13 aylık bebeğimden anne sütünü kesmeyi düşünüyorum çok kararsızım..

SadeceAsk

Kocasının Bitanesi..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
632
33
sevgili annişler ya ben bu aralar çok mutsuzum nedense anne sütünü kesmeyi düşünüyorum.. doktorumuzda kes artık diyor,ama sanki vicdani bir hesaplaşma içim evladıma kıyamıyor.. ama zaten toplasan günde yarım saat bile emmiyor.. zaten tek göğsümdende tuzlu süt geliyor.. ama sütüm çok yağlıydı ve bebeğime aşırı yaramıştı.. ne biliyim sanki oğlumun hakkını yiyiyorum bırakınca birde herkes erkek çocuğu emmesi lazım falan deniliyor... ama 13 ayda yeterli herhalde.. doktor 1den sonra pek yararlı değil diyor.. ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olun.. morala ihtiyacım var..

allaha şükredin ki sütünüz olmuş ve bebişinize vermişsiniz..1 gün bile emziremeyenler tanıyorum..tam zamanı kesmek için zaten bundan sonra onun için kuruyemiş yerine geçiyor sütünüz..tam gıdalara geçtiğiniz için sütü aramayacaktır..ve aklı erincede zor bırakır..vicdanınızın bu anlamda çok rahat olması gerekir bence çünkü anne sütü ile büyüyen bebekler daha sağlıklı oluyor..emeceği kadar emmiş zaten..allah kolaylık versin..

bence biraz daha emzir
en azından 18 aylık olana kadar
dpktorlar imkanınız varsa iki yaşına kadar emzirin diyorlar
ben kızımı geçen hafta kestim 21 aylık olmuştu
çok fazla emiyordu ayrıca göğsüm rahatsızdı
o yüzden bıraktırdım.

eger calismiyorsan biraz daha emzirebilirsin bence senin kararin yinede

bende kızımı kesmeye çalısıyorum ama kızım 2 yasına girecek .bence bir süre daha emzirebilirsiniz.2 yasa kadar zamanı var erken değlimi 13 ay? dinende böyle bu..

kızlar ben bıraktım bugünden itibaren oğlumda pek arıyormuş gibi değil doktorum kesmem gerektiğini söyledi artık bende onu dinleyip vermeyeceğim hepinize çok tsk ederim sevgilerimle....

Eyer Cocuğun Diyer Gidalardanda Yiyorsa Sorun Yok Sen Sütünü Bu Dönemden Sonra Hastaliklardan Koruyucu Bir Ilaç Gibi Gör Yada Artik Sen Nedersen Ben 4 Ay Emzirebildi Hemde Sütüm Geldiği Halde çünkü Oğlum Doğunca 2 Gün Küvezde Yatti Bu Yüzden Bana Direk Alişamadi Sen Yüreğinin Sesini Dinle

2 yaşına kada emzirebilirsen emzir, çok faydalı. ama 1. sırada olmamalı artık. besin olarak belli bir aydan sonra önemi olmasada duygusal açıdan çocuk için çok önemli sık dişini biraz daha 1 yaşa kadar beden 1 yaşından sonrada ruh sağlığı için

canım ardada 13 aylık memeye çok düskündü sabah aksam gece ağzındaydı ve baska birseyde yemek istemiyordu mecburen kestim iyide oldu simdi yeni yeni yemeye basladı ama zorlanıyoruz halen çorba içmek istemiyo napıcam ben bilmem yavas yavas aısacak artık

merhaba benim oğlum 16 aylık bende sütten kesmek istiyorum gece gündüz ağzında benim ilk çocuğum kıyamıyorum onu emzirmek çok hoşuma gidiyor ikimizde doğru düzgün uyumuyoruz gece emmeleri yüzünden ama onu nasıl ayırmam gerektiğini bilmiyorum tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum allah hepimizin çocuklarına sağlık ve mutluluk versin onları ailesinden ayırmasına.s.a.s.:1hug::

benim kızımda çok düşkündü ayy bazen bayılacak gibi oluyordum.17 aylıkken tamam dedim artık. anneme gittik 3-4 gün orda kaldık o meme istedikçe annem parka, komşunun çocuklarına vs.. götürdü beni görmemesini sağladı. birde hoşuna gidecek oyuncaklar aldık, beraber onlarla oynadık.biraz sancılı bi süreç ama....

memeden ayırdıktan sonra bol bol sıvı vermeye dikkat edin meyve suları, su vs.. birde bu mevsim tam zamanı yaza sıcaklara kalırsa daha zor olur bebek için. sizinde göğüsleriniz ağrıyacak bi süre biriken süt yüzünden sakın sağmayın tekrar süt doluyor.hiç kullanılmamış 1 kalıp sabun koyun üstüne sütü çekiyor, daha az ağrı yapıyor.

merhaba benim oğlum 16 aylık bende sütten kesmek istiyorum gece gündüz ağzında benim ilk çocuğum kıyamıyorum onu emzirmek çok hoşuma gidiyor ikimizde doğru düzgün uyumuyoruz gece emmeleri yüzünden ama onu nasıl ayırmam gerektiğini bilmiyorum tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum allah hepimizin çocuklarına sağlık ve mutluluk versin onları ailesinden ayırmasına.s.a.s.:1hug::

benim kızımda 2yasına girmek üzere .bir hafta oldu bıraktıralı.bu bir hafta sürecinde sadece geceleri bir kez emzirdim. dün itibariyle artık gecede bıraktırdım.tabıkı hiç kolay olmadı.neler denedim neler.bant yapıstırdım geldi söktü attı. ruj sürdüm geldi ıslak mendille sildisırnaşık şey en sonunda kk dan aldığım tavsiyeler üzerine acı pul biber sürdüm :)) onu bile emdi baslarda benim inatçı kızım :roflol: sonra biberin miktarını çoğalttım bak böcekler gelmis dedim :)) "papatt,papatt" (kapat) diye bağırdı.artık arada bir aklına geliyor gösteriyorum kaçıyor :)) zor bir dönem Allah yardımcınız olsun.bazen üzülüyorum ama artık yası geldi ne yapayım.

X