Bebek Beslenmesi 13 aylık kızımi sütten kesmek istiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

consent

eşime aşığım
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
355
0
26
Niğde
kızım normalde hiç birşey yemez 9. Aya kadar sadece anne sütü aldı ek besin kabul etmedi zorla versem kusar di 9. Aydan sonra geceleri 100 cc biberonda muhallebi yemeye başladı sonra bazen öğlenleri 5 6 tane makarna yerdi bu dedikleri sadece bazen oluyor du onun dışında hem meme yerdi şimdi 13 aylık oldu son 2 haftadır gece mamasini da bıraktı ve sürekli ağlıyordu dün dr götürdük acaba açlıktan mi ağlıyo dedim oda yok bademcigi şişmiş dedi.anne sütü kendisini doyurur dedi bu bana hiç mantıklı gelmedi kızım şu an 7.5 kg böyle olması beni çok üzüyo şimdi size sorum sütten kesersem yemek yemeğe başlar mi

13 aylık ve 7,5 kg ve doktor bunu normal buluyor öylemiiii
bana pek normal gelmedi tatlım
13 aylık olmuş artık herşeyden yemeye başlamalı
çiğneyerek yemek yemeyi öğrenmeninde bir dönemi var ve sen o dönemi geçmek üzeresin
çiğnememek için yemek yemek istemeyecek zaten
yutmak daha kolay elbette,
doktorlar daha iyi bilir ama 13 aylık 7,5 kg ve hiçbişey yemeyen çocuk normal değil bana göre acil doktorunu değiştir
bebeğinle yiyebileceği şeyler üzerinde daha fazla yoğunlaş
evvela çorbaların her çeşidinden ve sebze yemeklerinin tümünden (blendırda ezebilirsin) yedirmelisin
bana doktorum yemeğin üstüne tatlı niyetine vermelisin anne sütünü demişti artık
18 ayını bitirecek benim oğlum artık ne varsa o günkü menüde onu yiyor, kendi başına yemesinede izin veriyorum canım
biraz sabır ve uğraşla sende başarabilirsin inatlarına kanma
oyuncaklar reklamlar şarkılarla dikkatini yemekten ayırarak ağız tadını değiştirebilirsin şimdilik benden bukadar

yutma konusunda bir sıkıntimiz yok şu an da pogacayi ufak şekilde veriyorum çiğneyerek yutuyo ama yediği bir kaç lokma bazen 3 4 çay kaşıği pilav yer ama hep çok az yer afedersin resmen ailece karşısında şebek oluyoruz yesin diye ama hiç yemiyo zorlarsam kendiliğinden midesini bulandırıyo bu sefer emdiği sütüde kusuruyor cevabın için teşekkür ederim şimdi sütten kesme konusunda ne düşünüyorsun

Back