Çocuk Hastalıkları 13 aylık bebeğim 7 aydır kabız YARDIM :(((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

SAKUNYA

Guru
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
253
19
Merhaba. 13 aylık oğlum var. Ek gıdalara geçtiğimizden beri 7 aydır kabız.Her doktor bir şey dedi, ama kesin çare olmadı. Sabah akşam bir çorb kaşığı duphalac,dönüşümlü olrak yulaf ezmesi, incirli kayısılı erikli marmelat, bol armut elma meyveler, sürekli sebze çorbası,bakliyatları kabuklu yiyor, bana mısın demiyor. Günde 400 ml. inek sütü içiyor, sadece anne sütü alırken de kabızdı. Son 15 gündür günde 1 çay kaşığı keten tohumu, 1 tatlı kaşığı da susam veriyorum işe yaradı gibi ama zararı olur mu sürekli? Bunları kullanmaya başladı her gün yapıyor fakat yine çok sert. Ort.ayda 2 3 kere fitille boşaltıyorum tıkanıyor çünkü. Çok da hareketli, artık korkuyor her kakada ağlayarak bize koşuyor(( Poposundan vazelini eksik etmiyorum. Geçecek diye bekliyorum yok, doktora götürürsen kolonoskopi vs. bebeğimi yorarlar mı? Elim kolum bağlı evladımın acı çekişini izliyorum, acaba kendi kndine düzelen var mı? yardım (((

canım biz oğlumla 10 gün hast. kaldık bu durum yüzünden çünkü bağırsakları kaka ile dolmuştu ve yediği ni kusarak çıkartıyordu oğlum şantlı bir bebek ikiz eşi erken doğdular ve beyin kan. geçirdi 2 kere beyin ameliyatı biz bu yüzden sandık çünkü ateş yok kan idrar temiz herşey ama sebepsiz kussması vardı şant çalışmayınca oluyoda belirtisi neyse oğlum 17,5 aylık inek sütü 400 ml veriyodum ben mamayla büyüdüler 1 kg doğan bebek nasıl emsin durumlarına üzüntüdende sütüm kesildi şimdi tekrar aptamile başladık akşam yatmadan önce ve gece kalktığında ayrıca oğlum her yedikten sonro kakasını yapan bir bebekti sertti ama buda kabızlığa giriyomuş bilmiyorduk şuan çok şükür iyiz bağırsaklarını tamizledik sabah akşam lavma beslenme olmadığını için bolca serum yedik çünkü 4 gün yemek yemeden geçmişti tam yemeğe başdı gecesi tekrar kusma başladı inek sütünü içer içmez gaz yapıyomuş doktor bu yüzden inek sütünü kesti...şurup kullanıyorum osmolak..keten tohumu faydalı dye duymuştum yarın kontrolümüz var sorucam kefir evde yapma keçi sütüü...bizde kayısı suyu armut kayısı püresi hipp markanın var bulduk 3 tl..ama..püreye bile zeytinyağı yeşil mercimek çorbası kabuklu dediğin gibi sebze çorbası pırasa da verdim ben lifli olduğu için incir...yoğurt pekmezli benimkiler sevmedi yemediler hiç yulaf ezmesini sorayım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…