki yaşamamıştık. Aklımda olan soru; adet söktürücü kullandığım zaman gebelik olma durumu varmıydı,kana gebeliğin yansımama gibi durumu söz konusu olurmu?
ben anlamadim şimdi siz hamilemisiniz degilmisiniz?

Adet söktürücü sonrası adet oldunuz mu? Hamileliğinizi o dönem öğrenmediyseniz neden böyle bir soru soruyorsunuz?

İlacı kullanmaya başladığım 3.gün adet kanamasından farklı bir kanamam oldu, şimdiki doktorum 13+4 haftalık gebe olduğumu söylüyor, ben ilacı 14 hafta önce kullandım

Çok erkense test için çıkmamış olabilir kanda. İlişki tarihinizi hatırlamıyor musunuz? İlaçtan önce miydi?

İlaçtan 2 hafta önceydi
Sonrasında bi daha ilişki olmadıysa o zaman hamile kalmış olmanız muhtemel. Geç döllenme olduysa da kanda çıkmaz. Ama ilaç düşüğe sebep olmadıysa demek ki bir sorun yok. Ananem teyzeme hamile kalınca diğer bebeği küçük diye düşürmeye çalışmış cahillik işte hap içmiş söktürücü. Maşallah hiçbir şey olmadan dünyaya gelmiş sağlıkla teyzem.

Doktorlar son adet tarihine göre gebelik haftası söylüyolar canım. Yani hamile kaldığın tarihin üzerine +2 hafta koyarak hesaplanıyor

Sonrasında bi daha ilişki olmadıysa o zaman hamile kalmış olmanız muhtemel. Geç döllenme olduysa da kanda çıkmaz. Ama ilaç düşüğe sebep olmadıysa demek ki bir sorun yok. Ananem teyzeme hamile kalınca diğer bebeği küçük diye düşürmeye çalışmış cahillik işte hap içmiş söktürücü. Maşallah hiçbir şey olmadan dünyaya gelmiş sağlıkla teyzem.
Allah sağlık sıhhat versin 🙏🏻

Back